Il cunosc personal pe analistul rus Pavel Felgenhauer. Am participat impreuna la multe forumul si seminarii pe teme de aparare si securitate in Romania si alte tari europene. Pavel este un om serios, un analist profund. A publicat ani de zile articole si analize pentru Jamestown Foundation, Moscow Times si alte publicatii. Profilul sau ridica si mai multe semnalul de avertizare pentru noi, in urma afirmatiilor sale.

Analiza lui in legatura cu dorinta Rusiei de a declansa un razboi in Republica Moldova si Ucraina se bazeaza pe o buna cunoastere a mentalitatii Kremlinului si a comportmentului generalilor din Ministerul Rus al Apararii. Referirile la Romania sunt extrem de ingrijoratoare, iar profilul lui Felgenhauer ne determina sa-i luam in serios semnalul de alarma, din declaratia data pentru Radio Europa Libera.

Avand in vedere afirmatiile analistului rus, ce completeaza tabloul informatiilor despre intentiile Rusiei, NATO este obligata de evolutiile din Est sa-si intareasca apararea pe Flancul Estic, inclusiv cu acele capabilitati militare ce astazi lipsesc din arsenalul statelor aliate, printre care si Romania.

12 COMMENTS

 1. Sunt multe opinii si analize,si facute tocmai de ei,rusi,alimentand o dominatie a rusiei care acum in timpurile noastre e limitata!Faptul ca se rafuiesc cu state rupte din colhozul lor da in continuare frisoane,vezi ucraina,georgia,teritorii de nesuportat pierdute,Moldova tinuta sub control total printr-un dodon sau alte gaselnite care creaza instabilitate!Stiu ca nu mai pot,le lipseste motivul si asta cu ultra inarmarea rachete de distanta lunga si soldatul rus care prin frigul siberian razbate nu ma impresioneaza,demonstratii de forta cu nave ruginite in deriva prin mari am vazut recent,nucleara oricand e un frison rece dar e atributul lui ung,acum linistit!Cand ii vor elibera pe soldatii ucraenieni?Cred ca trebuie sa fim pregatiti pentru orice dar cred ca putin supra liciteaza si se simte bine cand o face,se mentine in top!Faptul ca merkel ii baga bani in buzunar prin tampenia de nord stream2,si vin regulat daca o vor face,il fac sa fie mai obraznic!Eu cred ca o sa fie o catrastofa politica si un fiasco total,desi,nu ma mira austria,olanda,au sustinut,inconstienta unei gandiri distructive,isi asuma cineva grande de nivel inalt UE asta?!Opinie simpla rezultata tocmai din actiunile lor,fara linkuri,fake si alte influente!Ca rusul dupa ce te cumpara te vinde!

  • Si daca neamtul fraternizeaza cu rusul,in momente istorice nu au avut nimic de castigat,totul s-a intors in potriva fiecruia!

 2. Cum era Ana Pauker romanca, asa e Felgenhauer rus. Cum il chema pe laudatorul Anei Pauker? Mihai Sora cumva? Are discipoli si Felgenhauer? Stie domnul analist militar Tudor ce inseamna Felgen si hauer pe nemteste, probabil limba materna a domnului respectiv? Sau e domnul respectiv interesat de prosperitatea natiei romane precum “conationalul ” nostru, comandantul suprem Iohannes.

 3. Domnule Radu Tudor , Victor Rebengiuc implineste 86 de ani, un urias actor si un anticomunist convins. Sa-i uram la multi ani si jos psd-ul , jos comunismul.

  • La multi ani Victor Rebenciuc, jos securistii, jos turnatorii, jos hoții si felicitari Laura Codruta Kovesi pentru primul loc ocupat la concursul european ! Am stiut ca este mai bună ca bubosul dorel!

   • Fara slujirea se facea ancheta legala,ia-o acasa,mumific-o,fa-i altar vodoo dar nu mai spune ca tzoapa asta stie ce inseamna o ancheta legala,!Da-i o minge,da-i un sut dar nimic ce are legatura cu legea!Si daca esti setat du-te cu ea invartinddu-te,poate ve-ti afla intr-un final ce e un prejudiciu si ce un suspect,pana una alta achitari,pitici si termpane si cum se face un rechizitoriu!Bashti de aici!

 4. deci rusul Felgenhauer dezvaluie postului american cultural “Europa Libera”, recent reactivat, “secretele” si amenintarile (sau contramasurile) rusilor.

  S-or fi gindit baietii ca daca auzim chestia asta in rusa ni se face mai frica decit daca am fi auzit-o in engleza… ca in germana nu s-ar pune problema, acolo iese cu Freundschaft si Liebe.
  Asta-mi aduce aminte de cum eram invatati, in vajnica armata comunista care facea “instructie” la canal, in constructii si in agricultura (anii 80) despre cum sa ne ferim de loviturile nucleare vrajmase (asta cu materiale de propaganda de prin anii 50).
  Nici atunci nu am pus botu’… nu parea sa fie ceva informatie utila 🙂

  Da’ nu stiu de ce mai e nevoie de acest Project Fear, dam deja 2% la armata, din banutzii astia se cotizeaza corespunzator unde trebuie… daca s-ar hotari americanii sa faca ceva spitale regionale NATO, sa modernizeze caile ferate, soselele, tot am ramine cu ceva…

 5. N-as considera-o devastatoare. E o amenintare cu ton scazut la adresa Romaniei. Asa cum am mai amintit trebuie sa strangem randurile si sa fim vigilenti, insa situatia politica interna ne este potrivnica si extrem de daunatoare. Din pacate Romania a ajuns o “alee” a spionilor si vanzatorilor de tara, a tradatorilor.

  • Nu,nici ei nu stiu cui se vand,dar sunt de acord ca larma,implicata fiind Deveselu,este un motiv in regiune!E o scheuneala,ti-o spun eu sceptic fiind al tuturor actiunilor de intimidare ale lui putin,el se sprijina pe ce a fost,suprematia sovieta,nu i-a fost frica lui ceasca si a fost un mare fas!Prea multa importanta se da unuia care a ramas,economic prin gaz si pluseaza prin nemti doar,doar de-or veni banii pentru alte inarmari!Nu avem nimic potrivnic fiind membru NATO si racheta fata la lunga distanta se va fasasii la primii metri parcursi!Sa nu uitam ca soldatul rus trecea cu tigara aprinsa prin ape adanci!Hai sa intram in sec.21!

Leave a Reply