Liviu Dragnea a postat un mesaj foarte interesant pe Facebook :

“Am auzit zilele astea o multime de voci acuzandu-ma ca m-am purtat incorect cu Victor si as vrea sa lamuresc acest subiect aici, intr-un spatiu mai degraba personal, fiindca subiectul este in primul rand unul personal.

Am putini prieteni la care tin cu adevarat, iar Victor e unul dintre acesti putini. Chiar daca prietenia cu el mi s-a tras de la politica, cu timpul ea a evoluat separat. I-am fost si mi-a fost alaturi in clipe grele si in clipe frumoase, ne-am stat unul altuia aproape la bine si la rau, ne-am bucurat impreuna de marile victorii politice si ne-am amarat de multe ori, in doi, cand lucrurile au iesit prost.

Am vazut in el si vad in continuare un tanar inzestrat pentru politica mare cum putini au fost. L-am secondat cu credinta, l-am sprijinit cu loialitate si am primit, pana nu de mult, acelesi tratament din partea lui. In ultima perioada insa, cind asupra lui Victor politica a adunat nori grei, prietenul meu a inceput sa dea semne de raceala. Sint convins ca presiunea in care a lucrat in ultima vreme l-a facut sa-si piarda calmul si echilibrul, iar acest nepretuit prieten al meu mi-a creat impresia ca, dintr-o data, ne-am racit. E vina mea ca acest lucru s-a intimplat, fiindca eu, fiind cu zece ani mai mare, ar fi trebuit sa inteleg mai repede decit am facut-o.

Am crezut ca prietenii nu se lasa unul pe celalalt in nedumerire, ca prietenii isi telefoneaza oricit de grave ar fi imprejurarile, ca prietenii isi cer unul altuia ajutorul la greu. Ei bine, fiindca tanarul meu prieten a facut cateva gesturi anapoda, pentru ca a parasit o vreme toate aceste reguli ale prieteniei, m-am grabit sa-i fac reprosuri in public. Aceste reprosuri erau izvorate din ingrijorarea mea pentru situatia partidului nostru, dar inteleg acum ca era mai bine sa nu le fac.

Prietenia mea pentru el este azi intacta. Il asigur ca, oricit de grea i-ar fi povara pe care a ales s-o poarte, eu o sa-i stau mereu alaturi cu vorba si cu fapta. Nu conteaza cine cum a votat intr-o adunare politica, nu conteaza cine pe cine a sprijinit. Am fost apropiati si sper sa fim in continuare la fel de apropiati, fiindca nu se pot sterge cu buretele cei aproape sase ani de cand am pornit impreuna sa facem lucruri pe care le-am vrut mari.

Am auzit cuvantul tradare, si, probabil, il voi mai auzi. Cei care ma cunosc stiu ca acest cuvant, daca a existat vreodata intre noi doi, nu se refera la mine. Sint un provincial sentimental, cu pacatele si cu limitele lui, iar prietenia e o limita pe care m-am straduit mereu sa n-o incalc.

Am mai fost acuzat pe ici, pe colo, de colaborare cu “adversarii”. Bunaoara, cu PNL. Trebuie sa spun ca imi doresc sa colaborez cu liberalii in sens constructiv si in folosul tarii, asa cum ar trebui sa colaboreze cu Opozitia orice politician aflat la putere. Imi propun sa fac asta in viitor, dar e sigur ca n-am facut-o in sensul conspiratiei, in trecut.

Am mai fost acuzat ca am colaborat cu “binomul”. Orice ar insemna asta, vreau sa precizez ca am colaborat si cu DNA, atunci cand am fost anchetat, am colaborat si cu instanta, atunci cand am fost judecat si condamnat. N-am opus rezistenta, am fost sincer, m-am comportat ca un cetatean responsabil si acum, in timp ce astept sentinta de la Inalta Curte, va asigur pe toti ca voi fi la fel de cooperant.

Intr-un partid si in lupta politica, in general, sunt orgolii, sunt interese, sunt vanitati si sunt multe ocazii de te simti ofensat. N-am vrut sa candidez la presedintia interimara a PSD pentru a regla conturi, ci, pur si simplu, pentru ca asa am crezut ca e mai bine pentru partid. Eu sunt aici, partidul nu pleaca nicaieri, sentinta mea se apropie – totul, in ceea ce ma priveste e la fel ca inainte de a fi ales. Cei care vor veni dupa mine in fruntea PSD ma vor judeca dupa merit.

Iar daca se intreaba unii de ce am cerut guvernului ca rectificarea bugetara sa treaca inainte pe la partid si pe urma pe la guvern, le raspund ca asa e ordinea fireasca a lucrurilor. Faptul ca ea a fost rasturnata o vreme nu inseamna ca s-a schimbat. Partidul e cel care a trimis guvernul la carma tarii si el e responsabil pentru guvernare. Ministrii vin si pleaca – v-o spune cineva care asta a facut – dar partidul e cel care da socoteala la alegeri. Nu vreau sa ne prefacem ca suntem altceva decit suntem. PSD e cel mai mare partid al tarii, e partidul care a guvernat cel mai mult. E, deci, partidul care a influentat cel mai mult soarta Romaniei. El e cel care trebuie laudat sau injurat cel mai mult pentru felul in care arata lucrurile azi.

Am considerat ca soarta banilor e soarta economiei insasi, iar soarta asta trebuie tinuta in primul rind in mainile partidului care a contribuit la ea.”

 

10 COMMENTS

 1. “…Am crezut ca prietenii nu se lasa unul pe celalalt in nedumerire, ca prietenii isi telefoneaza oricit de grave ar fi imprejurarile, ca prietenii isi cer unul altuia ajutorul la greu….”

  Unii ar taxa-o ca pe o naivitate.Nu,este perfect adevarat,”te lasa in nedumerire” prietenii de-o viata ce sa mai vorbim de cei facuti la micul interes politic…Dezavantajul lui Dragnea este ca prietenii care i-au mai ramas sunt exact cei care aduc batai de cap (dar si bani) partidului,baronii.Cum o sa descurce cu ei vom vedea.

 2. ce caracter trebuie sa ai sa fii prieten cu ponta, sa-l apreciezi , sau sa il respecti ? ca el, hidos.
  mai sunt si doi crestini vrednici mincinosi, hoti, inselatori, si se pot adauga toate mizeriile pamantului.

 3. Se pare ca dl. Ponta l-a suparat rau de tot pe dl. Dragnea. Se simte mahnirea din spusele celui din urma, folosind des cuvintele tradare, prietenie, etc.
  Din cele scrise de dl. Dragnea constat ca fostul prieten este tanar, unul bine pregatit insa ii lipseste ceva foarte important, coloana vertebrala. Pacat.

 4. Ce mă?! Prieten ţi-e Ponta? Doar pentru interesu-ţi personal sau de grup, în rest VARZĂĂĂ! Nu meriţi tu un prieten aşa tînăr cu asemenea mentalitate deschisă, nu ca a voastră limitaţilor şi hăbăucilor!
  Ştiai că: PRIETEN ŢI-E BUZUNARUL?
  Ponta nu e buzunarul tău şi nici în buzunar nu-l poţi băga! Faci parte din grupul PSD-ului dar nu din generaţia care trebuie să acţioneze, din generaţia căreia îi trebuie reprezentare obligatprie la cel mai înalt nivel! Voi care aţi depăşit 50-55 de ani v-aţi trăit tinereţea cum a fost pe timpul vostru, mult mai bună ca a tineretului zilelor noastre! În loc să aduceţi tineret în primele linii şi să vă retrageţi c-aţi furat destul cu legea-n mînă sau nu, voi vă ţineţi de scaun şi funcţii de parcă sunteţi lipiţi cu visca de scaun pentru eternitate! Mai mult, spuneai că abrogi ordonanţa cu 49 de salarii şi azi auzim că toţi vă măriţi salariile şi bonusurie! Ce dreacu scriam acum cîteva zile??? Că este începutul, apoi se rostogolesc toate şi de majoritatea celor care muncesc realmente vor uita şi că prăpastia uriaşă se va adînci enorm de mult încît cei care nu pupă cururile sau nu fură, nu vor avea bani să asigure alimentaţia copiilor zilnic şi vor rămîne fără case, că nu au din ce să plătească datoriile, că locuri de muncă bine plătite conform muncii şi demnităţii unui om nu găseşti!!!
  Ce scîrbe mincinoase mai sunteţi, nemernicilor!!! Cine să vă mai creadă, popîrcilor!

 5. Cred că nu mai trebuie să se ascundă nimeni, pentru că uşor uşor se arată planurile în legătură cu românica şi poporul român. Déjà se văd şi se simt consecinţele capurilor luminate de ură şi distrugere, în tot ce s-a făcut de 25 de ani de zile mai ales de prin 2003-2004 şi pot enumera cîteva aspecte reale , după intuiţia care mi-a confirmat de fiecare dată realitatea :
  1.distrugerea programată a educaţiei şi învăţămîntului încît românii au ajuns un popor imoral şi analfabet2050, populația României va scădea cu 22,1%.
  2.cică pînă în 2050, populația României va scădea cu 22,1% spune ONU, şi asta din cauza sărăciei, a lipsei de tratament vindecător, a stresului zilnic din cauza lipsei locurilor de muncă şi a salariului motivant, a alimentaţiei proaste pline de chimicale, a stabilităţii în familie şi întro societate menţinută bolnavă, a securităţii omului ca individ din toate punctele de vedere şi mai sunt destule motive care corespund perfect cerinţelor capurilor luminate de ură şi distrugere,
  3.prăpastia dintre bogaţii hoţi şi mincinoşi şi poporul real care munceşte din greu pentru a avea cu ce întreţine familia şi a menţine sănătatea familiei la nivelul la care îşi permite fiecare familie, prăpastia financiară uriaşă intenţionat şi forţat introdusă strict pentru a crea psihoza morţii că nu ai ceea ce îţi trebuie şi că nu ai dreptul la viaţă că nu-ţi permitem noi politicienii : aşa vrem noi ! noi da şi voi nu !
  4. din cauza imoralităţii indusă de politicieni cît şi prin legislaţia în bătaie de joc, anihilarea omului prin orice metodă este inevitabilă mai ales că hoţii, violatorii, criminalii, mai pe scurt : infractorii nu sunt pedepsiţi conform infracţiunii iniţiale şi se continuă voit cu multă forţă distrugerea a ceea ce însemna cîndva : demnitate, onoare, morală, ideal !
  Nu este loc pentru a etala tot ce înseamnă planurile cu românica şi acest popor, plan pus în practică fără nicio vorbă spusă iniţial !
  Şi capurile RomânieiCred că nu mai trebuie să se ascundă nimeni, pentru că uşor uşor se arată planurile în legătură cu românica şi poporul român. Déjà se văd şi se simt consecinţele capurilor luminate de ură şi distrugere, în tot ce s-a făcut de 25 de ani de zile mai ales de prin 2003-2004 şi pot enumera cîteva aspecte reale , după intuiţia care mi-a confirmat de fiecare dată realitatea :
  1.distrugerea programată a educaţiei şi învăţămîntului încît românii au ajuns un popor imoral şi analfabet2050, populația României va scădea cu 22,1%.
  2.cică pînă în 2050, populația României va scădea cu 22,1% spune ONU, şi asta din cauza sărăciei, a lipsei de tratament vindecător, a stresului zilnic din cauza lipsei locurilor de muncă şi a salariului motivant, a alimentaţiei proaste pline de chimicale, a stabilităţii în familie şi întro societate menţinută bolnavă, a securităţii omului ca individ din toate punctele de vedere şi mai sunt destule motive care corespund perfect cerinţelor capurilor luminate de ură şi distrugere,
  3.prăpastia dintre bogaţii hoţi şi mincinoşi şi poporul real care munceşte din greu pentru a avea cu ce întreţine familia şi a menţine sănătatea familiei la nivelul la care îşi permite fiecare familie, prăpastia financiară uriaşă intenţionat şi forţat introdusă strict pentru a crea psihoza morţii că nu ai ceea ce îţi trebuie şi că nu ai dreptul la viaţă că nu-ţi permitem noi politicienii : aşa vrem noi ! noi da şi voi nu !
  4. din cauza imoralităţii indusă de politicieni cît şi prin legislaţia în bătaie de joc, anihilarea omului prin orice metodă este inevitabilă mai ales că hoţii, violatorii, criminalii, mai pe scurt : infractorii nu sunt pedepsiţi conform infracţiunii iniţiale şi se continuă voit cu multă forţă distrugerea a ceea ce însemna cîndva : demnitate, onoare, morală, ideal !
  Nu este loc pentru a etala tot ce înseamnă planurile cu românica şi acest popor, plan pus în practică fără nicio vorbă spusă iniţial !
  Şi capurile României – astea pătrate pline cu tărîţă se comportă ca pe maidan!

 6. Întrebare la care oricine poate să-şi răspundă singur:
  Ce utilitate mai are omul în zilele noastre?
  (în afară de: ăla a spus, aia a zis, ăla/aia a făcut, am putea face, ar trebui, s-ar putea violuri, crime, spînzurări, aruncări de pe clădiri, inclusiv sfidarea de a-şi mări indemnizaţiile cu cea mai mare nesimţire şi sunt destule aberaţii asta în afară de mahalaua zilnică a politicienilor, nişte imorali şi nedemni care îşi bat joc efectiv de oricine şi orice, mai găsim altceva în zilele noastre?)
  Dintrun popor productiv am ajuns strict un popor consumator de orice şi bolnav ca o legumă!
  E NORMAL AŞA CEVA PENTRU UN POPOR CARE A FOST CÎNDVA DEMN ŞI ONORABIL???

 7. Dincolo de orice, Dragnea confirma indirect comportamentul haotic al lui Ponta de dupa momentul citarii sale la DNA. Cu siguranta dosarul sau penal este o facatura, dar un un om politic de anvergura unui prim ministru trebuie sa fie puternic. Nu te forteaza nimeni sa detii o functie, dar daca o doresti, trebuie sa fii constient ca o poti duce la capat cu demnitate si tarie.
  Trebuie sa recunoastem, dincolo de pozitionari, ca este mare pacat de rezultatele bune in mandatul sau, mai ales in domeniile economic si social.
  Cand ii vezi pe cei din PDL ma rog, PNL, tot un drac, cum baga batul prin gardul celor de la PSD, incercand sa acutizeze conflictul dintre Ponta si Dragnea te apuca scarba. Mizeaza in continuare pe memoria scurta a romanilor, care fac imensa gafa de a-l asocia pe Iohannis(de altfel un Basescu 2 care tace si face), cu PNL.
  Ce le spune oare romanilor agenda/agendele tot mai confidentiale ale presedintelui Iohannis ?!

 8. Tampitii astia, in loc sa faca tambalau mondial cu ce mafiotaraie urzesc javrele pepeiste iohanniste basiste in jurul lor,se pun pe cearta intre ei. Ba se vor ,care mai de care, si in buna colaborare cu calaii lor. Cel putin condamnarea lui Dragnea pentru referendum este o mizerie apocaliptica,o spun cu toate ca nu ma suspectez de simpatie pentru el,nefiind de acord vreodata cel putin cu povestile lui cu regionalizarea.Dar dreptatea este dreptate si nu se poate trece cu vederea decat de prosti sau de jigodii.

Leave a Reply