Senatorul PNL Mario Oprea a afirmat, în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3, că Guvernul Cioloș va da miercuri o ordonanță de urgență prin care pune în aplicare toate modificările în Legea RCA, votate astăzi în Senat.

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege iniţiat de PSD privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule. Principalele modificări pe Legea RCA se referă la tariful de referinţă al poliţelor de asigurare. Astfel, contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinţă, care va fi respectat de către toate firmele asiguratoare. În plus, Cartea verde se va plăti doar de către cei care părăsesc ţara.

Propunerea legislativă mai prevede că vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA. De asemenea, service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat.

Mario Oprea a afirmat că liberalii cer demiterea conducerii ASF, ”care avea puterea să rezolve problemele transportatorilor, însă nu a reușit să găsească o variantă pe care să o sugereze parlamentului sau Guvernului atâtea luni de zile”.

Plenul Senatului a votat, marţi, proiectul de lege iniţiat de PSD privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule. În schimb, liberalii au susţinut că Guvernul urmează să dea o ordonanţă de urgenţă pe această temă, iar proiectul nu se mai impune şi au cerut demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, pentru modul în care gestionează criza asigurărilor, scrie news.ro.

Propunerea legislativă privind RCA a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 8 abţineri şi cinci voturi împotrivă. Raportul cu amendamente admise a fost adoptat de plen cu 73 pentru, 13 abţineri, 8 voturi împotrivă.

Principalele modificări pe Legea RCA se referă la tariful de referinţă al poliţelor de asigurare. Astfel :

 • Contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinţă, care va fi respectat de către toate firmele asiguratoare
 • Cartea verde se va plăti doar de către cei care părăsesc ţara
 • Vârsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea preţului poliţei RCA
 • Service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat
 • Un contract RCA poate fi facut în rate, pe o perioadă şi mai mică (de exemplu, între 1 şi 3 luni)
 • Asiguratorul va fi obligat să achite paguba într-un termen stabilit de lege, în caz contrar li se va retrage licenţa
 • Tractarea autovehiculului avariat va trebui să fie asigurată prin poliţa RCA.

4 COMMENTS

 1. RCA va fi iar Prietena mea ? În anii 2000 și ceva mă dispera o reclamă RCA e prietena ta.N-o găsesc pe youtube.O aveți voi în arhive în reclame ?

 2. Daca iti aperi drepturile cum le-au facut acum printr-o minune transportatorii atunci le ai daca nu te fura si fraieresc toti. E simplu. Si niste maimute in jungla invata asta numai noi nu.
  Daca mareau RCA doar cu 200% romanii inghiteau dar asa cu mariri si de la 300% pana si mamaliga rece romaneasca a inceput sa se incalzeasca.

 3. acum depinde si ce valoare va avea acel tarif de referinta.la cat de multe accidente sunt pe sosele,accidente care implica despagubiri din ce in ce mai mari e posibil sa scada cu cateva procente.principala conditie era introducerea asigurarii pe sofer,nu masina.asa ai un istoric al soferului si poti acorda bonus malus soferilor corecti si ii poti taxa pe cei care produc accidente in mod frecvent.cu cat mai multe accidente,cu atat mai mare asigurarea.

Leave a Reply