Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România își manifestă sprijinul cu trustul INTACT, într-un mesaj transmis redacției de Lucia Hossu Longin. Multumim cu toata caldura profesionistei si inimoasei realizatoare a “Memorialului Durerii”, uriasul documentar despre marile crime si abuzuri din perioada bolsevica.

APTR condamnă atentatul la libertatea presei

Iată mesajul integral al APTR:

Am asistat în aceste două zile, la un atac brutal al ANAF-ului împotriva unui post de televiziune. Deşi putea alege o cale legală, constituţională, prin care să evite evacuarea silită, ANAF a preferat un ultimatum, garnisit cu trupe de comando, cu manifestări de ură şi de violenţă. Nu este permis niciunei instituţii a statului de drept să acţioneze ca în anii stalinismului, să se războiască cu jurnalişti nevinovaţi, să le încalce drepturile şi locurile de muncă. Încă o instituţie represivă s-a născut ieri luni, 15 februarie 2016. Faptul că la argumente şi soluţii se răspunde prosteşte cu asedii şi agresiune constituie în sine dovada că puterea vinovată şi compromisă nu mai face faţă evenimentelor, este defazată de la regulile democraţiei.

În timp ce ticăloşii şi delapidatorii, devoalaţi sistematic de Antena 3, stau neclintiţi în palatele lor, în arest la domiciliu şi cu averile bine protejate, tinerii şi talentaţii jurnalişti de la Antena 3 sunt trataţi ca nişte infractori. Este grav, foarte grav. Nu ştim cum îşi va spala România obrazul în comunitatea europeană după un asemenea act ruşinos.

Trebuie să facem front comun împotriva acestor forţe bezmetice care ne ameninţă libertatea. Facem apel la toţi jurnaliştii să-i susţină pe colegii lor atacaţi pentru că pare-se nimeni nu este la adăpost de lovituri de felul celor puse la cale împotriva Antenelor. Trebuie să fim la înalţimea misiunii noastre, aceea de aparători ai democraţiei şi libertăţii de constiinţă.

Dragi colegi de la Antene, APTR vă susţine şi vă îmbărbatează.

15 COMMENTS

 1. Sinistru e ca patriotii din servicii care e categoric ca in afara de conturile de facebook si telefoanele din ministere, va monitorizeaza si blogul dvs., culmea este ca toti acesti patrioti din serviciile secrete nu sunt veniti din galaxie sau din Univers. Ei fac parte din familiile romanilor, au familii, copii, parinti acasa, foarte multi dintre ei fiind ingineri ratati ramasi pe dinafara dupa inchiderea industriei foste comuniste, sau angajati de tata socru la SRI sau SIE, tata socru fiind la un moment dat in viata lui lucrator la CFR. Toti acesti patrioti din servicii care hotarasc totul in tara noastra, fara sa ii aleaga nimeni pe niciunul dintre ei. Toata stima si consideratia si pentru cei ce monitorizeaza atent sa nu calcam in strachini pe aici, in afara de dvs. care va administrati blogul! Respect. ‘Traiti!

  • Jos securitatea care a sufocat Romania si ne taie si ultima farama de informatie libera! Romani aparati-va dreptul de a sti ce se intampla in tara voastra! Jos labele de pe A3!!!!!

 2. D-le Tudor,

  Va sustin cu toate ca v-am auzit aseara ca in august 2014, atunci cand ati chemat oamenii la plimbare in jurul Palatului Cotroceni, dupa eveniment Mihai Gadea a luat pozitie sa o lasati mai moale, speriati fiind probabil de consecintele ce puteau fi declansate de acea simpla plimbare. Nu pot sa nu remarc faptul ca ceea ce a facut dl. Gadea s-a incadrat totusi perfect la manipulare, adica ati manipulat telespectatorii si oamenii iesiti in strada, pentru ca la un moment dat v-au speriat ce putea sa declanseze toata acea situatie. Asa incat, de unde stim noi daca iesim in strada acum la indemnurile oricui, cum mai putem avea garantia ca nu ne manipulati, intr-un sens sau altul? Ce inseamna toate astea?!

 3. Atentie!

  In tiganie sunt +24 grd. C afara in luna februarie, cu toata conferinta de la Kyoto si normele anti-poluare bla-bla-bla. Aceasta reprezinta ceva cu mult mai grav decat faptul ca este evacuat silit trustul INTACT. P.S. Sa speram ca nu o sa murim opariti pana la urma, in aceasta tiganie de tara! Toata stima!

 4. D-le Tudor,

  Am urmarit in mod special aseara sa vad daca ospatarul acela chel, numit si Banciu, baga ceva despre evacuarea trustului dvs. Ei bine, n-a bagat absolut nimic in emisiunea aia a lui de mancatorie de borhot, dupa ce in foarte multe randuri il manca de fund in mod absolut gratuit pe dl. prof. Voiculescu etc. Credeti ca achel ospatar chel distrus este si el tot un propagandist acoperit infiltrat in media, asa cum a recunoscut el insusi ca este Robert WC Turcesc (un colonel care nu facuse armata regulata)? P.S. Credeti ca f multora dintre acesti propagandisti, le vin la redactiile emisiunilor listele cu subiectele pe care le au de prezentat in emisiunile din fiecare zi? Eu credeam ca toate sunt niste posturi tv private, independente! Aaaaa, da.

 5. In afara de strangerea randurilor, sustinere si imbarbatare toti factorii decizionali de la INTACT trebuie sa se gandeasca serios la o alternativa respectiv la cautarea unui nou sediu pentru ca descreieratii oricand vor putea actiona la intimidare.
  Toti hotii si ucigasii acestei tari zburda in continuare in voie iar, cetatenii cinstiti ai Romaniei stresati, agasati de tot felul de gaselnite a acestor tainuitori de hoti, a hotiilor, a acestor simbriasi ai vrajmasilor de tara.

 6. Ni se demonstreaza a cata oara, ca sistemul SECURISTIC din Romania a trait si s-a adaptat dupa disparitia lui Ceausescu ?Astazi avem inca odata dovada, ca acest SISTEM este CEL mai ODIOS din toate fostele tari comuiste ! SISTEM CRIMINAL in’89, SISTEM CRIMINAL la Mineriadele din ’90, SISTEM CRIMINAL prin restutiom integrum (o rusine !), SISTEM CRIMINAL in 2012 pentru protectia lui Basescu SI HOARDEI LUI, SISTEM CRIMINAL ASTAZI 16Feb16 impotriva A3 si impotriva noastra! NE-AM SATURAT DE VOI, ARDE-V-AR-FOCUL DE NEMERNICI !

 7. Mihai Gadea facea in mai multe randuri apel la telespectatorii Antenei 3 sa nu schimbe canalul in pauzele publicitare. E evident ca e un lucru minimal dar esential pe care il pot face toti cei care vor sa sustina Antena 3 in aceasta perioada dificila, anume a va ajuta sa va mentineti contractele publicitare. Asta cu atat mai mult cu cat sunt convins ca sunt presiuni mari pe cei care contracteaza publicitate la voi sa se reorienteze.

  In acest sens am o propunere care sa intareasca mai mult acest suport. Propun tuturor care vor sa sustina Antena 3 nu numai sa nu schimbe postul pe pauzele publicitare, ci chiar sa cumpere, in masura posibilului desigur, cand au nevoie de diverse produse, pe cele pe care le-au vazut la Antena 3 in spoturile publicitare. Ai nevoie de o pasta de dinti, de un betisor de urechi, de un ceai, de un medicament, orice? Daca nu stii pe care sa il alegi, ia-l pe acela pe care l-ai vazut in reclama la Antena 3, nu conteaza ce e si ce firma e.

  Cred ca e o modalitate foarte simpla si efectiva de a aduce un suport semnificativ Antenei 3 pentru cine doreste. Sunt convins ca daca firmele ce contracteaza publicitatea la Antena 3 inregistreaza chiar si o crestere infinitezimala de vanzari in aceasta perioada va fi un motiv extrem de puternic (si corelabil cu audienta) sa-si pastreze si chiar sa-si extinda contractele publicitare cu Antena 3, in ciuda tuturor presiunilor.

  P.S. N-am nici o treaba cu nici o firma din lumea asta, in caz ca intreaba cineva…

 8. ”Kenedy” a fost o etapă a vieţii şi rezistenţei antitotalitare. Ce spunea el?
  :))) avem şi noi unul care impune liber la ”oameni buni, vă îndemn: nu vă mai uitaţi la Antena3”!
  Ce ne trebuie nouă democraţie sau comunicare verbală sau scrisă? :)))) Avem ”monştrii sacri” ai democraţiei care ne bagă-n cap tocmai ce vor ei!
  :))) Mai avem ‘curaj’ pentru educaţie în sensul comunicării?

 9. Well, front comun nu cred ca se poate face in cazul evacuarii Antenelor, doar un “front” care sa cuprinda toti indivizii satui de abuzurile, din orice domeniu, ale Noii Securitati. E bine si-asa, macar stim cu cine avem de-a face cand ne dam ghionturi pe la protestele societatii civile, de multi ce suntem pe strada. Pe cand un Memorial al Libertatii ?

 10. Am auzit-o pe Dana în seara asta cu problema soluţionării ”bebeluşi-colectiv” că o veţi analiza. Vreau să ţineţi cont de cîteva repere luînd ca experiment parlamentarii şi numiţii politic, fie ei chiar tehno, şi anume:
  1. în afară de psd-istul care parcă e în comisia juridică şi vreo 10 cel mult, nu găseşti niciun profesionist întro profesie de bază,
  2. de 26 ani de zile s-a distrus tot ce înseamnă educaţie, învăţămînt şi cercetare încît nu mai au unde să facă experimente şi cercetare,
  3. în orice oraş şi în ultimii ani s-au înfiinţat tot felul de şcoli cu cursuri la fără frecvenţă, doar pentru consumarea fondurilor europene şi diplome pe orice profil,
  4. toţi aleargă în grabă după un loc de muncă cu sau fără studii şi diplome, nu contează ce profesează,
  Analizaţi toate aceste puncte şi veţi găsi cartoful fierbinte privind practica în scolile de pe la ţară, şcoli profesionale şi facultăţi.
  – De unde să mai găsim specialişti mulţi dacă nu se face practică în perioada anilor de şcoală fie şi facultăţi? Acum au rămas foarte puţini profesionişti în diferite domenii dar şi ei sînt pe cale de dispariţie(vîrsta sau incomoditatea)!
  – Unde fac practică aceşti finalizatori de studii dacă nu au instituţii de profil?
  – Tot ce iese din medicină sau asistente, le direcţionează în spitale cu profil: psihiatrie, neurologie, infecţioase, pulmonare şi nu numai, practicînd direct pe bolnavii vii şi nimeni nu vrea să schimbe nimic: medicii sînt vinovaţi de urmări!
  – De ce?
  Pentru că în timpul şcolii nu se face practică pe animale sau pe manechine cum era odată?
  – Dacă profesioniştii în medicină au plecat masiv, la fel şi cadrele didactice, tratamentul nu are vindecare certă, medicamentele sînt impuse, dar nicio recomandare de la cercetarea românească şi mai apar diagnostice despre care nu a auzit nimeni niciodată şi după cum se observă netratabil, condiţiile din spitale sînt conform gîndirii pozitive aeriene practice a oricărui politician habotnic, pentru ce se aruncă toat vina doar pe medici, identic cu cadrele didactice???
  – Vedem peste tot numai muncă de proastă calitate(începînd cu copii educaţi, case, garduri, plantat copaci, şosele, canalizări, clădiri, instalaţii gaze sau energie electrică, şoferia sau construcţia de maşini şi utilaje, şi sînt destule), dar de 26 ani nici nu s-a schimbat nimic în bine şi nici nu se vede măcar intenţia de a începe să se mişte ceva!
  Cum poţi accepta ca un copil la 18-19 ani sau la 25 de ani să finalizeze studiile fără nicio oră de practică prevăzută în timpul anilor de studii, să-l numeşti sau plasezi întrun loc de muncă de care habar nu are?
  – Cine este vinovat de nebunia asta care generalizată?
  …şi mai vedem România…vindecată de superficialitate şi politică proastă!
  :))) dar avem tehno şi ne lăudăm că avem tehno, cînd de fapt în jur e varză totul!

 11. Daca ne uitam putin in urma, constatam ca fiecare schimbare de Guvern/Premier, altfel decat prin alegeri, a avut un scop anume pe care l-am inteles ulterior. Toate numirile unor indivizi in functia de Premier sau ministru, pe termen limitat(1 an) de avarie vezi Doamne, au avut ca si consecinte semnarea unor contracte “antiromanesti” privind resurse, privatizari, emiterea unei/unor legi cu obiectiv tintit, cedari de averi, tezaur. Vezi, Isarescu vs Rosia Montana. Vezi Ungureanu vs Gojdu. Vezi Ciolos vs Min.Agriculturii parte vatamata la comanda, intrun proces considerat politic si fara obiect, de nume grele in justitie.
  Intrebarea este, care-i misiunea acestui cabinet condus de acelasi Ciolos?!
  Actiunea impotriva Antenelor, singurul trust de presa pur romanesc, este nu doar un abuz cras, ci o provocare. Faptul ca diversi alogeni, beneficiaza de ajutor statal in bani, sedii, spatii construite de romani, terenuri concesionate pe zeci de ani pentru bunul mers al afacerilor lor al caror profit pleaca afara, iar celor cinci televiziuni romanesti nu li se accepta chiria pe un spatiu in care au investit milioane de euro, este nu doar un pumn in gura unei prese care deranjeaza, ci si un act de distrugere a capitalului romanesc. Antipatiile sau simpatiile nu-si au locul in analiza asupra acestui act. Pe de alta parte, cand este evident faptul ca milioane de romani vor face lant uman in jurul Antenelor, unde se vrea a se ajunge? Se vrea a fi creat “maidanul ucrainian” in Romania? Oare asta sa fie misiunea?!

 12. Intre doua voturi singurul post de televiziune care a mai alinat durerea bataii de joc a politicienilor si institutile statului MAI NOU ORGANE a fost TRUSTUL DE PRESA INTACT cu Antena 3 ne mai dadea incredere ca se v-a afla toate marsaveniile si hotiile clasei politice si acolitilor lor. Atat de tare i-a enervat organele statului si la presiunea mafiotilor demascati a luat o hotarire stalinista a dat comanda confiscati tot si dati-i afara la fel ca in ani 1947- 1962 .

Leave a Reply