1998. Eram la Cotidianul, ziarul patronat de Ion Ratiu. Director era Ion Cristoiu, manager Calin Husar. Din cauza unor neintelegeri, Vama pune sechestru pe tipografia Cotidianul. Sef al Vamilor era liberalul Nini Sapunaru. Relatiile PNL-PNTCD erau tensionate, in ciuda participarii la guvernarea “CDR”. Am facut demersuri la toate institutiile statului : mi s-a raspuns aberant ca Husar e un corupt. Le-am spus ca-s aiureli. Mi-au zis ca Ratiu e un disident in PNTCD si CDR, incomod pentru Emil Constantinescu. Le-am replicat ca Ratiu era cel mai tolerant om politic pe care l-am cunoscut. Dupa un scandal monstru, sechestru a fost ridicat, ziarul Cotidianul a continuat sa apara. Gratie si unei discutii importante intre Nini, Costel si Dorin.
Pentru ca am tolba plina de amintiri dupa 25 de ani de presa, am relatat acest episod. Mihai Gadea m-a provocat, cu o fotografie senzationala postata azi pe Facebook. Si cu urmatorul mesaj :

Câți dintre români mai împărtășesc astăzi idealurile lui Ion Rațiu? ”Democrația însemnează o înțelegere că omul este în centrul societății. Toate instituțiile se învârt în jurul lui. Democrația însemnează că-l asculți pe om și apoi îi respingi punctul de vedere. Chintesența democrației se poate exprima printr-o singură frază: Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine.”

6 COMMENTS

  1. DIN PĂCATE MOMENTUL ISTORIC DE ATRECE LA DEMOCRAŢIE DIRECT L-AM RATAT !
    DESIGUR SOLUŢIA ERA …M O N A R H I A !
    AM SCĂPAT TRENUL , ŞI ALTUL NU MAI VINEEEE !

  2. Ce înseamnă arhiva!
    Asta deranjează enorm de mult pupăcioşii şi turnătorii de smoală pe adevăr!

  3. Oameni valorosi, sufletisti, corecti, tarati prin balarii si scuipati in fiecare clipa de niste scursuri mediocre, fara onoare si coloana vertebrala. Asta este in mare parte rasplata pe care o primesc cei care cred in niste principii, reprezinta valori si au culpa de a fi corecti.

Leave a Reply