Ministerul Apărării Naţionale îşi propune restaurarea, reabilitarea şi conservarea monumentului ‘Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial’ de pe Vârful Caraiman, precum şi amenajarea unui spaţiu expoziţional dedicat evenimentului istoric în cinstea căruia a fost edificat monumentul, în cadrul acţiunilor şi manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial şi a celebrării centenarului Marii Uniri.

‘În acest sens, a fost transferat din domeniul public al oraşului Buşteni şi din administrarea Consiliului Local al oraşului Buşteni în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale imobilul ‘Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial”, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) remis joi AGERPRES.

MApN a finalizat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, fiind în curs de obţinere a autorizaţiilor şi avizelor necesare conform certificatului de urbanism.

De asemenea, potrivit Planului sectorial al MApN, investiţia este prevăzută ca iniţiativă prioritară a ministerului.

La momentul actual are loc activitatea de elaborare a propunerii de proiect ‘Restaurare, reabilitare, conservare şi amenajare spaţiu expoziţional Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul Eroilor – Crucea de pe Vârful Caraiman)’ pentru obţinerea de finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/2016/5/5.1.

‘Pentru realizarea acestei activităţi s-a constituit un grup de lucru intrainstituţional, care include specialişti din diferite structuri ale ministerului, sub coordonarea secretarului general’, se arată în comunicat.

2 COMMENTS

  1. Un lucru bun , in sfarsit .
    Doar daca are aprobarea DNA.Obtinerea de foloase necuvenite pentru sebarea Marii Uniri ???

  2. Un lucru extraordinar, bine ca Armata Romana se implica in actiunea de restaurare a acestui simbol al Romaniei acest “soldat” care ne vegheaza, fie ca-i soare fie ca-i furtuna, din inaltul celor 2000 si ceva de metri.
    Oare DNA aproba o asemenea lucrare ?

Leave a Reply