La aproape un an distanţă de la demararea procedurilor pentru evaluarea mărcii Steaua, MApN anunţă primele rezultate. Firma care a făcut evaluarea a ajuns la concluzia că brand-ul Steaua este evaluat la nu mai puţin de 57 de milioane de euro. Aceasta este valoarea totală a mărcii Steaua şi acum urmează să se stabilească suma la care este evaluată secţia de fotbal. De asemenea, evaluatorul urmează să calculeze şi prejudiciul creat pentru utilizarea fără drept a mărcii, în perioada 2004-2014, adică cea în care a fost deţinută de Gigi Becali.
“Comisia constituită la nivelul Ministerului Apărării Naţionale pentru analizarea demersurilor întreprinse până în prezent în direcţia valorificării mărcii <Steaua> şi a identificării de soluţii legale de utilizare a Complexului Sportiv Ghencea a înaintat un prim raport de etapă ministrului apărării naţionale şi a propus un set de măsuri care pot fi promovate în perioada următoare pe ambele dimensiuni ale problematicii.
Referitor la marca “Steaua”, Comisia a constatat că evaluatorul autorizat ANEVAR, selectat prin procedură competitivă şi transparentă de către CSA <Steaua>, a încheiat procedura de evaluare a brandului <Steaua Bucureşti>, stabilind valoarea acestuia la 57.306.150 Euro. În conformitate cu normele legale, evaluatorul va desfăşura, în termenul prevăzut de acordul cadru, procedurile subsecvente pentru stabilirea valorii prejudiciului creat prin folosirea mărcii <Steaua Bucureşti> în perioada 2004-2014 şi respectiv stabilirea taxei de licenţă pentru clasa fotbal şi ulterior pentru toate celelalte clase şi produse din certificatul de marcă.
După finalizarea procesului de calcul al taxelor de licenţă, CSA Steaua poate demara procedurile competitive permise de lege pentru valorificarea mărcii.
Legat de stadionul şi terenurile de antrenament din Complexul Ghencea, Comisia a informat conducerea M.Ap.N. cu privire la derularea unor proceduri de omologare a stadionului pentru desfăşurarea de competiţii sportive pentru a face posibilă utilizarea acestuia în condiţii de legalitate.
Comisia monitorizează, conform mandatului stabilit de ministrul apărării naţionale, derularea pe mai departe a acestor proceduri în maniera cea mai transparentă şi corectă, rămânând deschisă dialogului cu reprezentanţii clubului de fotbal reprezentat de FCSB, care pot contribui cu propuneri concrete şi constructive la găsirea cu celeritate a unor soluţii practice, conforme cu Decizia ÎCCJ nr. 3425/2014 şi în acelaşi timp, de natură să promoveze şi să sprijine performanţa sportivă.
Comisia numită de ministrul apărării naţionale îşi va continua activitatea până la găsirea soluţiilor legale, conform mandatului stabilit”, se arată într-un comunicat MApN.

13 COMMENTS

 1. ”Armata vrea 57 milioane euro de la Becali pentru brandul Steaua” e problema celor 2 instituţii.
  Hello!!!
  Dar cei 640 milioane de la ocupantul principalului scaun al ţării cînd se execută?
  Cînd se pune în practică hotărîrea definitivă şi executorie privind furăciunea şi înşelătoria?
  Nu e prejudiciu la bugetul statului?
  Culmea:
  Doar la Antene şi la Becali e prejudiciu statului?

 2. Dar nu este brandul tarii? Toti vor bani pe branduri, ca si madama aia pentru Casa Poporului. Dar strainii cand au preluat intrprinderi, uzine, ziare, etc au folosit numele vechi? Intreb caci nu stiu.
  Dar oricum, mi se pare o mizerie!

 3. Oare sunt sanatosi la cap evaluatorii ? De cand nu au mai trecut pe la psihiatri ? Mare-i gradina lui Dumnezeu si de necuprins rabdarea Sa !

 4. cazul armata contra fcsb e complex. clubul patronat de becali e protejat de sefii frf si lpf. deciziile definitive date in procesul dintre armata si fcsb sunt la fel de respecatte ca si cele din cazul casei lui johannis. daca cineva are bani poate sa faca aproape orice in tara asta. nu stiu cum a fost calculat brandul dar cert e un lucru: echipa lui becali, fcsb, inca foloseste ilegal denumirea de steaua cu tot ce implica propagandistic inclusiv in europa iar cei in drept, frf si lpf nu iau nici o masura. acum ca ne tot plangem ca armata e subfinantata, ca nu avem dotarea necesara unui stat membru nato, banii astia, ca nu or fi 54, sunt de folos daca intradevar e o magarie marca becali. sa nu uitam ce jaf a facut becali cu terenurile armatei( ale statului mai precis) cum alaturi de fostele varfuri ale armatei a facut niste schimburi aiuritoare in folosul propriului buzunar si cum de la inaltimea jafului facut isi permite sa-si bata joc de toti si toate sub “protectia” divinitatii. a facut, sa nu uitam acest lucru, mult si pentru saraci, poate mai mult decat alti miliardari ai tarii cu averi facute tot din jaf, dar asta nu ne face sa uitam cum si-a sporit averea.

  • Sa sti ca asa s-a imbogatit Becali, schimband cu armata un teren. Atat a fost, a dat un teren la schimb cu altul. A gresit…a platit. Cat priveste brandul este cu adevarat mai complicat: in 2004 Armata avea doua variante sa ,,privatizeze,, echipa de fotbal , sa o dea unui privat care sa duca mai departe traditia si numele sau sa o desfinteze !!!! Toate declaratiile de la acel moment, toate documentele prezentate la FRF – UEFA au condus la ideea ca s-a ales prima varianta (ca si la Dinamo, si la Rapid, etc) si anume continuarea. Dupa cativa ani (ani !!!) timp in care echipa a CONTINUAT sa existe, sa joace, sa aiba rezultate, sub numele Steaua Bucuresti (necontestat de nimeni !!!, nu a existat in acest timp o alta echipa care sa se revendice ca adevarata Steaua) Armata – Statul s-a sucit !!! Si-a dat seama ca, de fapt, atunci, in 2004 ei au hoatarat desfintarea echipei Steaua si nu vinderea ei !!! Cum sa faci acest lucru ? Cum sa explici acum la UEFA ca timp de 10 ani echipa care a jucat sub numele Steaua, a folosit coeficentul acesteia, nu era Steaua ? Ce sa faca UEFA acum sa anuleze toate rezultatele ? Sa ceara despagubiri ? Dar echipele eliminate in acesti ani de…. chiar, de cine ? Ati mai pomenit asa ceva ? Si s-au vandut echipe intre diversi proprietari in acest timp cu sutele fara ca asa ceva sa se intample!! Nu va intrebati de ce aceasta tevatura cu marca si istoria este doar la Steaua ? Evaluarea lui Dinamo s-a facut ? Nu e tot un bun ala Statului ? Sau Rapid ? De ce aceste discriminari ? Cum e cu ,,toti egali in fata legii,, ? Privind la rece, cu atentie, veti descoperi un TIPAR ; odata evaluez un teren la 60 mil pentru a creea un prejudiciu (o evaluare absurda, nereala, contrazisa chiar de ANAF in aceste zile) suma ce nu se va incasa niciodata, dar ce conteaza, atat zic eu ca face ; acum evaluez o ,,marca,, (ce o insemna ?) la 57 milioane, suma care iarasi, garantat, nu se va incasa niciodata !!! Cum sa dai 57 mil ?? Pentru ce ??? Observ cum ne place sa acuzam si sa infieram oameni care, ok au gresit dar au si platit, considerand ca, de fapt, ei au furat mult mai mult, ca ce daca au facut/fac inchisoare si li se confisca bunuri, nu conteaza, e prea putin, sunt deasupra legii… in timp pe ceilalti, MULTI !!!! ii amintim in trecere, ceva de genul ,,daca au furat or sa plateasca si ei,,. Pana una alta vinovatii principali, care trebuie sa ,,plateasca,, , sunt cei care ,,au platit/platesc,, !

 5. Imi pare rau sunteti in eroare.Niste smecheri din armata au evaluat brandul Stelei adunand toate medaliile mondiale olimpice etc adunate la toate sporturile in toata istoria din care vor cere o cota de folosinta lui Becali.Oricum nu-i va baga nimeni in seama,au dovedit ca sunt total neseriosi.

 6. totul la noi face 60 de milioane: prejudiciul lu Voiculescu, brandu lui Becali, recuperarea aia de tva de la Resita de acu citiva ani…
  mie asta imi arata ca pentru a rezolva unele probleme e nevoie ca 5 mil sa ajunga undevala (coincidenta: nu atita bagase in pdl dl. un ministru al comunicatiilor?) si inca 1 mil maruntis pe la intermediari. Total 6. Ca suma asta sa reprezinte un cinstit 10%, rezulta ca valoarea problemei ce se cere a fi rezolvate e 60.

 7. Trebuie facuta publica aceasta evaluare !!!!!!! Sa vedem si noi ce anume include aceasta marca si cum s-a ajuns la aceasta suma !!! Si mai vreau sa fie scoasa la vanzare, sa vad cine da acesti bani ????????
  O intrebare pentru Statul Roman, care nu face discriminari si-si trateaza toti cetatenii in mod egal : cat valoreaza marca Dinamo Bucuresti ? dar Rapid Bucuresti ? Sau noi evaluam si ne grabim sa ,,valorificam,, numai cand ne convine, cand serveste un interes ? Sediul Antenelor, Steaua Bucuresti……restul sa astepte.

 8. Asta e o alta facatura. Toti au prejudiciat tara asta numai cei care au fost la butoane timp de 10 ani nu. Cel mai bine ar fi Becali sa vanda echipa si cu asta basta.
  Ce au ramas generalii fara bani de uniforma ? Daca este asa ce-ar fi ca cei de la Steaua sa-si faca echipa, sa cheltuie o gramada de bani pentru asta.

 9. Exista o singura explicatie in acest “predmet”: ne-am pricopsit cu prea multi generali in armata romana ! Oastea generalilor facuti iar nu nascuti in plaiul mioritic cred ca depaseste azi pe cea a ostasilor simpli. De aceea, e nevoie de stipendii, mai ales ca domnii generali si-au tras si titluri academice de ” dottore”! La asa standarde, pretentiile sunt pe masura si trebuie gasiti fraieri, n-asa ?

Leave a Reply