Aproape un milion de calculatoare sunt controlate de la distanţă de către hackeri cu ajutorul Troianului Redirector.Paco, prin care aceştia redirecţionează toate căutările de pe Google, Bing sau Yahoo cu scopul de a deturna bani din campaniile publicitare, atenţionează specialiştii Bitdefender.
Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, firmele care derulează campanii publicitare online vor ajunge să plătească pentru afişarea de reclame către audienţe formate din utilizatori fictivi, iar sumele plătite de companii se vor împărţi între furnizorul serviciilor de publicitate şi paginile operate de hackeri, în general producători de conţinut.
 “De regulă, la fiecare căutare după un anumit termen cheie, motorul de căutare (Google, Bing, Yahoo etc.) afişează rezultate conform interesului utilizatorilor. Hackerii au reuşit să modifice setările browserului şi să interogheze orice căutare pe un server deţinut de răufăcători şi nu pe cel al motorului de căutare. Astfel, serverul controlat de atacatori va afişa reclame configurate să le aducă bani, iar manipulând reclamele afişate aceştia îşi revendică o parte din comision. Virusul Redirector.Paco infectează terminalele celor care folosesc frecvent site-uri de partajare de fişiere, descarcă documente ataşate din e-mail-uri provenite de la expeditori necunoscuţi, accesează site-uri cu conţinut îndoielnic şi nu folosesc o soluţie de securitate’, notează experţii Bitdefender.
Specialiştii companiei menţionează că acest tip de campanie creează prejudicii mai ales companiilor care plătesc pentru publicitate bazată pe afişări şi clickuri.
‘De exemplu, programul AdSense al Google afişează reclame relevante pe anumite site-uri (ziare, reviste, bloguri etc.) conform căutărilor utilizatorilor şi împarte veniturile obţinute din publicitate cu partenerii săi. Deşi li se generează o listă cu rezultate alterate, utilizatorii infectaţi cu acest virus nu vor fi păgubiţi. Cu toate acestea, dat fiind că în urma căutărilor hackerii pot genera orice rezultate, acestora li se pot furniza link-uri periculoase sau ameninţări cibernetice, precum ransomware, care criptează date de pe dispozitive’, susţin cei de la Bitdefender.
Redirector.Paco a devenit activ încă de la mijlocul lunii septembrie 2014, iar de atunci a infectat mai mult de 900.000 de IP-uri la nivel mondial, cele mai multe din India, Malaezia, Grecia, SUA, Italia, Pakistan, Brazilia şi Algeria.
Bitdefender este o companie globală de securitate informatică, iar încă din anul 2001 a produs soluţii dedicate pentru piaţa rezidenţială şi corporaţii.

2 COMMENTS

 1. 🙂 hackeri au întrerupt definitiv emisia ştiri live pe site-ul vostru?
  🙂 nu pot să cred!
  Azi niciun sunet şi nicio imagine live pe site pînă la ora 14.15 minute sau va continua imginea live inexistentă mult timp?Asa arată site-ul de ştiri live online:
  Fii alături de noi! Adresa de email:

  Acum LIVE: Editie speciala cu Maria Coman si Ionut Cristache

  Urmează: Știri
  Nu arată nici ecranul/chenarul cu imaginea A3 ! Mulţumesc!

 2. Doar “nefericitii” de la Black Cube au venit in Romania pentru a incerca sa sparga mailul lui tata lascu. La codruta nu a mers. Ea a bagat virusii… la puscarie.

Leave a Reply