Ambasadorul Rusiei pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite, Vitali Ciurkin, a decedat luni la New York, a anunţat Ministerul de Externe rus, într-un comunicat preluat de Reuters.

Ministerul nu a oferit detalii despre circumstanţele decesului, însă precizează că Ciurkin a murit cu o zi înainte să împlinească 65 de ani şi le transmite condoleanţe rudelor diplomatului.

Publicaţia New York Post notează, citând surse sub rezerva anonimatului, că Vitali Ciurkin a fost adus de urgenţă luni dimineaţa la un spital din Manhattan, din cauza unor probleme cardiace.

Ambasadorul lucra la reşedinţa sa când i s-a făcut rău, în jurul orei locale 09:30.

La sosirea echipajului de salvare, diplomatul era inconştient şi i s-au făcut manevre de resuscitare. Starea sa era foarte gravă când a ajuns la spital, iar medicii nu i-au putut salva viaţa.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul misiunii permanente a Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin era ambasador în cadrul forului de la New York din 2006.

2 COMMENTS

  1. Pai, in mod bizar sau nu, banuiesc ca toti o sa avem aceeasi soarta! Sau unii dintre noi am uitat, nu?!

  2. Off-topic:

    ATENTIE! APEL ECOLOGIC URGENT!

    D-le,

    In timp ce noi stam si comentam pe-aici stiri politice la Polul Nord pinguinii fac pe ei de frig pe banchiza efectiv si pe nimeni nu intereseaza asta!

    P.S. ALO, ECOLOGIA INCOTRO?!

Leave a Reply