Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat vineri, la Parlament, că „de principiu” va avea loc luni, la ora 09.00, o ședință de Guvern pentru adoptarea OUG pe legile justiției, înainte ca premierul Viorica Dăncilă să plece într-o deplasare externă, scrie Mediafax.

Meleșcanu a declarat că premierul Viorica Dăncilă va efectua, săptămâna viitoare, o deplasare externă care va dura întreaga săptămână.

„Da, confirm. Va fi de o săptămână, este o deplasare în Turcia care va fi în ziua de luni, marți și miercuri vor fi Dubai și Abu Dhabi în Emiratele Arabe Unite, după care se va merge în Kuweit”, a spus ministrul de Externe.

Întrebat dacă va avea loc o ședință de Guvern luni dimineață, înainte de plecarea premierului, acesta a răspuns afirmativ.

„Da, era programată o ședință de Guvern de la ora 09.00”, a spus Meleșcanu.

El a precizat că ședința a fost programată pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență pe legile justiției.

„În principiu este anunțată această dată, urmează să fie confirmată”, a adăugat ministrul.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că este nevoie ca Guvernul să modifice Legile justiției printr-o ordonanță de urgență în maximum trei zile de la apariția în Monitorul Oficial a modificărilor la legea privind Statutul magistraților.

Curtea Constituțională a României a respins, pe 25 septembrie, sesizarea formulată de președintele Klaus Iohannis referitoare la neconstituţionalitatea modificării Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit Constituției, Preşedintele României este obligat să promulge lege „în cel mult 10 zile de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea”.

Din pachetul celor trei Legi ale justiției, Iohannis a promulgat doar două dintre actele normative, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, respectiv Legea 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM, scrie stiripesurse.ro

3 COMMENTS

  1. Baaaaa! Puneti osul la treaba si nu mai trancaniti inainte de a face ceva concret! Iesiti cu aberatii si cand nu puteti pune in practica, vorbiti ca c.c.t.l in iarba si deveniti mincinosi!

  2. Well, n-as crede sa iasă vreo mare mișcare de mase pe reincalzirea scandalului OUG 13 si asta pentru bunul motiv ca noua OUG e favorizata de organismele internaționale specializate in chestiuni de drept; ca-i convine sau nu lui Johannis—care s-a miorlăit pe la toate aceste organisme până le-a stârnit a priori împotriva legiuitorului roman—soluția reprezentată de noua OUG e exact asta: o soluție tehnica la acțiunile anti-guvernamentale, agreate de președinție, desfășurate de doi ani încoace. Ori, e foarte greu sa provoci emoție pe motive de tehnicalitate mai ales daca apelezi la aceleași mijloace “tehnice”: marionete gigant, telefoane pulsând la luna, steaguri ale Europei amestecate cu cel englez-Alo, Brexitul, se aude?-sau cel american, Alo, republicanii? înfășurate pe trupuri de “tribuni” ai poporului care-si fac, care mai de care, partide si se pregătesc sa țopăie euforic nu pe străzi, ci prin parlamente. Basca aceeasi distribuție din ce in ce mai ridicolă—culmea a fost “gazarea” din 10 August si referendumul pt redefinirea căsătoriei, doua atentate reușite nu doar la noțiuni sacre precum Holocaustul sau tainele creștinismului, dar si la inteligenta umană, in general—si publicul din ce in ce mai sastisit de replicile fara sens ale scenariului. Păcat de ideea de revoluție care, odata stricata de tehnicile emoționale uzate fara rost in doi ani de spectacol stradal, va dezangaja si mai mult tineretul!

Leave a Reply