Deficiența de Vitamina D are o prevalență mai mare la bărbați, iar cercetătorii spun că peste 80% dintre pacienții care se infectează cu coronavirus și dezvoltă boala COVID-19 au această problemă. 

Peste 80 la suta dintre cei 216 de pacienți cu COVID-19 dintr-un spital din Spania au avut DEFICIENȚĂ de vitamina D, potrivit unui nou studiu (link direct studiu) publicat în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Vitamina D este un hormon pe care îl produc rinichii, care controlează concentrația de calciu din sânge și afectează sistemul imunitar. Deficiența de vitamina D a fost legată de o varietate de probleme de sănătate, deși cercetările sunt încă în desfășurare cu privire la motivul pentru care hormonul are impact asupra altor sisteme ale corpului. Multe studii indică efectul benefic al vitaminei D asupra sistemului imunitar, în special în ceea ce privește protecția împotriva infecțiilor.

„O abordare este identificarea și tratarea deficienței de vitamina D, în special la persoanele cu risc ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă, pacienții cu comorbidități și rezidenții căminelor de bătrâni, care reprezintă principala populație țintă pentru COVID-19”, a declarat co-autorul studiului, dr José L. Hernández, de la Universitatea Cantabria din Santander, Spania.

„Tratamentul cu vitamina D ar trebui recomandat la pacienții cu COVID-19 cu niveluri scăzute de vitamina D circulantă în sânge, deoarece această abordare ar putea avea efecte benefice atât în sistemul musculo-scheletal, cât și în sistemul imunitar”, a mai arătat acesta.

Cercetătorii au descoperit că 80% dintre cei 216 de pacienți cu COVID-19 de la Spitalul Universitar Marches de Valdecilla aveau deficiență de vitamina D, iar bărbații aveau niveluri mai mici de vitamina D decât femeile. Pacienții cu COVID-19 cu niveluri mai scăzute de vitamina D au avut, de asemenea, niveluri serice crescute de markeri inflamatori, cum ar fi feritina și D-dimeri, scrie dcmedical.ro

1 COMMENT

  1. Radu, te apuca dracii cand ii auzi mintind cras pe cei de la grupul de comunicare mincinoasa! Oameni buni si inteligenti, ma refer la cei care inca au memoria activa, cei care isi amintesc ceea ce se intampla in luna martie! Ori suntem considerati prosti si uituci, ori ei sunt prosti, mincinosi si uituci dar manipuleaza cras! Grupul de comunicare al masii, spunea azi despre o statistica data azi, citez ” astazi se fac teste mult mai multe fata de 100 in martie 2020″! Oameni buni, din cate imi amintesc, in martie se vorbea doar de alegeri si coro era o gripa trecatoare fara probleme, deci, nu era vorba de testari si nici nu existau teste, mincinosii dracului! A trecut si martie, si aprilie, daca imi amintesc, din mai sau iunie au inceput cu testarile! Vai de capul lor acest grup de strategii mincinoase, mint astia in comunicari verbale si acte oficiale incat te intrebi:”nu cumva ei au o problema cu caputul”?!
    Apropo de ceea ce incep sa dezvaluie vorbitorii cu facultate de profil in legatura cu vitaminele si ceea ce scriu eu de ceva timp, aminteste-ti ca eu scriu despre imunitate, vitamine si tratament tocmai din aprilie anul acesta si astia constata acum ca e deficienta uriasa de vitamine in corpul uman! Peste cateva zile, desi au inceput usor, usor sa recunoasca ca si teroarea zilnica plus stresul contribuie la tot ce inseamna boli si decese! Sub nicio forma, nu cred ca vor recunoaste ca si consumul de medicamente ineficiente din listele impuse la consum au dus la slabirea organismului, sau, daca vor recunoaste, vor spune in soapta sau cu bataie lunga dar nu direct in fata! Upssss, ce inseamna sa fi trecut cu mult inainte prin toate mizeriile astea din sanatate dar cu noroc chior sa te tratezi in afara tarii cu eficienta!

Leave a Reply