Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal.

“O echipă formată din operatori recent integraţi în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învăţare a procedurilor şi etapelor de producţie, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanţă necesar, şi va fi coordonat de specialişti ai institutului”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis miercuri AGERPRES.

Operatorii se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranţă şi calitate care trebuie îndeplinite.

Potrivit secretarului de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, la finalul acestui proces de instruire, operatorii Institutului “Cantacuzino” vor putea trece la realizarea primelor loturi experimentale, prima etapă în cadrul proiectului strategic de reluare a producţiei de vaccin gripal pentru uz comercial.

“Trebuie să ne asumăm răspunderea pentru acest proces ireversibil, la finalul căruia să readucem Institutul ‘Cantacuzino’ la statutul de producător de vaccin gripal. Obiectivul nostru este să facem tot ce e posibil pentru a asigura independenţa ţării în acest domeniu şi, astfel, să fim mult mai bine pregătiţi pentru a face faţă unor situaţii de risc epidemiologic. De aceea, reluarea producţiei de vaccinuri la Institutul ‘Cantacuzino’, în cel mai scurt timp posibil, este o datorie în primul rând faţă de români”, a spus Chirică.

De la începutul acestui an, 100 de posturi de cercetător, medic, biolog, biochimist, farmacist, inginer şi personal administrativ au fost scoase la concurs de Institutul ”Cantacuzino”.

MApN a alocat peste 40 de milioane de lei pentru modernizarea zonelor de producţie ale institutului, atât prin achiziţionarea de noi echipamente de înalt nivel tehnologic, cât şi prin reabilitarea şi consolidarea infrastructurii existente, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

  1. SALUT EXCELENTA,SUSTIN,AM FOST MOTORUL!ALIANTA CU SUA E BETON!N-AM CE VORBI!Dar am iesit azi in oras,cu probleme ca ale fiecaruia,desi programare la doctor”pas”ca era in concediu,sictir pentru mine,insifigniant la “valoarea lor”,sictir deci,aldoilea bcr pentru niste banuti,importanti pentru mine,rezultat plecat bou venit vaca!Asa umilinta n-am avut in viata si experienta mea!Nu m-au doborat,au 4 zile ultimatum,ca nu mai am rabdare de 15 ani cand lupt!Vad minciuna,plagiat,impostura si cretinism!M-am saturat de prostie si adiacente!PRETIND,IMPUN,TURUL II DANCILA SI RAMONA BRUNSYLLS,E CEVA INTELIGENT,MASCULII IN TRASH,EVENTUAL LA GROAPA DE GUNOI DIN VARFUL MUNTELUI,SATENII AU LUPTAT,SI LEGEA LA MANA LOR?FLUTURICA,PDLIST,DISPARI!CONCLUZIE,AM IESIT,AM RESPIRAT,DAR N-AQM PATIT UMILINTA ASTA!AM ULTIMATUM IN 4 PUNCTE!TIMP IN CARE NU CONSTIENTIZATI,DISTRUG TOTUL,N-AM CE PIERDE!SUSTIN INTELIGENTA,DOBOR CRETINISMUL,NU MA CALCA PE COADA!POATE PARE MSJ.NEANT,DAR SUNT AICI,SI NERVOASA!

  2. Iarta-ma dar n-am ce comenta ptr.Cantacuzino,Au identitate,Istorie,EVIDENTA,ce a fost a fost RUSINE CERCETARII ROMANE!PUNCT.

Leave a Reply