Comisia permanentă privind statutul parlamentarilor a decis marţi, cu cinci voturi ‘pentru’ şi unul ‘împotrivă’, că Valeriu Zgonea îşi pierde funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor automat, după ce a rămas fără sprijinul politic al grupului care l-a propus.
‘Am fost şase din opt membri ai comisiei. S-a votat cu cinci la unu ceea ce se discutase în şedinţa de marţea trecută (10 mai – n.r.). Nu e loc de interpretare, articolul 32 alin. 3 spune clar că, acolo unde îşi pierde sprijinul politic, un deputat sau un senator îşi pierde postul care l-a obţinut prin acest sprijin politic’, a declarat preşedintele Comisiei pentru statut, Bogdan Niculescu-Duvăz.
Potrivit acestuia, punctul de vedere al comisiei va fi transmis Birourilor permanente reunite, care vor constata dacă s-a respectat articolul 32 din statutul deputaţilor şi senatorilor. A

13 COMMENTS

  1. In nebunia cotidiana , de zi cu zi, am si uitat de nefericitul Zorro al politicii romanesti.
    Marele sprijinitor poate-l ia acasa, sa-l tina departe. Intotdeauna e bine sa sinti pamantul sub talpi altfel iti pierzi energia.

  2. Well, nea Klemm ne-a facut tuturor un mare serviciu, nu neapărat in ce-l privește pe Zgonea ci in privința identificării, printre demnitarii romani, a unei clientele politice a Washington-ului care rămâne constantă oricare ar fi regimul instalat la Casa Albă. Va fi destul de acum inainte sa ne uitam nu numai la distincțiile si invitațiile acordate unor personaje cu funcții înalte-pâna la urma, asta face parte din protocol-dar mai ales la personalitățile cu care onorabilul ambasador al SUA la Bucuresti se afișează, la cei pe care ii tine de mâna (figurativ sau efectiv) pe la conferințe de presa, congrese, raliuri, etc. Nu ca ne-ar folosi la ceva sa știm cu precizie cine face parte din clientela, doar sa nu înjuram din greșeala pe cine n-o merită. Cat despre Zgonea, cred ca relația d-sale cu dl Klemm e mai mult decât “clientelară”, poate chiar sa țină de o legătura culturală daca avem in vedere aplecarea spre glume proaste pe care ambii o manifesta-a se vedea gluma lui Klemm cu lipsa de scaune care l-a determinat sa scurteze lista invitaților la inaugurarea scutului de la Deveselu. Tipic umor de sitcom: scaunul face aluzie la “șezut”, neinvitarea cuiva e ca un șut in șezut, ha-ha! pe care Ponta l-a înțeles perfect si i-a dat si replica publicând fotografia cu rândurile de scaune neocupate din sala de Recepție. Cine știe, poate ca de-asta nu-l înghite nea Klemm pe fostul premier, ii strica punchline-ul doar așa, sa se dea mare!

  3. Fac pariu ca Ponta se viseaza presedinte al CD dar asta va ramane doar un vis.Si ca sa nu se faca de ras o sa spuna chiar el ca nu doreste postul ACUM,abureala e la mare pret.

    • Eu ca cred d-l Ponta are inca destula sustinere in PSD pentru a fi, daca isi doreste, presedintele camerei ,,Clar?”

  4. Ce face pesedeul pentru a indeparta un om modifica regulamentul camerei. Astia au fost si vor fi in stare de orice !

  5. Ar fi bine ca parlamentarii români să ne reprezinte, nu să frece clanţele ambasadelor, oricare ar fi acelea.

Leave a Reply