În ediția de duminică seara a emisiunii Punctul de întâlnire a fost prezentată înregistrarea apelului la 112 al polițistului care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni din Capitală.

Noi detalii apar la iveală în cazul polițistului care a ucis-o pe Raisa în accidentul de pe trecerea de pietoni din Capitală.

În ediția de duminică seara a emisiunii Punctul de Întâlnire a fost prezentată înregistrarea apelului la 112 pe care polițistul l-a dat după accidentul tragic.

Din înregistrare reiese cum polițistul anunță la 112 că a accidentat mortal un pieton şi solicită un echipaj medical de urgenţă. Minutele trec până dispecerul preia informaţiile şi predă legătura mai departe.

La discuția cu cel de-al patrulea dispecer polițistul repetă din nou toate informaţiile, iar în zonă se aud oamenii care vin la faţa locului.

La un moment dat polițistul ajunge să roage insistent dispecerul să ajungă o ambulanță în timp ce strigă la cineva că nu are voie să mute victima din loc.

Apoi înregistrarea prezintă polițistul când cere sfaturi dispecerului pentru a-i acorda ajutor Raisei până la sosirea echipajului medical.Analizând dialogul dintre poliţist şi cei patru dispeceri, psihologul criminalist Tudorel Butoi a spus:

„Trebuie să-mi manifest compasiunea pentru acest eveniment ireparabil. Acest ireparabil este trăit fără îndoială de către acest agent.

El îşi dă seama ce a făcut şi trăiește șocul emoțional care-l duce într-o panică. Vedeţi repetivitatea acelorași lucruri: să vină maşina, da, da nu, nu, copilul lovit.

El nu iese din acest șablon pentru că este fixat pe el. Tremurul din voce este incontestabil, oricine îl poate sesiza. Insistent cere să îi se aducă echipajele.

Când intri într-un şoc emoțional şi panică o faci când ești în faţa unui eveniment inedit, care apare brusc şi care este ireparabil. În acestă situaţie are loc un blocaj cognitiv, afectiv, emoțional în care apare gestul asta atât de condamnabil de a încerca cu piciorul dacă fata mai trăiește.

Tânărul asta nu are nicio legătura cu munca asta care înseamnă implicare, miză, risc. Noi vrem de la polițiști să intre în foc, să ne salveze, vrem să fie mereu în contact cu pericole extreme. Dacă toţi ar intra în elemente de blocaj şi de panică nu ar mai fi nimic bun”,  explică psihologul criminalist, Tudorel Butoi în emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

 

Leave a Reply