Organizatia autointitulata Statul Islamic primeste o lovitura dura din partea coalitiei internationale creata pentru eliminarea acestei uriase amenintari teroriste.

Al doilea om in ierarhia Statului Islamic, Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli, cunoscut drept Haji Imam, fost omorat intr-un raid aerian american desfasurat luna aceasta, scrie NBC citand surse din aparare. Anuntul moartii lui Haji Imam, un lider religios senior al Statului Islamic, vine dupa ce oficiali americani au declarat la inceputul lunii pentru NBC News ca se crede ca un comandant de top din cadrul Statului Islamic, Omar al-Shishani – cunoscut si ca Omar Cecenul – ar fi fost omorat intr-un raid aerian american in Siria.

Iata detalii despre operatiunea coalitiei condusa de SUA :

http://www.defense.gov/News/Special-Reports/0814_Inherent-Resolve

===============

“Celula aflată la originea atentatelor comise în Franţa pe 13 noiembrie şi a celor de la Bruxelles, din 22 martie, este pe cale să fie anihilată”, a declarat vineri François Hollande.

“Dar ştim că există alte grupuri teroriste. Chiar dacă grupul care a comis atentatele de la Paris şi Bruxelles este pe cale să fie anihilat, rămân alte ameninţări”, a precizat preşedintele Franţei cu ocazia unei întrevederi cu fostul preşedinte israelian Shimon Peres, la Palatul Elysée.

=============

Un islamist acuzat de implicare în atentatele de la Bruxelles şi Paris a fost rănit şi reţinut în cursul raidurilor antiteroriste desfăşurate vineri în capitala Belgiei, informează France Info preluat de Mediafax.

“O persoană a fost rănită şi reţinută în cursul descinderilor din Schaerbeek”, a declarat un oficial din cadrul poliţiei belgiene.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită, dar se pare că este vorba de un islamist care ar fi fost implicat în atentatele de la Paris, comise în 13-14 noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi, şi în cele de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi.

O explozie şi schimburi de focuri s-au auzit în cursul unei operaţiuni antiteroriste a poliţiei belgiene la periferia oraşului Bruxelles, iar un presupus terorist a murit, informează postul RTBF. Poliţia belgiană a intervenit vineri în zona Schaerbeek, la periferia oraşului Bruxelles.

 

4 COMMENTS

  1. Incredibil cîtă mojicie şi mincini în platou de la cei 2 politicieni! Vă găsesc repede cînd au nevoie!

  2. Pana la date palpabile cu relatari de la fata locului trebuie sa-i credem pe toti ca asa este.
    Ciudat este faptul ca de la atentatele de la Paris si capitala belgiana intrase in stare de alerta.
    Cum de au fost posibile aceste ultime atentate, cand peste tot patrulau si se faceau anchete pentru identificarea unor posibili teroristi. Nu amintesc de schimbul de informatii cu servicii redutabile care au informat asupra unor pericole iminente si iar nu vreau sa ma duc cu gandul mult mai departe si sa anticipez viitoare “mutari”.

Leave a Reply