Profesorul german de virusologie Ortwin Adams consideră că stadioanele pline de la Campionatul European de Fotbal transmit un mesaj greşit societăţii, avertizând asupra riscului de infectare cu noul coronavirus, transmite vineri DPA.

“Ne jucăm cu riscul, în special în ceea ce priveşte două grupuri de persoane: pacienţii care ajung la terapie intensivă cu diagnosticul COVID-19 şi cei care trebuie să aibă grijă de ei”, a declarat el vineri pentru ziarul Rheinische Post.

În ultimă instanţă, conform virusologului, toată societatea este afectată.

Ortwin Adams se aşteaptă să fie nevoie de monitorizarea atentă a numărului de infecţii cu noul coronavirus pentru mai mulţi ani, în cazul declanşării unor noi valuri epidemice.

“Va continua timp de câţiva ani. Sperăm că intensitatea va fi mai mică şi vor fi necesare mai puţine eforturi în ceea ce priveşte măsurile”, a răspuns Adams la întrebarea cu privire la perioada de timp în care populaţia şi autorităţile trebuie să rămână vigilente în faţa ameninţării pandemice.

La semifinalele şi finala campionatului de pe stadionul Wembley, din Londra, este permis accesul pentru 60.000 de spectatori. În contextul în care numărul infectărilor a crescut din nou, recent, în Marea Britanie, din cauza variantei Delta, această decizie este controversată.

La Sankt Petersburg, unde are loc vineri sfertul de finală dintre Spania şi Elveţia, numărul infectărilor a crescut de asemenea în ultima perioadă, mai notează DPA, preluata de Agerpres.

Leave a Reply