Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Berlin că a propus în cadrul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez Xavier Bettel crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului, care să permită o cooperare mai eficientă în domeniu.

“În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei”, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

20 COMMENTS

 1. Nu-i cazul , decât dacă vrei să înrăutățești și mai mult lucrurile . Cetățenii vor fi abuzați des în numele anti terorismului că doar sa mai întâmplat

 2. Am crezut ca i-ai zis lui Merkel ca nu primesti migranti, asa cum au facut omologii tai polonezi. cehi sau cei din tarile baltice.

  • cum sa-i zica lui Merkel ca nu primeste emigranti cand Merkel i-a primit ca emigranti pe parintii lui insusi Iohannis? :))) :))

 3. 🙂 cam acelaşi plan şi aceeaşi metodă din românica cu corupţia şi munca la negru care nu se vrea anihilate! 🙂 🙂 se aruncă fonduri şi soluţiile sunt …pe vine sau la sfânta icoană aşteaptă!

 4. O idee f.buna.Se vede ca in fiecare tara UE lovita de teroristi n-a functionat nici o masura daca aceasta a si fost luata.Diletanti,iresponsabili,comozi,confuzi asa as descrie brigazile antitero din Franta si Belgia…

 5. totusi care e anuntul ala important?crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului? ideea e vehiculaya de mult timp nu ii apartine lui ciolanis. sa fim dseriosi habarnistul de la cotroceni nu stie nimic, nu e in stare de nimic. pardon stie sa fure case prin fals si uz de fals in care e implicata intreaga familie! si mai stie sa cheltuiasca banii prostilor care l-au votat dar si al celor care nu l-au votat. la asta chiar se pricepe.

 6. Dle Radi Tudor, as vrea sa va cer parerea in legatura cu onsemnatatea cuvantului Terorism. In dex, el este definit asa: “1Totalitatea actelor de violență comise de un grup sau de o organizație pentru a crea un climat de insecuritate sau pentru a schimba forma de guvernământ a unui stat”. 5 nov 1594: Mihai Viteazu, conducea un stat care avea o forma de guvernamant vasala Portii Otomane. Ii strange pe toti cei care trebuiau sa ia birul (pe vremea aia nu era petrol) intr-un vechi conac, le da foc si pune tunutile pe ei. Vred ca a fost ceva teroare acolo, nu? Si mihai voia prin asta mai mult sau mai putin sa cladeasca un stat independent (si sa scape si de datorii). Credeti ca asta conform uzantei de acum poate fi considerat un act terorist?
  Si doi: ce parere aveti de atacurile din liceele americane, de masacrele (mai regulate decat tornadele) de genul Colombine High School? Pot fi ele considerate acte teroriste facute de americani (contra altor americani, whatever)? Care este parerea Dvs vis-a-vis de conditiile sine qua non ale termenului de Terorist? Apartenenta la Islam? va aduc aminte fin cata istorie mai stiu si ca prin anii 1930, miscarea sionista (Irgun parca, din care au facut parte cam toti prim ministrii israelieni de msi tarziu) comotea atentate cu bombe contra oficialilor britanici si arabi dun Palestina. Credeti ca erau acte teroriste? Multumesc

 7. Si cu dex-ul ce ne facem? Mihai voteazul nu a facut un act politic? Oricum, ma asteptam sa nu raspundeti

 8. In primul rind, din textul dvs. e total neclar daca a fost O SINGURA intilnire sau titanul de la trei coceni s-a intilnit cu fiecare dintre ceilalti trei, separat. In preambul ne spuneti ca “preşedintele … a propus în cadrul INTILNIRII cu cancelarul german Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez…”. Deci, o singura intilnire, avind la masa “cei 4 evanghelisti”, intr-un format special, cu anumite semnificatii diplomatice, caci la un asemenea nivel, nimic nu este lipsit de importanta. Gen: am iesit la o tigara si, pe cine vad? Pe Angelique, pe Petrica si pe Georgica. Si le-am zis: hai, neamule, sa punem si noi de-o agentie / agentura, ceva!
  Putin mai la vale, aflam ca ar fi fost mai multe intilniri: “În cadrul INTILNIRILOR am propus …crearea unei agenţii…”
  Daca cei 3 ar fi fost inmarmuriti de admiratie in fata genialei propuneri venite din Carpati, probabil ne-ati fi spus!
  In realitate, ideea nu e noua si nu-i a MARELUI om de stat; oricum, n-ar fi prima data cind iohanis incearca sa-si atribuie contributii inestimabile la politica intergalactica. Sigur, cumva trebuie sa-si justifice si el salariul. Si concediile, vacantele si celelalte perioade vegetale…

 9. Aud ca la aceeasi intilnire, marele chirias de la Cotroceni a mai facut o “dezvaluire”: “Marea Britanie trebuie să rămână un partener important și pentru noi”!
  Adica FIX ce zicea si coana Angelica acu fo luna!!! Probabil pina cum, der Schnelle, ocupat cu concediile, n-a apucat sa inteleaga la ce se referea SHEFA. Cum a inteles, cum s-a napustit. Ca-n bancul cu melcul:
  Ce sa-l prinzi, frate, ca asta, cum auzea zgomot, cum, tzusti! in tufis!!

 10. Pe cand o intalnire pe teme economice concrete care sa vizeze si bunastarea cetatenilor romani ?
  Pe cand o intalnire tot pe teme economice care sa vizeze investitii majore de capital german in Romania, mai ales ca Presedintele si-a luat tara inapoi si are “guvernul meu”. Nimic din toate acestea.

 11. Se pare ca PE i a luat o inainte avand Europol ul si prin modificarea legislatiei. Johan e prea prost sa aiba idei si nici aia care i dau idei nu prea s straluciti

 12. revenind la postare, dupa o scurta informare pe internet, constat ca marea propunere a chiriasului de la cotroceni e doar un stift marca johannis. de la inceputul anului exista european counter terrorism center condus de un spaniol mn paniagua. atunci mult iubitul si stimatul presedinte al tinerilor, frumosi, liberi si cretini de pe net e un habarnist chiar asa de mare nu numai fizic ci si intelectual? asta e din ciclul flotei de la marea neagra? asta e din ciclul celebrelor una pe zi sau ce a mai zis si facut gaga? gaga pentru ca ciolnais nu arata ca ar avea macar o parte dininteligenta lui bula. sa nu stie amnalistul r.t. de existenta acestui centru sau…..

Leave a Reply