Diversi analfebeti ai democratiei se intreaba retoric sau se indigneaza mahmur cum este posibil ca un ministru sau mai multi sa fie chemati la sediul partidului din care fac parte sa dea explicatii pentru o masura guvernamentala.

Nu stiu daca e golanie sau prostie, dar cu siguranta acest gen de opinie concureaza la topul universal privind idiotenia si neintelegerea modului in care functioneaza lumea civilizata.

Tot soiul de insolventi, acoperiti sau platiti de baroni – neintamplator toti basisti consacrati – au montat diversiunea anti-europeana si anti-democratica potrivit careia tot ce e politic e interzis.

Acest analfabeti diversionisti vor sa induca ideea ca institutiile nu trebuie sa aiba de-a face cu politica.

Mahmurilor, abuzivilor : in orice democratie functionala, un guvern si un parlament se formeaza prin singura forma legitima a democratiei : votul. Oamenii pun stampila pe un partid sau altul, partidul face un program de guvernare, formeaza un cabinet cu oameni politici (sau independenti) in pozitiile cheie. Partidul care a facut programul de guvernare da membri ai cabinetului si genereaza majoritatea parlamentara – toate astea sunt POLITICE.

Faptul ca la noi politica si politicienii dezamagesc, e alta discutie. Nu suntem singurii din lume cu astfel de trairi.

Dar democratia inseamna vot, partide, majoritate parlamentara si guvern.

Toate in acelasi concept de conducere legitima a unei tari.Romania, SUA, Portugalia sau Brazilia.

Restul e mizerie si diversiune.

25 COMMENTS

 1. Radu, cred că ţi-a plăcut mitingul celor din Franţa. Am scis ieri că nu se dau în lături de la nimic, acceptă orice formă de miting sau protest.
  ASTA LE TREBUIE ŞI DIN PLIN LA AI NOŞTRII POATE SE TREZESC ŞI COBOARĂ CU PICIOARELE PE PĂMÎNT!
  Pot spune cu certitudine că subiectul de azi-acum e incredibil de bine docunentat, pentru orice nivel de inteligenţă! Chiar şi emisiunea cu Dana, din seara asta a fost la înălţime. Felicitări!

 2. probabil indivizii cred ca ministrii sunt extraterestri sau parasutati acolo. nu cred ca ei sunt propusi de partidul/partidele aflate la putere care alcatuiesc guvernul. daca prostia ar durea at fi niste urlete in tara asta….

 3. Bune domnule Radu Tudor, votul si legea inseamna democratie !

  Atunci cand au fost 46% si nu 50% nu inseamna ca prin vot democratic si prin lege democratica a ramas Basescu presedinte? Sau e pe interes si atunci nu a mai fost democratie?

  E democratie numai cand il ataca hotii pe Basescu? Iar cand ajung hotii la parnaie nu mai e democratie?

   • Imi perimit sa adaug…pai parca Basescu striga la alegerile pentru primaria sectorului 1 ,”Arde-i”! Si se batea cu caramida pe pieptul lui de gaina, ca este cel mai democrat om, dupa ce i-a sustras partidul lui Petre Roman! Ei, cum era? Nu era democratie cand îi ataca pe “ceilalți hoti”? După ce și-a tras barcagiul DNA,CSM si SRI a fost democratie. Ipocrizie maxima.

 4. Recomandati-i d-lui Gadea sa scurteze “predicile” din debutul “Sintezei Zilei” !!! Sunt fan al emisiunii , dar o urmaresc fara prima jumatate de ora !!!!

 5. Totuşi, din cîte-mi amintesc, parcă Blaga care urlă în gura mare după ciolan era omul interpus pe drumul banilor pentru alegerile din 2009, nu ? Vasile Blaga a fost cel care în 2005 s-a luptat pentru reducerea valorii contractului cu EADS, izbutind unul mai ieftin care prin aplicare a dus la o creştere a cheltuielilor cu peste o sută de milioane de euro, plus o securizare a numai jumătate din perimetrul de graniţă al României. Şi ca să fie o problemă aproape insurmontabilă, Vasile Blaga a trudit la introducerea sistemului Motorola, sistem de comunicaţii americano-israelian, în sistemul EADS, sistem de comunicaţii de tip militar, adoptat de toate ţările Uniunii Europene. Aici găsiţi modelul de care spun şi culmea, cînd am citit atricolul am simţit coincidenţă şi asemănare cu ceea ce a fost la noi în România cînd a fost mitingul în care mulţi oameni au fost nenorociţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti! şi că nuau fost morţi dar au fost răniţi masiv! http://www.aljazeera.com/news/2015/07/evidence-israeli-war-crimes-gaza-interactive-15072810-150728133534137.html

 6. SI TOTUSI , DIN PACATE IN ROMANIA DE 25 DE ANI SE TOT VORBESTE , SE DISCUTA , SE ANALIZEAZA , SE IAU DECIZII, HOTARARI DAR ASUPRA CARORA SE REVINE INAINTE DE A SE TRECE LA FAPTE , …IMPASURI , IMPASURI , LA FIECARE PAS … SI PENTRU TOATE EXISTA O SINGURA EXPLICATIE : INEXPLICABILA SITUATIE IN CARE SE AFLA DUPA 25 DE ANI PARTIDELE POLITICE DIN ROMANIA SI ANUME LIPSA UNEI VIZIUNI CLARE SI CU BATAIE LUNGA , MULT PESTE DOUA GENERATII ( ASTA APROPO DE CEEA CE AM AVEA DE INVATAT DE LA ” EXPERTII ” IN DEMOCRATIE ) , VIZIUNE CARE TREBUIA PUSA PE HARTIE IN PRIMELE MOMENTE DE ” VIATA ” ALE FIECARUI PARTID , IN STRANSA CORELATIE CU PROBLEMELE SPECIFICE ALE TARII SI ALE OAMENILOR SAI SI MAI ALES FAPTE NU VORBE , RESPECTIV MASURI , ACTIVITATI CONCRETE , MASURABILE …
  SI ASA , POLITICIANUL ROMAN , ( PRIN EXTENSIE , PARTIDELE ) , PENTRU CA NU ESTE IN SITUATIA FERICITA ” DE A NU-SI VEDEA CAPUL DE TREBURI ” , ISI UMPLE TIMPUL CU …VORBE .

 7. Şi uite cum se trezesc ‘ţăranii nespălaţi, limitaţi şi nesătui’ să-şi facă singuri legea salarizării în cifre pe leul românesc dar cu cifrele ca în Europa ! Ei şi-au asumat candidaturile pe funcţii şi ne obligă să le acceptăm cerinţele de parcă noi i-am obligat să se înscrie pe listele impuse tot de ei ! Are biserica destule lumînari şi pentru voi nu numai pentru omul de rînd chinuit de voi porcarilor !Ei nu trăiesc în Românica ? Dacă se consideră la nivelul Europei, să se ducă dracului în locaţia respectivă şi să ne lase-n pace că şi-aşa ne încurcă cu minciunile şi furăciunile lor ! Cum adică voi să aveţi suma înscrisă pt. Merkel în lei aici în România ? Ce pădurea spînzuraţilor faceţi voi în afară de : minciuni, manipulare, furt pe faţă, legi întocmite strict pentru voi, blocaje în tot ce se vea făcut şi nu numai, de cereţi salarii mai mari cerşetorilor chiulangii ? Hello ! Nea Dragnea, ce moşie sau avere ai matale ??? Ceva cumva contracte cu furăciuni cum se întîmplă în politică de 25 de ani de zile şi vrei să rămîi la butoane cu drepturi depline ???(după modelul băsescu-udrea-iohanis-pdl ?)
  Apropo, a trecut vremea celor peste 50 de ani în politică, credibilitatea lor e zero şi continuă să ţină captiv tineretul care trebuie să aibă un cuvînt de spus în faţa boşorogilor ! Am convingerea că Ponta le-a dat prea dur peste bot boşorogilor habotnici şi puturoşi încît vor să-l elimine din politică(exemple sunt din toată politica naţională şi nu numai, din toate partidele mai ales că s-a intrat puternic în hoţi şi escroci). Cine îi reprezintă pe tinerii viitorului dacă tot boşorogii peste 50-55 de ani au drept de decizie în orice domeniu şi în orice situaţie ? Déjà se văd semnele proastei comunicări şi a conflictelor între generaţia veche limitată în gîndire şi viziune şi generaţia nouă cu deschidere pentru nou şi pentru altceva bun şi mai bine pentru toţi !!! SOS !!!
  ”Ce salarii au preşedinţii din Europa. Topul celor mai bine plătiţi şefi de stat şi de guvern :
  1. Angela Merkel
  Cancelarul german, care conduce „motorul economic“ al Uniunii Europene, este cel mai bine plătit lider european, primind un salariu anual de peste 215.000 de euro.
  2. David Cameron
  Premierul britanic câştigă puţin peste 197.000 de euro pe an. Acest salariu include şi plata pentru că este membru al Parlamentului, care este de 67.060 de lire sterline (95.803 euro) pe an.
  3. François Hollande
  Preşedintele francez ar fi fost primul în top dacă nu ar fi acceptat o scădere de 30 la sută a salariului, atunci când a preluat funcţia, în 2012. Fără reducere François Hollande ar fi câştigat 251.900 de euro pe an. Însă preşedintele francez câştigă acum doar peste 176.000 de euro pe an, clasându-se pe locul trei.
  Ce salarii au preşedinţii din Europa. Putin, mai sărac cu 10%
  4. Vladimir Putin
  Aflat în faţa celei mai dificile crize economice din ultimii ani, preşedintele rus a anunţat la începutul anului că îşi reduce salariul cu 10 la sută. El câştigă acum aproximativ 125.000 de euro pe an.
  5. Matteo Renzi
  Premierul italian, care conduce o ţară în recesiune şi afectată de un val de imigranţi, câştigă peste 114.000 de euro pe an.
  Preşedintele României, Klaus Iohannis, are un salariu de 25.680 de euro pe an.
  Pe de altă parte, şeful Comisiei Europene are un salariu anual de peste 304.000 euro, în timp ce preşedintele Consiliului European câştigă aproximativ 293.000 de euro pe an.”
  http://adevarul.ro/international/europa/ce-salarii-presedintii-europa-angela-merkel-cea-mai-mare-leafa-europa-1_55ba5825f5eaafab2c19db0b/index.html?ref=yfp
  (nu ştiu dacă e reală situaţia în fapt)

  • La noi aia de la fondul proprietatea ccastiga mai mult decat cei enumerati si cred ca mai avem si afum bugetari care castiga mai mult decat sefii din tarile dezvoltate

 8. Lipsa de cunoastere a valorilor si principiilor democratice intr-o societate, este o lipsa majora a multor cetateni romani. Din acest motiv cred ca este absolut necesar ca in scoli sa se predea cateva ore de educatie civica incepand cu clasele primare. Doar prin educatia generatiilor de la nivel de scoala se poate repara societatea romaneasca. In opinia mea, acolo e solutia pe termen lung cel putin.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/07/26/romania-are-nevoie-de-un-pledge-of-allegiance-ghid-pentru-politicieni-volumul-al-iii-lea/

 9. CITEZ DIN NUMITUL SCRIITOR CERŞETOR PRIN IMPUNERE ŞI OBLIGARE:*Noi am încheiat Memorandumul cu guvernul, dar guvernul nu s-a ţinut de cuvânt, unul dintre puncte era indexarea taxei TV, ceea ce nu s-a întâmplat.
  Domnul Ponta a fugit de această problemă. TVR e îngenuncheată de politiceni”, au spus Tănase la TVR 1.*
  CUM?! Incredibil ce spurcăciune de gîndire! Cum adică e vina lui Ponta că nu a indexat taxa TV! DAR CE! PONTA dă banii din buzunarul lui sau din buzunarul nostru unor indivizi care realizează emisiuni audienţă ZERO încît nimeni nu se uită barem la imagine din curiozitate a TVR dacă mai este ca canal?
  – CINE EŞTI TU CA SĂ-I CERI IMPERIOS LUI PONTA SĂ INDEXEZE TAXA TV ŞI EL SĂ EXECUTE PROPRIUL POPOR CĂ ASTA-I CERI TU, DOAR SĂ AI LOC DE UNDE SĂ ÎNCASEZI BANII ŞI SĂ PLECI LINIŞTIT ACASĂ, PENTRU CĂ DE ACASĂ AI PLECAT CA SĂ AI IEŞIRE ???
  – NU VĂ E DAJUNS CĂ AŢI TOT TRĂIT PE SPATELE CETĂŢEANULUI OBLIGÎNDU-L ŞI LA ORA ACTUALĂ SĂ PLĂTEASCĂ ABONAMENTUL TV, DOAR CA SĂ VĂ MENŢINEŢI INSTITUŢIA VIABILĂ ŞI VREŢI IN CONTINUARE SALARII ŞI BONUSURI IMPUSE OBLIGATORIU PROPRIULUI POPOR???
  – ŞTIŢI CUMVA CĂ TRĂIM ÎN DEMOCRAŢIE ŞI FIECARE E PE PIELEA LUI? REZIŞTI: RĂMÎI, NU: NU!
  – NU PLÎNGE NIMENI DUPĂ VOI CERŞETORILOR FĂRĂ LIMITE!
  – AI UITAT CĂ AI STERS PUFUL DE PE SPATELE CELOR CARE TE-AU NUMIT?
  – TU ÎNCĂ TRĂIEŞTI PE TIMPUL IMPUNERILOR DICTATORIALE???
  – CE MENTALITATE ÎNVECHITĂ!!!
  – AICI CONFLICT DE GÎNDIRE ŞI CONCEPT REAL ÎNTRE GENERAŢII: ANTICII COMUNIŞTI LIMITAŢI LA: IMPUNERE, OBLIGARE, CU, TINERETUL: DESCHIDERE LA NOU, CUNOAŞTERE, SCHIMBARE, NU VOR SĂ MAI ACCEPTE VECHITURILE: MINŢILE LIMITATE ŞI ÎMBÎCSITE, CEEA CE E FOARTE BIIINEEE!
  – ELIMINAREA INTRUŞILOR ANTICI ŞI ÎNLOCUIREA LOR CU TINERET CĂ TREBUIE SCHIMBAREA MENTALITĂŢII ŞI ATITUDINII FAŢĂ DE OM ŞI FAŢĂ DE CE ESTE ÎN JUR!!!
  http://www.dcnews.ro/stelina-tanase-atac-fara-precedent-la-victor-ponta_481304.html

 10. Poate n-am inteles ceva din articolul dumneavoastra. Normal ar fi ca institutiile statului, institutia in sine sa nu fie aliniata politic. Pana la urma ministrul este unul politic, normal, in schimb de la portar pana la directorul unei institutii mi s-ar parea onest sa nu faca politica ci meserie, indiferent de afinitatile lor politice. Nu vreau sa iau apararea unora sau altora care emit judecati de valoare, eu cam asa vad lucrurile.

 11. Absolut de accord ca in orice tara democrata din lume guvernele se constituie prin vot. Absolut de accord ca un govern constituit prin vot reprezinta o anumita linie politica a partidului sau coalitiei care I-a trimis acolo caci ministrii, inclusive primul ministru, sunt numiti nu alesi prin votul cetatenilor. Dar sunt alesi sa fie numiti cei mai capabili membri ai partidului si trimisi acolo sa urmeze liniile trasate de partid in programul de guvernare propus initial si pe baza caruia au convins cetatenii sa le dea votul. Asa ca principiile de guvernare exista, oamenii desemnati de partid sa le puna in aplicare exista. Ce motiv ar fi ca inainte de a da o lege sa se duca ministrii la raport la sediul partidului? sa imi spuneti si mie cand se duce Obama la sediul partidului sau sa discute legile propuse de el. Sau David Cameron, Merkel sau Hollande credeti ca se duc la sediul partidului sa discute cu conducerea partidului inainte sa dea o lege? Am ceva dubii caci au un programd e guvernare totusi de urmat iar atunci cand este vorba de ceva ce se abate de la programul de guvernare cei ce hotarasc dupa discutii cu conducerile lor sunt parlamentarii ca ei voteaza nu ministrii care propun doar. Inclusiv la bugete care sunt nationale nu de partid si implica si alte institutii nu doar partidul. Dar poate la aia e democratie defecta. Democratie normala e sa mutam guvern, parlament si toate institutiile la sediul partidului care a castigat alegerile. Ce mama dracu, doar ei sunt alesii!

 12. La noi peste tot pe unde te intorci vezi sefi , sefuti si sefuleti numiti politic. Cand se schimba puterea se schimba toti. Mai sunt si unul, doi anyajati care recupereaza si fac tot ce trebuia sa faca prostavanii. Aia doi merita sa fie sefi

  • nu auzi ba ca e democratie?! te gasisi tu basist sa comentezi!!?cum adica sunt numiti aia politic.? nu asculti acilisea la marele guru!!?

 13. Hai sa nu ne mintim cu “democratia” ! E constant un “Game of Thrones” si “House of Cards” chiar si in lumea “civilizata”. Depinde cine si cum reuseste sa cucereasca si amageasca.

  Nici la inceputurile “democratiei”, nici in tarile nordice sau Belgia/Elvetia, nici in USA si am sa fiu chair extrem, nici in revolutii nu e “demos”-ul cel care decide si are cu adevarat puterea, iar daca printr-un accident o are, o are pentru scurt timp.

  Sunt de acord, partidele trebuie sa-si traga la raspundere ministrii sau oricare reprezentanti la putere, dar argumentul nu e “pentru ca asa se face in democratie”.

 14. democratia de la noi e …,,salbatica ” …dar in alte tari se merge pe reguli ,respect si echilibru pentru a nu perturba societatea …la noi in ultimii zece ani , toti analfabetii si impostorii cu tupeu au aparut pe functii impinsi de la spate de nu stiu ce servicii (ca pe vremea comunistilor in anii ’50 cand zaroni era ministru ) sa ia decizii si sa conduca toate diomeniile … nu pot spune decat ca acest lucru a fost facut cu rea intentie …in alta ordine de idei , am vazut ca un comentator anterior a ridicat problema educatiei civice in scoli ….civica se face DOAR la gimnaziu ,in clasele 3-4 si 7-8 …la liceu ,atunci cand tinerii se apropie de varsta votarii ,nu mai exista nici o ora de civica ,nici macar sub forma de optional …in schimb se fac educatie antreprenoriala si multe alte lucruri inutile …

 15. Portocalii lui 6 Case vor sa convinga (oare pe cine ?) ca guvernul Ponta e “penal” si ca atare musai trebuie sa cada si sa vina “Guvernul Meu” cu Predoiu, Blaga, Boc, Andreea Paul, Boagiu, Duta, Berceanu, Unguent, Baconshi, etc, inapoi la hingherit romani. Ceea ce e inedit e ca performantele guvernarii nu se pun la socoteala. Musai trebuie aruncata vrabia din mana, caci aia de pe gard e mai “frumoasa” din vorbe. Asa vrea muschii lui 6 Case, calatorul pe banii nostri, ce daca n-au resit sa-l rastoarne pe Ponta in Parlament ? Ce daca n-au majoritatea parlamentara ? Pentru portocalii asta nu conteaza, e irelevant. Ce n-ati inteles, portocaliii tradatori de tara au castigat alegerile prezidentiale si isi vor tara inapoi de la romani.

 16. Portocaliii lui 6 Case vor sa convinga (oare pe cine ?) ca guvernul Ponta e “penal” si ca atare musai trebuie sa cada si sa vina “Guvernul Meu” cu Predoiu, Blaga, Boc, Andreea Paul, Boagiu, Duta, Berceanu, Unguent, Baconshi, etc, inapoi la hingherit romani. Ceea ce e inedit e ca performantele guvernarii nu se pun la socoteala. Musai trebuie aruncata vrabia din mana, caci aia de pe gard e mai “frumoasa” din vorbe. Asa vrea muschii lui 6 Case, calatorul pe banii nostri, ce daca n-au resit sa-l rastoarne pe Ponta in Parlament ? Ce daca n-au majoritatea parlamentara ? Pentru portocalii asta nu conteaza, e irelevant. Ce n-ati inteles, portocaliii tradatori de tara au castigat alegerile prezidentiale si isi vor tara inapoi de la romani.

Leave a Reply