Artroscopia este o procedură chirurgicală modernă minim invazivă utilizată de medicii ortopezi pentru a diagnostica și trata diversele afecțiuni apărute la nivelul articulațiilor genunchiului, umărului, gleznei, cotului sau șoldului. Artroscopia este considerată una dintre cele mai puțin invazive proceduri chirurgicale, fiind folosită de rutină în tratamentul rupturilor de menisc, a rupturilor ligamentare, de cartilaj sau chiar în tratamentul fracturilor de complexitate redusă.

Cu ajutorul camerei video a artroscopului, medicul ortoped poate vizualiza mai bine structurile anatomice care necesită tratament, iar în același timp operator, cu ajutorul unor instrumente specializate introduse prin o serie de incizii de foarte mici dimensiuni, se pot efectua atât proceduri chirurgicale simple cât și proceduri complexe, pentru a trata o gamă foarte variată de afecțiuni.

Intervenția artroscopică durează între 30 minute și 2 ore, timp în care medicul poate efectua înlăturarea de corpi liberi articulari, poate repara un menisc fisurat sau traumatizat și poate chiar reconstrui ligamente. În plus, datorită abordului minim invaziv, pacientul beneficiază de o multitudine de avantaje: durerea postoperatorie este mult diminuată, complicațiile sunt mai puține, recuperarea este mai rapidă, iar mobilizarea pacientului este posibilă imediat după intervenție.

Datorită acestor considerente, la momentul actual,  artroscopia este considerată, în detrimentul chirurgiei clasice, procedura chirurgicală standard pentru diagnosticul și tratamentul afecțiunilor articulare. Rezultatele funcționale ale artroscopiei terapeutice sunt excelente. Cu ajutorul tratamentului complementar kinetoterapeutic, pacientul este complet recuperat la numai 4 săptămâni de la operație și își poate relua activitățile de zi cu zi. P

Secția de Ortopedie și Traumatologie din Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților cu probleme articulare cele mai moderne proceduri chirurgicale, cu abord minim invaziv, cu internări de scurtă durată și recuperare rapidă. Patologia tratată în cadrul secției cuprinde afecțiuni, precum: fracturi ale cotului, antebrațului, pumnului, mâinii, dar și diferite afectări ale șoldului, genunchiului, gleznei și piciorului. La SANADOR, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor articulare sunt realizate de medici cu o bogată experiență operatorie, iar acest lucru se observă în numărul mare de cazuri rezolvate cu succes și cu rezultate remarcabile.

Leave a Reply