Doctorul Adrian Marinescu, aflat în prima linie în lupta cu COVID-19, spune că are o soluţie alternativă la lockdown (carantinare), astfel că nu ar trebui blocată toată ţara şi nici toată economia.

Medicul susţine că ar înlocui lockdownul cu izolarea celor infectaţi cu coronavirus și ar face testare masivă, asta în timp ce francezii, italienii şi spaniolii au anunţat restricţii dure, măsuri ce au fost urmate de proteste violente.

Dr. Marinescu: Aş înlocui lockdownul cu lucrurile pe care le presupune izolarea

“Aş înlocui lockdownul cu lucrurile pe care le presupune izolarea, mă interesează să îi izolez pe cei pozitivi şi acum aş testa cu ce pot, cu PCR şi cu teste rapide, să ajung ca în Marea Britanie cu 300.000 de teste pe zi, nouă ne-ar trebui 150.000 sau 200.000”, spune medicul Adrian Marinescu.

 

Doctorul a răspuns şi la întrebarea cât mai rezistă sistemul medical în această pandemie de COVID, având un punct de vedere personal:

 

“Răspunsul meu este ce măsuri trebuie să iau în mod dinamic ca să nu ajung în punctul în care totul intră în colaps? Un calcul pe hârtie îmi spune că am un anumit număr de infectări într-o zi în Capitală, ştiu ce a fost în ultimele două săptămâni, ştiu ce va fi într-o săptămână-două, e destul de simplu să îmi dau seama de câte locuri am nevoie în mod real, asta se poate face la nivel de statistică: câte spitale, câte locuri la ATI pentru a nu intra într-un colaps peste două săptămâni”.

Până vineri, 30 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 235.586 de cazuri de COVID şi 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI, scrie www.antena3.ro

 

1 COMMENT

  1. Bre, nea Marinescu, esti in Romania o tara care s-ar vrea civilizata dar nu este! E adevarat ca nu e buna carantinarea, in nicio tara civilizata real nu s-a pus problema carantizarii pe judete, orase, comune, sate sau la ora actuala, inchiderea societatilor comerciale! Au fost inchise timp de 2 saptamani prin rotatie la momentul zero dar sunt deschise peste tot! Nu este obligatorie testarea deoarece nu exista standardul real in conformitate cu virusul pentru depistare! Carantinarea la domiciliu doar 10-14 zile, numai pentru cei care sunt bolnavi real, in rest, orice cetatean are liber sa iasa, sa isi cumpere ceea ce doreste, sa functioneze economia tarii! Daca economia tarii nu functioneaza, de unde mai sunt fonduri pentru cetateni? Sa nu spui de imprumuturi externe sau banci! Nu avem dreptul sa imprumutam deoarece, exista guvern in functie si functionare care este obligat de Constitutia si legislatia tarii sa organizeze si administreze tara fara discriminare! Asa ca, fiecare sa isi faca treaba la locul de munca si nu doar scandaluri, vinovatii si cersetorii terorizand cetatenii! Virusii circula doar prin curentii de aer impinsi de vant si nu cetateanul imprastie sacii sau baloane cu virusi in tara!

Leave a Reply