Locuitorii unui oraş rusesc din Arhipelagul Novaia Zemlea din Arctica urmează să primească protecţie militară pentru a se apăra de un aflux de urşi polari înfometaţi, au anunţat vineri autorităţile, potrivit DPA.

Oraşul Belushia Guba a implementat un ”regim pentru situaţii de urgenţă” în ultima săptămână, în contextul în care 50 de urşi polari au intrat în zone rezidenţiale, a precizat administraţia locală.

“Este imposibil să fugi de un urs polar!”, a precizat administraţia într-un comunicat.

“Din cauza unui deficit de mâncare, urşii polari îşi îndreaptă atenţia asupra oricărei surse potenţiale de hrană, inclusiv oameni”, se mai arată în comunicat.

Conform unor relatări media, întinderile de gheaţă care în mod tradiţional oferă teren de vânătoare natural pentru urşi s-au diminuat din cauza unor temperaturi relativ mai mari.

PS : In loc sa ucida aceste animale haituite de foame si de incalzirea globala, guvernul Rusiei putea sa creeze, la distanta de oras, locuri speciale unde sa puna carne si carcase de animale taiate. Ursii ar fi fost atrasi de mirosul lor. Ursii depisteaza hrana de la kilometri. Asa fac toate tarile nordice, tari civilizate. Dar pentru rusi e mult mai simplu sa ucizi. E traditia lor, e mentalitatea rusa multiseculara in raport cu orice vietate…

1 COMMENT

  1. Iubesc tot ce ne-a dat Dumnezeu sa convietuim,ursii polari sunt un tezaur al noptilor albe!Daca ei nu mai au loc de ei,in imensitatea de gheatza e o neputinta,un masacru cu rezultat al disparitiei speciei!Omul e mai toxic decat fiecare animal in parte!Ce castiga?Nimc!

Leave a Reply