Europarlamentarul independent Mircea Diaconu a transmis un comunicat despre o situatie concreta si deranjanta pentru Romania :
În România se reciclau în 2014 doar 13% din deșeuri, față de 44% la nivel european. Tot în 2014, noi, românii, aruncam la gropile de gunoi cam 72% dintre deșeuri, față de 31%, cât se aruncau la nivelul Uniunii Europene.
 
Parlamentul European a adoptat astăzi pachetul legislativ pentru modificarea legislației în domeniul deșeurilor, elaborat de eurodeputata din Italia, Simona Bonafe (S&D).  
Acest pachet pune bazele unei economii circulare, adică una în care reciclăm, refolosim, colectăm sau reparăm și nu doar producem, consumăm și generăm deșeuri, cum stau lucrurile într-o economie liniară. Comisia Europeană a propus un obiectiv de 65% reciclare până în 2030 pentru statele membre și limitarea depozitării la gropile de gunoi la 10%. Parlamentul European a votat, însă, în favoarea unor obiective mai ambițioase: 70% reciclare și maximum 5% depozitare la gropile de gunoi.
 
Bineînțeles că susțin eșalonarea acestei probleme pentru ca România să nu sufere consecințele firești ale neimplementării obiectivelor cu care s-a angajat la aderare.  Într-adevăr, din păcate România, prin decidenții săi istorici, a folosit fonduri europene pentru a construi într-o veselie telegondole, săli de sport în sate unde au rămas doar bătrânii, bazine de înot cu lacăte pe ușă etc., tolerând în același timp, îmbogățirile uluitoare ale gunoierilor naționali care strângeau, cărau și se umpleau de bani. 
  
În IT, exact pentru că am luat-o de la zero, am folosit cele mai noi tehnologii și suntem primii. Cred că ar trebui să înțelegem acum, în ultimul ceas, că e nevoie să importăm cele mai noi tehnologii și în reciclare – o foarte bună afacere de altfel, pentru care, chiar și astăzi în plen, Comisarul Timmermans ne asigură că sunt fonduri europene la dispoziție. 
  
Și dacă tot ne sperie reformarea Europei, în care statutul României nu pare a fi cel mai bun, oare nu ar trebui să ni-l îmbunătățim, europenizându-ne cât mai repede și cât mai mult? 
Pentru că a fi european înseamnă, printre altele, și a nu trăi sau a nu-ți crește copiii printre munți de gunoaie!

9 COMMENTS

 1. Domnul Diaconu are prea mult bun simt, logica si dorinta de bine si normalitate, ptr aceasta tara.
  Cu siguranta or sa inceapa iar denigratorii platiti, saraci si acoperiti germano-ruso-hungari, sa aruce cu fecale.
  Cati din politica si adm. mai doresc binele Romaniei? Cred ca ii poti numara pe degetele de la o mana.

 2. Dacă urmărim paşii făcuţi în cei 27 ani de democraţie până la ora actuală, se vede ceva şocant despre care scriu de ceva ani ”semnarea unor nemernicii cu interesaţii lumii pentru acapararea cu voinţă acceptată pe ascuns a unui teritoriu şi distrugerea unei naţiuni”.
  1.securizarea prin urmărire la orice pas şi în orice clipă(ne-au aruncat/vândut în braţele babuinilor ca pe cartofi),
  2.vânzarea de terenuri în scop UE shengen şu NATO(escrocherie perfectă).
  3.interesele financiare ale străinătăţii mai presus de interesele naţionale(ultimele pedepsite cu anihilarea).
  4.importul de medicamente şi alimente plus îmbrăcăminte şi încălţăminte de cea mai proastă calitate prin distrugerea şi dărâmarea intreprinderilor sau societăţilor româneşti(boli netratabile=cobaii lumii).
  5.anihilarea armatei româneşti şi trimiterea militarilor pe alte fronturi să lupte pentru alţii(racheţi) în urma cărora afacerile străinătăţii sunt în creştere masiv.
  6.contaminarea apei potabile cu orice şi defrişarea pădurilor(inundaţii catastrofale.
  7.importul de boli contagioase şi deşeuri-navele cu deşeuri aduse de prin Italia sau Cipru în ţară pentru ardere: nava Midia(vezi bidoanele de plastic de pe râuri)
  8. sondarea şi extragerea zăcămintelor din subsolul ţării prin orice metodă care duc la cutremure şi alunecări de terenuri.
  Şi sunt destule ‘reforme’ care le putem completa în tabloul distrugerii geniale a unei ţări şi naţiuni! /// ‘de asta fugise înspăimântaţi străinii prin 1999-2000 la convenţia internaţională cu Năstase!’/////
  Iaca, am ajuns şi cei mai periculoşi infractori de pe glob şi trebuie să fim anihilaţi(cam aşa a debutat în toate ţările unde au fost interese meschine)!
  S-A FĂCUT REFERENDUM PENTRU ACESTE MĂGĂRII?
  EU NU-MI ADUC AMINTE!

 3. Hai domne sa fim serioși. Cu PSD la butoane ce discutam noi de reciclare, educație, autostrăzi, UE, NATO etc. Cu ciuma roșie nu se poate discuta decât despre rapt și distrugere totala. În aceste domenii ei sunt specialiști.

  • E, hai sa fim seriosi, cu Basescu vostru la butoane Sticlistul a indatorat el tara fara sa mai intrebe pe nimeni, nici Parlamentul si nici poporul prin referendum. A hotarat el ca Romania trebuie sa se imprumute de 20 de miliarde de euro, la negociere directa intre betiv si camatarii de la FMI.

   Despre guvernul Ghinea-Ciolos, cu zero absorbtie fonduri europene pe anul 2016 a fost tot valoare mare cu “dreapta cancerigena” din tara noastra.

   Sigur, dupa mintea unora pericolul cel mai mare pentru tara noastra sunt comunistii, Ciuma Rosie, extraterestrii, Coreea de Nord si Cuba de peste ocean, pentru ca probabil ca ei in capul lor de astia sunt urmariti si trebuie sa fie pe faza. E bine ca la toate acestea exista totusi si o alternativa reprezentata de opozitia romaneasca, adica de dreapta scenei politice romanesti care a ajuns sa fie condusa de basista oparita “de dreapta” Raluca Țuikar, presedinta PNL-ului, cica. Ca sa nu mai spun de restul dreptei, reprezentata de hipsterii feisinterbucisti mari luptatori impotriva comunistilor (cui altcuiva, desigur!), si a ONG-istilor sorosisti mari luptatori anti-sistem ai USR-istului Plicusor Ban. Asa incat, suntem salvati, avem spatele asigurat! Noroc ca rusii, comunistii, Ciuma Rosie si Coreeni de Nord nu si-au dat inca seama in ce situatie suntem, ca altfel ne atacau demult dreac! Probabil de-aia nu ni s-a intamplat nimic pana la ora asta, si nu din cauza ca in scenariile din creierele stafidite ale unora ei sunt alergati de comunisti, rusi, extraterestri, chinezi, cubanezi si coreeni din Nord, plus ursul polar, veverita sugativa si sobolanul cu dintii plombati, cel mai probabil.

   P.S. @alex, ba nasule, tu de cand nu iti mai iei pastilele?

   • Este de observat faptul ca votanții PSD – ALDE au un specific în a se exprima. Le plac tot felul de jocuri de cuvinte care trimit spre batjocura și se declara înflăcărați în patriotismul lor deși în marea majoritate sunt asistați social.

    • E zi sa ti se atrofieze tie musculatura ta de mare gargaragiu amator de securisme si de sifonar subnutrit “de dreapta” ce esti!

     P.S. Nasule, ramane sa te zvarcolesti in chinuri pana o sa dai in emoragie cerebrala de ciuda ca ati pierdut alegerile! Ramane cum am stabilit.

     Restul e cancan

 4. Pai da dar Mircea Diaconu nu spune si ce deseuri are-n componenta gunoiul de la noi, comparativ cu cel al tarilor din Vest. La noi gunoiul contine foarte multe coji de pepene si zeama de varza murata, deci nu prea ai ce sa mai reciclezi din el.

  P.S. Respekt deosebit

 5. domne da si noi avem o rata mare de reciclare: In Parlament, in penitenciare, in judecatori alocati dosarelor sensibile etc!
  pai noi suntem cu ani inaintea italienilor! :))

Leave a Reply