1946-2012 – ASEMANARI ULUITOARE ALE FRAUDEI
Cine uita istoria este condamnat sa o repete
„Alegeri“ 1946 – fraudarea votului
* Legea aprobată sub presiune în iulie 1946 aducea schimbări de fond: Senatul se desfiinţează; votul se va desfăşura şi în uzine, întreprinderi, ministere – la locul de muncă – unde cei ce votează pot veni şi cu membrii de familie
* Urnele se sigilează numai de reprezentanţii coaliţiei guvernamentale; înainte de venirea reprezentanţilor opoziţiei, şeful secţiei de votare introduce în urnă buletine gata votate pentru coaliţia guvernamentală
* La secţiile de votare s-au întocmit procese verbale de numărătoare a voturilor cu rezultatele reale; după semnarea acestor procese verbale, ele au fost înlocuite cu altele, cu cifre complet schimbate în favoarea blocului guvernamental
* Când oficialii BPD (Blocului Partidelor Democrate condus de Partidul Comunist) au constatat că rezultatele sunt tot în favoarea opoziţiei, ei au operat la nivel central iar procentele au fost inversate. Evidenţa documentară arăta că în 1946 Opoziţia naţională (PNŢ-Maniu, PNL-Brătianu şi PSDI-Titel Petrescu) a obţinut cca. 80%, în timp ce Blocul Partidelor Democrate (PCR plus coaliţia) a avut în jur de 20% maximum.
Rezultatele oficiale au dat 90% locuri coaliţiei guvernamentale şi numai 10% Opoziţiei!
Alegerile 2012 – Posibilităţi de a frauda rezultatul votului
* Pentru a modifica rezultatele votului, PDL propune ţinerea alegerilor locale şi generale în aceeaşi zi, cu încălcarea şi suspendarea legislaţiei existente.
* Se admite în continuare turismul electoral, votul în alte localităţi decât domiciliul votantului.
* Se introduce votul prin corespondenţă prin care PDL speră să obţină 1.000.000 (un milion) de voturi, imposibil de verificat.
* Se propune desfiinţarea judeţelor pentru a mări confuzia alegătorilor.
*Se preconizează scăderea pragului electoral de la 5 la 3% pentru a favoriza intrarea în parlament a unor partide de buzunar, apărute în ultimul moment.
*Cu toată discuţia privind reducerea numărului de deputaţi şi suprimarea senatului pentru alegerile din 2012 sunt menţinute ambele foruri legislative, iar numărul deputaţilor a sporit!!
Ce urmăreşte PDL?
* Ca Opoziţia (Uniunea Social Liberală) să nu obţină majoritatea absolută a voturilor (50 + 1) şi să formeze astfel guvernul.
* Să fragmenteze cât de mult rezultatele şi să poate astfel manevra în cele două foruri legislative, cu atragerea unor posibili dezertori din USL.
* Cum poate fi contracarata frauda în pregătire? Alegătorii să iasă la vot în foarte mare număr. Cu cât participarea la vot este mai mare, cu atât posibilitatea de a frauda alegerile scade!
Consecinţele alegerilor din 1946
1. Abolirea monarhiei şi suspendarea ordinii constituţionale existente
2. Desfiinţarea Senatului
3. Desfiinţarea pluralismului politic prin scoaterea în afara legii a PNŢ-Maniu şi încetarea activităţii partidelor de opoziţie
4. Desfiinţarea judeţelor şi înlocuirea lor prin raioane şi regiuni (model sovietic)
5. Controlul justiţiei de către factorul politic prin legea asesorilor populari şi alte măsuri
6. Politizarea completă a administraţiei prin epurări; controlul prin membrii de partid numiţi în posturi
7. Propaganda factor permanent de formare a opiniei publice: totul merge bine, părţile negative se datorau reacţiunii şi trecutului
-
Accentuarea represiunii la nivelul ţării întregi (represiunea generalizată din etapa 1948-1963).
În concluzie: a fost o schimbare completă a întocmirilor tradiţionale europene ale ţării, aşa cum se formaseră de la Unirea Principatelor şi până în 1944. Înlocuirea lor cu modelul sovietic, în cazul de faţă model impus dinafară.
Consecinţele posibile (probabile) ale alegerilor 2012 potrivit reformei instituţionale a statului preconizată de PDL
1. Modificarea substanţială a Constituţiei, de la un regim parlamentar la unui autoritar prezidenţial
2. Senatul se va desfiinţa, aşa cum a fost preconizat fără încetare
3. Pluralismul politic de faţadă. În jurul PDL vor gravita partide satelit care vor vota automat propunerile de la centru
4. Desfiinţarea judeţelor, preconizată fără încetare de guvern în numele reformei instituţionale a statului
5. Controlul justiţiei prin controlul numirii judecătorilor, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; folosirea justiţiei pentru şantajarea oponenţilor
6. Politizarea completă a administraţiei: apartenenţe la PDL sau la una din formaţiunile satelit, devine obligatorii pentru numirea în orice funcţie, la toate nivelele
7. Propaganda permanentă prin felurite sloganuri: nu avem pe altcineva pentru a vota; toţi sunt la fel; dacă se schimbă actuala echipă va urma inflaţie etc.; ne merge greu pentru că ţara a fost rău administrată înainte (adică de opoziţie); pentru că este criză în lume; ne străduim (noi PDL) ca lucrurile să se îndrepte şi ne va fi mai bine
8. Măsurile represive prin: controlul convorbirilor, posibil azi prin mijloacele tehnice existente; accentuarea difuză a sentimentului de temere prin arestări cu tentă politică şi altele; controlul serviciilor de la cel mai înalt nivel
În concluzie: regimul parlamentar pluralist experimentat din 1990 va fi înlocuit cu unul de autoritate prezidenţială, cu un simulacru de pluralism politic; cu un simulacru a unui stat de drept. În realitate va fi un regim în care autoritatea prezidenţială va domina mecanismele statului şi cele sociale-economice, sub controlul FMI.
O concluzie la toată discuţia
În faţa dictatului unor forţe mondiale care este soluţia de supravieţuire a ţărilor mici? Acestea ar fi:
• să primeze interesul naţiunii
• să-şi apere cu demnitate existenţa în continuare
• să nu accepte un statut de ţară bananieră
• să rămână stat social şi naţional
Dinu C Giurescu
18 Decembrie 2011
Academicianul Dinu C Giurescu este, la cei 84 de ani ai sai, un virf de lance al ofensivei impotriva abuzurilor politice, ilegalitatilor guvernamentale si ingroparea cu buna stiinta a istoriei si traditiilor romanesti. De curind a realizat o noua analiza despre cit de mult seamana marea masluire electorala din 1946 cu cea din 2012. Acum 65 de ani, Romania era aruncata in cea mai neagra perioada a istoriei sale, comunismul distrugind elite, credinta, destine, valori, istorie.
In preambulul analizei domnului profesor Giurescu difuzata la Punctul de intalnire pe 18 Decembrie, am realizat o comparatie avind ca baza cartea de exceptie intitulata FALSIFICATORII, autor Dinu C Giurescu. Iata ce-am reusit eu sa documentez in pregatirea emisiunii realizate cu Dinu C Giurescu si Lucia Hossu Longin, autoarea Memorialului Durerii
ASEMANARI IZBITOARE 1946-2012
1. Pe 1 Iunie 1946, Ministerul de Interne publica o decizie de reducere a personalului tuturor departamentelor si birourilor aflate sub controlul sau, invocind “unele dificultati bugetare” (Falsificatorii, Dinu C Giurescu)
Incepind cu Ianuarie 2011, la ordinul expres al presedintelui Traian Basescu, in Ministerul Administratiei si Internelor are loc o ampla reducere de personal, invocindu-se “ratiuni bugetare”, reconfirmata recent de CSAT. Masura poate afecta siguranta si corectitudinea alegerilor din 2012.
2. Pe 1 Decembrie 1946,Petru Groza inaugura ședințele noului Parlament unicameral al României. Groza a vorbit despre un nou tip de legislativ și punea accentua că era important “să fie liminat spectacolul trăncănelilor inutile și a ieșirilor personale din această Adunare, iar acești deputați să se dedice […] unei activități intensive”.
Din februarie 1938, odată cu instaurarea dictaturii regale a lui Carol al II leași în 1940 după instaurarea regimului militar condus de Antonescu, rolul parlamentului a fost diminuat, el fiind lipsit de principalele sale atribuții. În perioada comunistă, prin Constituția din 1948, parlamentul a fost reorganizat, ca o adunare unicamerală, Marea Adunare Națională, organism formal, subordonat total puterii comuniste.
Traian Basescu 2009-2010-2011 : “Pina la urma, dizolvarea Parlamentului este o solutie pentru a iesi din criza”(…) “Senatul s-a compromis pina la ultimul senator. Parlamentul se opune modernizarii. (…) Eu am decis ceva in numele Romaniei, ce face Parlamentul e treaba lui. (…) Romania trebuie sa aibe Parlament unicameral, voi declansa un referendum”
3. Sentimentul de ura a fost sistematic cultivat de Partidul Comunist Roman, mai ales in intervalul 1944-1964, prin aplicarea in practica a conceptului luptei de clasa (Falsificatorii, Dinu C Giurescu)
Din 2009 pina azi, toate categoriile profesionale au fost atacate si asmutite de puterea politica unele impotriva altora. Privatii impotriva bugetarilor, apoi medicii, militarii in rezerva, judecatorii, politistii, profesorii si invatatorii au fost jigniti, dezavuati in corpore si blamati permanent
4. Pe tot parcursul anului 1946, au fost facute pregatiri concrete pentru alegeri, inclusiv alcatuirea registrelor electorala, fara sa fie mentionata data alegerilor nici macar in luna Septembrie! (Falsificatorii, Dinu C Giurescu).
Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru comasarea alegerilor locale si parlamentare, inclusiv pentru birouri electorale comune, fara sa fie anuntata data alegerilor despre care se spune “ca va fi stabilita ulterior”