Ministrul Eugen Teodorovici a declarat la Antena 3 că luna viitoare românii vor primi din partea ANAF decizii de impunere, fie că ele sunt legate de CAS, CASS, fie impozit pe venit. Contribuabilii vor avea la dispoziție câteva luni să platească banii pentru a putea beneficia și de o reducere.

“Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului. Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la… să spunem martie 2019”, a afirmat, Eugen Teodorovici la Antena 3.

“Deci practic noi în octombrie la final avem finalizată această situaţie, vom şti exact câţi anume… în noiembrie se comunică, notificarea pe hârtie pleacă doar la aceia care nu sunt înregistraţi în spaţiul virtual, în sistemul electronic, la ceilalţi pleacă hârtia pentru că asta este, până la 1 ianuarie 2019. Dar oamenii nu vor avea acel terme fix de 60 de zile să plătească. Nu, vom spune: martie 2019, aveţi de plată ce v-am spus că aveţi de plătit, ca să arătăm că statul a greşit şi trebuie să plătească statul când greşeste. În martie 2019, aceşti români vor avea o reducere de 10%. Oamenii vor fi sprijiniţi în a face plata cu această bonificaţie”, a spus el.

9 COMMENTS

 1. Asta stie sau intelege ce vorbeste? Daca gresala a fost de la ei-ANAF, de ce impune sa plateasca cetateanul sume vechi de care nu a avut habar? Ca asa vrea muschii acestui scaunar?
  Si daca nu vor plati cetatenii, ce se va intampla? Ii aresteaza pe toti, le pune sechestru pe casa sa ajunga pe drumuri, se transforma ANAF-ul in societate imobiliara cu vanzare directa sau licitatii?
  Bine ca nu impun marilor afaceristi(a se citi escroci) datori de zeci de ani cu sume uriase si sileste cetateanul obligandu-l la saracie sau inanitie ca sa poata sustine “cocalarii” in functii si escrociilor sa le mearga afacerile!
  Apropo, cumva s-a dat ordonanta sau lege peria nd iertarea de datorii a majoritatii cetatenilor saraciti prin lege? Poate eu nu stiu!
  Halal gandire de stanga!

  • se confirma ce se aude din mai multe surse…au ajuns la fundul sacului. au marit din pix, au “crescut” artifical economia si dupa ei potopul. parerea mea? nu se asteptau sa fie inca la guvernare. trebuiau sa fie cu dosarele rezolvate, cu justitia ingropata, si pasat pisica moarta altor oameni in vederea alegerilor din 2019 si 2020.

   • Ti se pare anormal sa platesti impozit? Ca nu le-au trimis la timp e vina statului, de unde si reducerea de 10% si momentul zero. Da vrem o tara ca afara da’ daca s-ar putea, sa uite de ce aveam de plata la stat:)
    Da, e vina statului ca s-au trimis intarziat. Da, e vina celui care a luat bani ca nu s-a gandit ca va trebui sa platesasca si impozit pt ei. Sau pt casa, masina etc. da la noi, cum functioneaza f bine dupa ce vad scris pe aici treaba cu “hotul neprins e negustor cinstit”, hai sa ne revoltam ca statul vrea un moment zero din care sa faca treaba bine si face un duscount de 10% la datoriile noastre vechi. Datoriile NOASTRE. Desigur, daca statul zicea sa nu mai platim si sa scaoam, era cel mai bun Guvern.
    Bine ca vreti toti o tara ca afara da pana la a va afecta pe voi personal.

 2. Citesc din articol si nu prea ma prind: “Contribuabilii vor avea la dispoziție câteva luni să primească banii pentru a putea beneficia și de o reducere.”.
  Ce bani sa primeasca, neica?!

 3. De ce sa platesc penalitati in plus pentru ca ei nu s-au obosit sa-mi trimita la timp decizia de impunere si au mai trecut 15 luni de atunci? Asta e hotie, PSD este cel mai mare hot din Romania.

  • Tu citesti bine penalitati in plus? (Inafara ca e cam ilogic si ca de penalitati “in minus” nu stiu daca am auzit pana acum)
   Da tocmai scrie mai sus in articol ca e cu 10% mai putin.
   Asa fac si aia care ies in strada sa #reziste. Citesc trei randuri, inteleg un cuvant (traduc: nu intekeg restul de trei rabduri) si se duc sa urle ca sa vada prietenii ca sunt destepti si “integrati”…:))

   • Si, dupa ce golesc si pusculita asta, ce minuni va face marele vrajitor financiar Valcov secondat de ucenicul Teodorovici? Pusculita se goleste, iar Keynes, Schumpeter si Stiglitz rad din cer (primii doi), iar ultimul din comfortul sufrageriei lui homeric. Macroeconomia, legile sale, inclusiv cele ale microeconomiei nu mint niciodata. Ok, mint daca vrei sa pui mana pe putere si sa-ti rezolvi tu, ca partid, problemele cu justitia in integrum. Dar va veni momentul adevarului si frica mi-e ca foarte, foarte curand. Tic-tac, tic-tac, tic-tac si va fi kabooom! Sa vedem ce vor face atunci fomistii lor votanti!

Leave a Reply