Stiti scandalul cu uriasa cladire ce afecteaza siguranta Catedralei Sfantul Iosif? Ei bine, desi exista hotarare judecatoreasca definitiva, nimeni nu vrea sa inceapa dezafectarea cladirii detinuta acum de un miliardar grec.

Iata ce spune Arhiepiscopia Romano-Catolica :

Arhidieceza Romano-Catolică de București (ARCB) oferă opiniei publice un exemplu emblematic al modului în care firma SC Millennium Building Development SRL a obținut avizele cu „bună credință” și solicită răspunsuri din partea responsabililor.

În anul 2005, în condițiile în care se cunoștea de 4 ani poziția ARCB împotriva proiectului, Adrian Bold, arhitectul șef al Capitalei și Ioana Balaurea (Chiliman), șef serviciu în Primăria Capitalei, semnau în două variante „oficiale” avizul Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului nr. 14/39/20.07.2005, având ca obiect avizarea PUZ – zona Catedralei Sfântul Iosif, beneficiarul avizului fiind SC Millennium Building Development SRL. Cele două variante, aparent oficiale, purtau același număr de înregistrare şi aceeaşi dată, dar conțineau coeficienți urbanistici diferiți. Prima variantă poartă ștampila Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) și prevede POT max = 46%, 4S+P+18-19E, în timp ce varianta a doua, fără ștampila CGMB prevede  POT max = 53%, 4S+P+18+etaj tehnic.

Domnului Arhitect șef Adrian Bold îi cerem să spună public dacă modalitatea de lucru adoptată cu MBD este uzuală pentru aprobarea proiectelor de construcție în București, și dacă nu, să spună care a fost motivul pentru care a fost atât de disponibil să semneze alături de dna Chiliman două variante de aviz cu același număr de înregistrare și aceeași dată, dar cu coeficienți urbanistici diferiți?

Domnului Primar General interimar Ioan-Răzvan Sava îi cerem respectuos să comunice opiniei publice care din cele două avize ar putea sta la baza legalizării Cathedral Plaza. Probabil acesta va răspunde numai după ce îi va consulta pe actualii și foștii avocați ai MBD, care sunt acum angajați de Primărie prin contracte valorând milioane din bugetul local, deci din buzunarul bucureştenilor.

Consiliului General al Municipiului Bucureşti cerem să declare public dacă a aprobat faptul ca firmele de avocatură angajate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin contracte plătite din bugetul local, să apere în același timp și interesele MBD împotriva Primăriei.

Cerem public MBD să indice clar care dintre cele două variante „oficiale” ale avizului a fost folosită pentru ridicarea Cathedral Plaza. De asemenea, întrucât observăm că deciziile irevocabile ale instanțelor de judecată nu au relevanță pentru MBD, cerem acestei firme cel puțin să indice opiniei publice care dintre documentele ilegale s-ar putea folosi pentru „intrarea în legalitate”.

În faţa noianului de ilegalităţi de la Cathedral Plaza, nu putem să nu ne întrebăm: există organe de cercetare şi control în ţara asta? Până acum, Parchetul General, Poliția, Inspectoratul de Stat în Construcții, etc. nu au făcut mai nimic.

13 COMMENTS

 1. Nu stiu ce tot vrea sa insinueze Arhidieceza Romano-Catolica, in schimb stiu cu certitudine ca Romania zilelor noastre este sub un asediu al “serviciilor” nu neaparat romanesti, multe din institutiile si organele in drept ale statului parca sunt sedate, se dau tot felul de comunicate pe facebook, la televiziuni, in privat si unde se poate si nu se poate, cetateanul de rand este nauc, asta se si urmareste, multi dintre “diriguitori” sunt intr-o “astenie de primavara” nemaintalnita, parca o mana invizibila, malefica, a pus stapanire pe Romania iar, Guvernul pe zi ce trece parca schiopateaza mai tare. Cu totii vorbim de cum va arata capitala, Romania in urmatorii ani, in schimb nu suntem in stare sa peticim cateva zeci, sute de gropi care ne agaseaza viata de zi cu zi si nu numai in Bucuresti, peste tot.

 2. Cu ce afecteaza “uriasa cladire” siguranta catedralei, d-le Radu Tudor? Fara sa fim specialisti in constructii, cum ar putea aceasta cladire afecta catedrala in vreun fel, oricare ar fi acesta?
  De ce nu manifesta Arhiepiscopia Romano-Catolica aceeasi preocupare pentru Biserica Italiana de pe B-dul Nicolae Balcescu, inconjurata pe trei laturi, la mult mai mica distanta, de blocuri care mai mult ca probabil au bulina rosie. Siguranta acestei biserici catolice foarte importante nu este afectata sub nici o forma?
  Ne uitam la cateva poze din New York in care cele mai importante si mari catedrale catolice, St. Patrick si Trinity Churck, sunt inconjurate de cladiri care pot fi caracterizate ca “uriase” in adevaratul sens al cuvantului. Si nu pare nimeni si nimic in nesiguranta…
  Nu suntem cumva martorii unui scandal (pentru ca nu ii putem spune altfel) intretinut de capul bisericii catolice din Romania pentru ca nu a putut obtine de la proprietarii cladirii etaje intregi pentru simplul acord dat construirii acestei cladiri? Acord pe care l-a dat!!!
  Dar cred ca cel mai bine ar fi sa ascultam parerea unui arhitect de mare notorietate, Vladimir Arsene, care ne spune ca este unul din cele mai reusite locuri din Bucuresti.
  “Controversa în domeniul urbanismului și arhitecturii, generată în special de inedit și creativitate, a însoțit clădiri ce sunt acum considerate valori urbane, cum ar fi clădirea Poștei Centrale de pe Calea Victoriei. Aceasta a fost atacată în presa timpului ca fiind eminamente „nebucureșteană”și neîncadrată în țesutul urban înconjurator. Eu cred că de fapt Cathedral Plaza pune în valoare Catedrala „Sfântul Iosif”, atât prin piața publică creată între clădire și catedrala, cât și prin marcarea în silueta urbană a prezenței catedralei în oraș sau prin integrarea acesteia într-un circuit viu și contemporan al devenirii orașului. Cred că parterul transparent al clădirii evidențiază latura estică a catedralei și marchează continuitatea spațiului public la nivelul pietei”.

   • Cu riscul de a parea un partizan, voi incerca sa continui acest dialog. Este vorba de o diferenta de un etaj – 18 sau 19 etaje? Este vorba de etajul tehnic care este inchis la fatada cu aceleasi elemente ale fatadei. Arhitectonic este o solutie mult mai decenta pentru ca nu se mai vad toate agregatele de climatizare si motoarele lifturilor care se afla pe astfel de cladiri. Este aceeasi problema pe care a avut-o si Uzinexport cu cladirea de pe B-dul Ion Mihalache si pe care Chiliman a tinut-o in nefolosinta peste 5 ani sustinand ca s-a construit un etaj in plus. Era chiar etajul tehnic cu agregatele de climatizare si motoarele lifturilor. Daca acestea nu ar fi fost inglobate in elemente de fatada, s-ar fi vazut mizerabil din Piata Victoriei.
    Verificati personal pe cate cladiri de birouri din Bucuresti, mai mult sau mai putin inalte se vad instalatiile de climatizare, cu tot felul de tubulaturi care strica tot fasonul cladirilor respective.

   • Este interesant cum oameni fara o educatie tehnica au tupeul sa aiba si pareri cu privire la situatia pre area in care se afla Catedrala SF Iosif.
    Dupa examinarea cu atentie a rezultatelor masuratorilor seismice pe
    teren la subsolului 3 si parterul cladirii Catherdal Plaza, (vezi expertiza
    Ion Vlad din 12.2014) constatam urmatoarele:

    A. Masuratorile in situ efectuate de consultantul Ion Vlad din Dec.
    2014, confirma rezultatele obtinute prin masuratori in situ de
    seismologii de la BINA.

    B. Asta dovedeste clar si fara indoiala, ca prezenta fizica a structurii
    cladirii Cathedral Plaza, prin deplasarile si vibratiile pe cele trei directii
    ( NS, EW si verticala) masurate pe teren, fiind substantiale, ea
    prezentand astfel un pericol public atat pentru compelxul Catedralei
    SF Iosif si Calvineum cat si ptr toate cladirile existente in raza de
    actiune a influentelor asupra terenului de fundare din imprejurimi prin
    deplasarile si vibratiile induse de cladirea Cathedral Plaza.

    C. Perioadele proprii de vibrare ale cladirii Cathedral Plaza pentru cele
    trei moduri de vibrare, masurate experimental de catre expertul Ion
    Vlad, sunt foarte apropiate de perioada proprie de vibrare a terenului
    de fundare ceea ce face ca in cazul unui cutremur major, sa apara
    fenomenul de rezonanta fortzand cladirea Cathedral Plaza sa se
    naruiasca sub propria-i greutate.

    D. Vibratiile si deplasarile masurate in situ de catre expertul Ion Vlad
    sunt duble decat masuratorile facute de expertii seismologici de la
    BINA, ceea ce este posibil deoarece in present cladirea Cathedral
    Plaza este finalizata, greutatea proprie fiind cea existenta. Daca
    aceasta cladire se va da in folosiinta, ea va fi incarcata cu sarcinile
    utile pentru care a fost proiectata si construita, incarcarea geological
    totala permanenta fiind dublata, ceea ce va avea ca rezultat si
    dublarea influentei ei asupra vecinatatilor, situatzia cladiriilor din
    vecinatatzi devenind si mai grava.

    E. Concluziile care au rezultat, bazate pe masuratorile seismologilor
    italieni de la observatorul seismologic BINA, au fost din nou confirmate
    si de masuratorile efectuate de expertul Ion Vlad.

   • Cred ca stie toata lumea ca pe langa angajamentul scris s-au mai facut si alte intelegeri. Cine sa le fi incalcat? Si de aici toata galceava…

    • Eu zic ca imensa cladire sa functioneze.Foarte multi oameni vor vizita si catedrala. E un castig imens spiritual.

 3. Oamenii de bine cer SRI-ului să intervină împotriva celor “prea-ortodocși” care au “avut tupeul să critice trupa Taxi’. Un tânăr cere SRI să supravegheze activitatea radicalizată a ortodoxiei românesti și să propună securitizarea domeniului cultelor

  Totul spre binele “democrației”. Tânărul se și vede ‘bătut pe stradă pentru că nu e creștin ortodox’.

  Tânărul de bine crede că există un plan coordonat “prin care militanții religioși au atacat trupa Taxi”

  Iată ce aflăm de la el : “Reacția militanților ortodocși vis a vis de melodia trupei Taxi e pe același scenariu ca propaganda folosită pentru înscrierea la ora de religie: – învrăjbirea oamenilor și divizarea în 2 tabere – mituirea formatorilor de opinie – crearea de conturi false pe facebook care să disimuleze și să facă subversie – coordonare ierarhizată și acțiuni simultane”

  Asta cu ‘mituirea formatorilor de opinie’ și ‘coordonarea ierarhizată’ ni se par cele mai tari acuze – alături de ‘conturile false de pe facebook care să disimuleze și să facă subversie’ (n.red. s-a încurcat puțin la ‘subversie’)

  De aceea tânărul care nu e ortodox ‘cere SRI să supravegheze activitatea radicalizată a ortodoxiei românesti și să propună securitizarea domeniului cultelor’ (n.red. interesant termen ‘securitizare’)

  Tânărul pune semnul egal între atentatele teroriste islamice și ortodoxismul românesc pe care-l consideră la fel de periculos.

  Priviți-i siguranța de pe chip din fotografie, ca să vă dați seama ce oameni plini de certitudini generează sistemul progresist.

  Ce s-a întâmplat de fapt? Milioane de credincioși s-au simțit jigniți că ‘Taxi și prietenii lor progresiști atei’ i-au acuzat pe credincioși că-și construiesc ‘o catedrală fără Dumnezeu care e una din piatră mare și urâtă’, când de fapt ar fi trebuit să fie ‘una din lemn cu spații mici’

  Probabil reacția firească a milioanelor de credincioși ar fi fost să se bucure de acuzațiile aduse de Trupa Taxi și de prietenii ei și să le mulțumească din toată inima pentru înjurăturile primite la adresa lăcașului lor de cult ‘cel fără de Dumnezeu’, lăcaș pe care se chinuie să-l construiască de zeci de ani.

  Doar vederea și existența acestui lăcaș Privat generează unora o ură pe care nu și-o mai pot controla în public și pe care și-o manifestă și și-o descarcă public, din ce în ce mai des. Voi v-ați manifesta ura și ați face cântece injurioase despre casele altora de pe stradă care nu vă plac? Vi se pare o chestie ‘normală’ ca cineva să înjure zilnic clădirile de cult și de închinăciune ale altora?

  Nu vi se pare de-a dreptul indecent şi penibil ca cineva să urle pe stradă cât de urâtă şi de rahat este casa altuia, casă cu care el nu are absolut nici o legătură?

  Iar când cineva le bate obrazul acestor oameni care înjură zilnic clădirile de cult și de închinăciune ale altora, vi se pare normal să apară alți oameni, tineri și plini de certitudini și de credințe progresiste care să ceară ‘securitizarea’ criticilor exact așa cum cereau închisoare pentru opozanți și bolșevicii în anii ’50? Cum vi se pare noua societate și noii tineri de bine care au apărut?

  Observați și predilecția ideologică a progresiștilor tineri sau bătrâni de a Cere Interzicerea a ‘ceea ce nu le convine să audă’ sau de a face Liste Negre. Ceea ce nu le convine să audă trebuie neapărat interzis, cenzurat sau ‘securitizat’. Nu întâmplător organizațiile lor, site-urile și grupurile lor de discuții sunt printre cele mai cenzurate și mai ‘securitizate’. Tot așa va arăta și viitoarea societate pe care o pregătesc – un neobolșevism 2.0 …Anii ’50 și ‘securitizările de atunci’ nu au contat la nimic din punctul lor de vedere.

  UN TÂNĂR ROMÂN CERE SRI SĂ MONITORIZEZE “ACTIVITATEA RADICALIZATĂ A ORTODOXIEI ROMÂNEȘTI” Andrei Nicolae Popa, un tânăr român care studiază în străinătate, consideră că ortodoxia românească s-a radicalizat.

  Andrei Nicolae Popa care se recomandă, pe pagina personală de facebook, că lucrează la Parlamentul României – Pagina Oficială a Camerei Deputaților, la Institutul Qvorum dar și la Ambasada României la Praga, a lansat ieri un atac virulent la reacția “militanților ortodocși” față de melodia trupei Taxi și față de propagarea a ceea ce consideră a fi radicalizarea religioasă în România.

  Andrei Nicolae Popa consideră că tot ceea ce se întâmplă în România acum este o problemă majoră care poate lua forme extremiste în următorii ani.

  Mai mult, tânărul cere SRI să se implice și să urmărească mai atent “activitatea radicalizată a ortodoxiei românești”.

  Vezi mai jos postarea completă a lui Andrei Nicolae Popa care acum spune că studiază la Facultatea de Stiinte Politice din Univerzita Karlova v Praze din Parga (Cehia):

  “Reacția militanților ortodocși vis a vis de melodia trupei Taxi e pe același scenariu ca propaganda folosită pentru înscrierea la ora de religie: -învrăjbirea oamenilor și divizarea în 2 tabere -mituirea formatorilor de opinie -crearea de conturi false pe facebook care să disimuleze și să facă subversie – coordonare ierarhizată și acțiuni simultane

  Să ne amintim cu tristețe de ce au putut religiile să facă împotriva oricăror forme de libera exprimare:

  Charlie Hebdo 2015 si Jyllands-Posten 2005 în Danemarca. De la violența verbală pana la violența fizică și acte de terorism e drum scurt atunci când vine vorba de religiile avramice.

  Apreciez că, în câțiva ani, odată cu ascensiunea ortodoxismului militant și radicalizat din România, astfel de melodii ca ”Despre smerenie” vor produce reacții violente a celor care apăra opulența, monopolul, finanțele și puterea politică a Bisericii Ortodoxe sau care cred, tot în urma unei manipulări, ca Dumnezeu trebuie răzbunat atunci când numele lui sau setul de ritualuri legate de el, sunt ironizate, criticate sau contestate.

  SRI ar trebui să supravegheze mai atent toată această activitate radicalizată a ortodoxiei românesti sau poate chiar să propună securitizarea domeniului cultelor. De altfel, in Strategia Națională de Apărare pe 2015-2020, radicalismul religios este trecut ca risc strategic în Romania, și implicit ca amenințare la adresa securității naționale.

  Eu nu îmi doresc să trăiesc într-o Romanie în care să fii bătut pe stradă pentru ca nu ești creștin-ortodox.

  Cred ca Europa a învățat ceva din ultimii 2000 de ani de cruciade și inchiziții, dar și din terorismul islamic care se răzbună pe europeni pentru milioanele de musulmani omorâți de cruciați în Evul Mediu.”

  Un punct de vedere destul de dur la adresa contestatarilor melodiei trupei Taxi, care vorbește despre radicalizarea celor care susțin ortodoxia și Biserica Ortodoxă Română…..

 4. ADupa examinarea cu atentie a rezultatelor masuratorilor seismice pe
  teren la subsolului 3 si parterul cladirii Catherdal Plaza, (vezi expertiza
  Ion Vlad din 12.2014) constatam urmatoarele:

  A. Masuratorile in situ efectuate de consultantul Ion Vlad din Dec.
  2014, confirma rezultatele obtinute prin masuratori in situ de
  seismologii de la BINA.

  B. Asta dovedeste clar si fara indoiala, ca prezenta fizica a structurii
  cladirii Cathedral Plaza, prin deplasarile si vibratiile pe cele trei directii
  ( NS, EW si verticala) masurate pe teren, fiind substantiale, ea
  prezentand astfel un pericol public atat pentru compelxul Catedralei
  SF Iosif si Calvineum cat si ptr toate cladirile existente in raza de
  actiune a influentelor asupra terenului de fundare din imprejurimi prin
  deplasarile si vibratiile induse de cladirea Cathedral Plaza.

  C. Perioadele proprii de vibrare ale cladirii Cathedral Plaza pentru cele
  trei moduri de vibrare, masurate experimental de catre expertul Ion
  Vlad, sunt foarte apropiate de perioada proprie de vibrare a terenului
  de fundare ceea ce face ca in cazul unui cutremur major, sa apara
  fenomenul de rezonanta fortzand cladirea Cathedral Plaza sa se
  naruiasca sub propria-i greutate.

  D. Vibratiile si deplasarile masurate in situ de catre expertul Ion Vlad
  sunt duble decat masuratorile facute de expertii seismologici de la
  BINA, ceea ce este posibil deoarece in present cladirea Cathedral
  Plaza este finalizata, greutatea proprie fiind cea existenta. Daca
  aceasta cladire se va da in folosiinta, ea va fi incarcata cu sarcinile
  utile pentru care a fost proiectata si construita, incarcarea geological
  totala permanenta fiind dublata, ceea ce va avea ca rezultat si
  dublarea influentei ei asupra vecinatatilor, situatzia cladiriilor din
  vecinatatzi devenind si mai grava.

  E. Concluziile care au rezultat, bazate pe masuratorile seismologilor
  italieni de la observatorul seismologic BINA, au fost din nou confirmate
  si de masuratorile efectuate de expertul Ion Vlad.

 5. De ceva vreme, Millennium Building Development (MBD) proprietara clădirii construite ilegal la mai puţin de 8 metri de fundaţiile catedralei Sf Iosif din Bucureşti, încearcă sa influenţeze opinia publica declarând că mulţi investitori români si străini sunt extrem de preocupaţi de situaţia clădirii Cathedral Plaza, pe care din incompetenta profesionala de care au dat dovada ca reprezentanţi ai investitorilor pentru care au lucrat mai mult de o decada, de la începutul efortului de a dezvolta acest proiect, intr-un mod total fraudulos au adus acest proiect la starea de existenta actuala. Pentru a se apăra in fata noilor investitori care, inexplicabil, continua sa le plătească onorariile pentru a se apăra prin minciunile scornite permanent, acuzând continuu si fara scrupule atat reprezentanţii bisericii catolice din România, prin ponegrirea continua atat a imaginii Bisericii Catolice cat si a reprezentanţilor diplomatici ai Vaticanului in România.
  Acest caz este un exemplu edificator si un simbol negativ pentru orice investitor care cu bună credinţa a contractat o companie romaneasca cu angajaţi romani sa le reprezinte interesele in România, sa cumpere in mod corect si cinstit un teren proprietate privată, pe care sa dezvolte, proiecteze si sa construiască o clădire in conformitate toate cerinţele legislaţiei existente pe teritoriul României, cu privire la activitatea de achiziţionare a terenurilor destinate investiţiilor particulare in vederea unei activitatii de dezvoltare, proiectare si construire a unei clădiri de birouri, in vecinătatea unui monument istoric de valoare naţionala si universala.
  Obligaţia celor care au lucrat pentru firma MBD a fost sa facă toate demersurile necesare pentru ca proiectul intitulat Cathedral Plaza sa fie dezvoltat, proiectat si construit sigur si corect, tinandu-se seama de toate cerinţele normativelor in vigoare dar in special ale normativului de proiectare antiseismica P-100.1 contemporan fazei de proiectare si execuţie a proiectului precum si obţinerea tuturor avizelor necesare atat de la autoritatile competente ale statului Roman, precum si de la vecinii din imediata vecinătate a proiectului, obligaţie care practic nu a fost îndeplinita, in totalitate. Responsabilitatea acestor indivizi a fost uriaşa, drept pentru care, unii dintre conducătorii aceste organizaţii au fost daţi afara, aducând pagube substanţiale investitorului original al acestui proiect, obligându-l pe acesta sa renunţe la proiect, limitându-si astfel pierderile si obligaţiunile financiare.
  MBD intr-un mod aberant de zece ani, continua sa acuze pe toata lumea abuzând la maximum sistemul judiciar romanesc, aducând pagube Statului Roman si blocând tribunalele si judecătorii cu zeci de reclamaţii si procese, in ciuda faptului ca tribunalele s-au pronunţat definitiv si irevocabil, de nenumărate ori începând cu tribunalul de la Suceava, continuând cu cel de la Craiova si terminându-se cu tribunalul de la Ploieşti.
  Printr-o campanie continua bazata pe minciuni si distorsiuni ale adevărului, de sase ani de zile MBD, continua sa acuze autoritatile romaneşti precum si ne-claritatile legislative, pe care ei insasi le-au abuzat la maximum, precum si a refuzului unor autoritati legislative romaneşti, pe care le numesc „ezitări si necorelari”, făcându-se astfel un ultim efort de a justifica salariile si onorariile încasate pana in prezent de la noii investitori, fara a putea insa demonstra fata de aceştia o competenta profesionala reala. Sigur ca este greu de acceptat un astfel de eşec profesional când cei care ii plătesc, le arata clădiri in cartierul Pipera, in piaţa Charles DeGaulle, sau pe bulevardul Mihalache, care au fost dezvoltate, proiectate si construite in acelas mediu legislativ, confuz si ne coerent de care se vaita aceşti indivizi incompetenţi de la MBD.
  Sigur ca este grav si foarte greu de suportat să constaţi ca in curând aceasta campanie de minciuni, si distorsionări ale realității menita sa ascundă impotenta profesionala de care au dat dovada atat ei ca promotori ai acestui proiect cat si echipele de experţi angajate care pentru cativa gologani si-au încălcând jurământul profesional constatând toate ne ajunsurile si adevărul despre acest proiect, pentru ca in final, la cererea MBD, in câteva cuvinte la sfarsitul expertizelor sa-l declare satisfăcător.
  Sigur ca atat Vatican-ul, Washington-ul, precum si Bruxell-ul sunt interesaţi îndeaproape si urmăresc cu atenţie cum autoritatile din România o sa pună capăt acestor fărădelegi încurajate si/sau savarsite de către reprezentanţii MBD. Nu mai este o noutatea ca actele de corupţie au fost si inca mai sunt rampante in România de astăzi. Este bine ştiut faptul ca actele de corupţie au la cele doua capete ale spectrului indivizi care se lasă corupţi si indivizi care savarsesc actul de corupţie.
  Nu este intamplator ca cei doi primari care au fost implicati in activitatea de aprobare a proiectului Cathedral Plaza, sunt in prezent uramariti penal pentru acte de corupţie. Alaturi de acestia se vor alatura in curand si ceilalti primari ai capitalei, care au indeplinit functia de edili ai Capitalei in perioada anilor 2000- 2008.
  Proiectul Cathedral Plaza a fost declarat definitiv si irevocabil ca fiind o clădire construita ilegal. In astfel de condiţii, posibilitatea de legalizare a acestui proiect este zero.
  Datorita acestei stari de lucruri create de catre indivizii de la MBD, poziţia Vaticanului este clara, drept pentru care este de neinteles, poziţia infantila si actul de disperare a celor care se ascund in spatele MBD, de a ponegri toate oficialitatile romaneşti si străine, care susţin un adevăr demonstrat juridic.
  Este momentul ca hotărârile definitive si irevocabile existente cu privire la acest proiect sa se aplice imediat pentru a se pune capăt percepţiei internaţionale, ca in România nu se face nici-un efort de a se pune capăt Corupţiei Instituţionalizate.

Leave a Reply