Ioan Mircea Pascu, europarlamentar social-democrat, vicepresedinte al Parlamentului European :

Dupa ce Cotroceniul a anuntat “pe surse” ca dl. presedinte este multumit de activitatea celor doi procurori – Lazar si Kovesi – m-am lamurit de unde s-a inspirat primul, cand a spus ca nu demisioneaza, insa m-am intrebat de ce administratia prezidentiala a ales acest mod indirect de comunicare.

Singura explicatie logica este ca angajatii presedintiei vor sa il protejeze pe presedinte de costul de a fi nevoit sa isi declare public sprijinul pentru cei doi, dupa ce CCR a decretat sus si tare ca au incalcat grosolan Constitutia!

Ar insemna ca presedintele sa incurajeze incalcarea cu buna stiinta a Constitutiei, cu toate costurile ce decurg de aici …

De unde si comunicarea “pe surse”, care se vrea o tentativa de a descuraja ministrul justitiei sa propuna oficial presedintelui demiterea celor doi …

Ce ne facem insa daca ministrul nu se lasa influentat, continua cu evaluarea performantei manageriale a celor doi si, eventual, ajunge la concluzia ca trebuie sa solicite presedintelui demiterea celor doi?
Va da sau nu presedintele curs eventualei solicitari de demitere a celor doi?
Sau poate se vor activa “ambasadele” sa isi declare deplina incredere in cei doi …
Dar asta inseamna ca vor trebui sa plateasca si ele acelasi pret ca presedintele, si anume ca aproba indirect incalcarea Constitutiei Romaniei!?

9 COMMENTS

 1. HAI SERIOS? Hai nu organizezi pascule referendumul de demitere? hai sa te vedem…numai cu kkturi dinastea v-ati ocupat din 2012 incoace, de subjugarea justitiei si apararea infractorilor si eliberarea lor, de divizarea Romaniei si referendumuri de suspendare a presedintilor! Asa te invata in UE sa destabilizati in permanenta o tara?

 2. Fiecare habarnist din tara sau “de la Bruxelles” isi da cu parerea cand incalca presedintele constitutia, ideea e sa se spuna asta de cat mai multe ori ca sa ramana ceva in urma,metoda securista consacrata ….Sa propuna ministrul orice,este egal cu zero,daca Johannis nu vrea sa o demita atunci n-o va face,punct…

  • Lasă măi “rămurică” că pe tine te reprezintă “distrusa” Makovei-Talpa-Iadului…!

  • Domnule Floricel Demisionacul,inainte sa va aventurati in comentarii aiurea, incercati sa va documentati sau rugati un specialist in drept sa va traduca. Prevederile Legii 303/2004 sunt foarte clare in privinta revocarii din functie a sefilor PIICJ, DNA si DIICOT. Domnul Presedinte este obligat sa respecte legea; nu e dupa cum vrea pixul lui .

    • Eu vreau ca Presedintele sa respecte legea si sa nu se lase instigat de niste dobitoci la incalcarea ei. Dobitoci care nici macar nu sunt in stare sa-i inventeze o forma legala de refuz privind emiterea unui decret , refuz care sa poata fi atacat in contencios administrativ si in contencios constitutional.

 3. E pe modelul ”dacă merge, merge, dacă nu…tot continuăm”! ”’eu vă vreau(vă impun) chiar dacă nu mă vreţi”
  NU GĂSESC PE NIMENI VINOVAŢI ÎN AFARĂ DE CLASA POLITICĂ!
  Şi în legătură cu deţinuţii politici care au ‘suferit’ condamnări şi ‘torturi’ după cum spun unii.
  Citez titlul:”’Torţionarul Ion Ficior își află azi sentința definitivă”
  Asta pare a fi o manevră cu repere ascunse dar manipulatorii.
  De ce?
  Să motivez:
  1.Înainte de ’89 toate produsele şi utilităţile(cât erau) erau doar pe cartelă, control la sânge şi nu disponibile ca după 1990.
  2.Nu avea cum şi nu era permis(legea era de aşa natură/acum e altfel?) să li se asigure toate necesităţile deţinuţilor deoarece prioritar era achitarea datoriilor statului şi nivelul de trai al omului muncii.
  3. Închisorile erau ca şi acum doar că după liberarea se lua în considerare reabilitarea infractorului/loc de muncă 8 ore zilnic obligatoriu(nu ca acum) şi prezenţa la nu ştiu cât timp la miliţie pentru declaraţii plus referinţe de la locul de muncă.
  4. Şi atunci şi acum sunt legi proaste şi prost puse în aplicare încât şi peste 25-50ani se vor găsi ‘infractori’ care se vor da deţinuţi politici pentru daune.
  5. Mai bun şi avantajos a fost regimul comunist faţă de democraţia mizerabilă cu uriaşe excese în orice şi toate domeniile plus denigraarea practicată şi subnutriţia ori îmbolnăvirea cu bună ştiinţă a populaţiei!
  CE-AR FI SĂ DĂM ÎN JUDECATĂ GUVERNELE POLITICE PENTRU LIMITAREA SI SCĂDEREA NIVELULUI DE TRAI ŞI PENTRU DENIGRAREA PERMANENT A NAŢIUNII?
  🙂 🙂 SUNTEM DEŢINUŢI POLITICI!

 4. Se incearca suspendarea lui Johanis! Mare greseala, de fapt nici nu au curaj, dar se testeaza piata…

 5. iar a transpirat Pascu din inteligenta lui, pe net, in loc sa zica asta in plen?
  fuck, iar am piuerdut niste bani din buzunar pt ca-l tin pe asta la Bruxelles sa scrie pe net de pe buda…
  nici atata curaj n-are incat sa nu fi scris “ambasadele” in ghilimele.
  un troglodit politic si un paria

Leave a Reply