Elena Udrea, fostul ministrul al Dezvoltarii si Turismului in regimul Traian Basescu, mana dreapta a presedintelui timp de 10 ani, a fost din nou arestata.

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute miercuri seara de Interpol în Costa Rica, în zona Sabana Oeste. Cele două, care sunt căutate pentru a ispăși pedepse pronunțate de justiția din România, au fost ridicate de pe stradă, la câteva ore una după cealaltă.

Cele două femei au fost plasate în custodie judiciară în San Jose, anunță Organismului Judiciar de Investigație din Costa Rica.

Vestea reținerii lui Udrea apare la două săptămâni după ce aceasta a născut o fetiță.
În cazul unei persoane, reținerea s-a făcut în baza acuzațiilor de luare de mită și abuz de putere, în timp ce în cazul celei de-a doua persoane pentru infracțiunile de luare de mită și corupție.

Agenții anchetei judiciare, prezentate în Biroul Central Național – INTERPOL Costa Rica, în colaborare cu oficiali ai Direcției de Informații și Securitate Națională (DIS), după o perioadă de supraveghere și monitorizare, au oprit miercuri două femei din România, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea autorităților române.

Una dintre femei numită Udrea, a fost dată în urmărire de pentru infracțiuni de luare de mită și abuz de putere, emise de INTERPOL București, scrie Hotnews.

Cealaltă femeie reținută este numită Bica și era căutată pentru infracțiunile de luare de mită și corupție.

Ambele femei au fost plasate în custodia Curții Penale din San José

Presa locală a scris că, din cauza cererilor de azil depuse de Elena Udrea şi Alina Bica, cele două nu pot fi extrădate imediat. Tribunalul ar putea să aprobe măsuri preventive, până când autoritatea pentru migraţie va decide dacă le acordă sau nu statut de azilant.

22 COMMENTS

 1. foarte crispat si nervos tudorel legat de subiectul udrea…
  abia astept sa ajunga udrea in tara! daca va ajunge…
  multe dosuri vor tremura atunci, mai ales a lui baselu, ponta si inclusiv al dictamustatii dracnea! :))))

 2. Ei, si?
  Se va recupera furaciulile de la pdl-isti, actualii pnl?!
  Nici pomeneala, pare a fi o campanie pentru pupatorii de țîțe mari ca a udrei alaturi de bebele ei, pentru a cadea victima in ochii naivilor la viitoarele alegeri! Trebuie sa fii chiar natang sa votezi bazandu-te pe saliva imaginara pe sanii udrei! Din pacate, sunt si traiesc aceste caractere in tara!
  Bicai, ce-i poate face? Eventual ii deschide calea la promenada sa nu amorteasca in casa ei singura!

 3. Acest subiect putea sa fie solutionat fara circ pe micile ecane, dar, s-a aruncat pentru a acoperi esecurile DNA si infruntarea Damcila-Strasburg care a fost incredibil de buna! Nu stati cu subiectul udrea-bca si restul sa treaca asa cum vor altii,uituci de meserie!

 4. … vor tine cont de faptul ca Elena este lauza, ca doar nu o sa-i aduca fetita in arest.E normal sa tratezi preferential o mama lauza.

 5. ne bucura ca DNA cand era condusa de kovesi a facut capturi importante din politica, dorel de la justitie ne spune ca un condamnat nu este subiect national, dar dragnea cu doua condamnari ce reprezinta? IDOL…ca de… are 2 condamnari

 6. Sper ca următorii vor fi Mazăre și Ghiță…astea ar fi cele mai importante capturi! Multumim Kovesi, multumim PE …voi luati apărarea poporului român

  • Doamne fereste, carmelita. Cum te poti face de râs. Dar continuă, numai asa putem afla ce specimene sunt printre noi.

 7. Pfff. Cum domne, taman lao zi dupa ce timmermans sounea ca justitia in tara noastra e buna si tre lasata asa cum e apare si “triumful justitiei” in carne si oase, adicaprinderea infractoaror unternationale? Pai e buna domne justitia asa cum e, nu mai umblati la ea ca uite ce chestii bune pt paine si curc face:)

 8. După cazul Ghiță, nimeni nu mai are de ce sa se excite la auzul “capturării “ celor doua Cosânzene ale lui Basescu; iar faptul ca TT nu se excita nici el e o dovada de bun simt fiindcă e vorba de procedura și nimic altceva, adică, sunt arestate ca sa li se definească statutul de refugiat politic. Ghiță tot așa, întâi a fost ridicat de pe strada—presa, tam-tam, la Udrea și mai spectaculos din cauza bebelușului—după aia băgat la pușcărie și după aia azil politic pe chestia cu proces inechitabil in România. De ce s-ar emoționa Toader pe chestia asta zău ca nu văd; iar pentru sadicii care vor s-o vadă la “șobolani” și apa cu rugina in chiuveta comuna, ei bine, ghinion. Aici l-as crede mai degrabă pe deputatul costarican Dolănescu: in Costa Rica mama și copilul sunt protejați prin Constituție, Udrea abia a născut, va avea dacă nu bail, cel puțin regim de detenție special care sa nu afecteze sănătatea bebelușului. E drept, Bica nu are același avantaj dar, probabil, va obtine bail și, dacă se reglează problema cu probele din dosare date pe “protocoale”, are toate șansele sa ceara, intr-un viitor apropiat, reabilitare si daune de la statul roman. Dacă Kovesi nu era așa de proasta încât sa-si facă vădită ura, si graba de a da de pământ cu rivalele ei la curtea lui Basescu, toată melodrama asta ar fi fost consumată demult pe baza de dosare și proceduri penale de neatacat. Așa, trăiască făcătura!

 9. Si apropo, pentru ca mai sunt cateva zile pana la referendum, astia s-au trezit sa faca referendum dupa ce au distrus familiile!? Cate familii intregi mai sunt in tara si cate au distrus perindatii in cei 28 ani de la “revolutie”!? Parca e o bolmojeala bazata doar pe manipulare, in realitate familia ca entitate e distrusa de ani de zile! Sa vedem cati vor vota la referendum mai ales ca sunt enorm de multi cetateni nestabiliti(fara viza si acte pentru a vota) in strainataturi!

  • Cabd spui “astia” au distrus familiile, la cine te referi, la cine a plecat in strainatate la munca de cand a venit Dragnea?
   Ca asa pot sa spun si eu “astia e complect idioti” da nu stii la cine ma refer:)

   • @Dan Roua, ma refer la absolut titi perindatii in politica! Dragnea e in functie inalta de putin timp si nu pot da il blagoslovesc prea tare, el are alte cozi prin care il pot critica destul de dur!
    REZULTATUL REFERENDUMULUI DE ZILELE ASTEA, SUNT O PALMA PUTERNICA DATA TOUTUROR PERINDATILOR PRIN POLITICA! Cum au “tratat” cetatenii traitori in tara, aceeasi recompensa primesc!
    In pus, cum zice parlamentul “VREA TATI REFERENDUMUL PRIVIND MODIFICAREA CONSTITUTIEI CUM VREA PARLAMENTUL?!? Apoi, mentiunea “votati pro-famlie”!
    Se trezi si orban sa arunce cu dejectii!

 10. Nu c-as fi un mare simpatizant al celor doua doamne, dar care-i diferenta cand te lua vorla neagra din fata casei sau in zilele noastre te ia “interpolul” de pe strada ? Am pus cuvantul intre ghilimele deoarece a transparut amestecul unor servicii si alte entitati, altele decat cele romanesti. Oare de ce ?

Leave a Reply