O tara ce are mai multi utilizatori de telefonie mobila decat numarul oficial al populatiei sale…Asta spune multe… Cititi cu atentie stirea.

 

—————————

Numărul utilizatorilor activi de telefonie mobilă înregistrați în România a crescut, în 2015, cu aproape 1%, până la 23,1 milioane, comparativ cu anul anterior, din care 12,5 milioane pe cartelele preplătite, reiese din Raportul ‘Comunicații mobile din România în 2015’, prezentat, luni, în cadrul unei conferințe de specialitate, de către președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Cătălin Marinescu citat de Agerpres.

Potrivit statisticii, din totalul raportat, numărul de utilizatori pe bază de abonament a continuat să crească până la 10,7 milioane (+8%), în defavoarea cartelelor preplătite active, al căror număr a scăzut cu 5%, până la 12,5 milioane.

În acest context, rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă la 100 de locuitori a depășit 116%, la finalul anului 2015.

La nivel general, în ceea ce privește telefonia mobilă, la sfârșitul anului 2015, în România erau 23,1 milioane de utilizatori activi ai acestor servicii, în creștere cu aproape 1% față de anul 2014.

 Traficul total efectuat de către aceștia s-a majorat, anul trecut, cu 4% față de anul 2014, până la 69,5 miliarde minute. Pe acest segment, creșteri semnificative s-au înregistrat în cazul traficului internațional, respectiv cu 76%, până la 3,7 miliarde minute, și în traficul către alte rețele de telefonie mobilă (+64%, până la 14,9 miliarde minute).

Pe de altă parte, datele oficiale arată că traficul către rețele fixe a crescut cu 3%, iar traficul în rețelele mobile proprii a înregistrat o scădere de 9%.

Durata medie a unui apel de pe un terminal mobil, în anul 2015, a crescut la 2 minute și 32 de secunde, iar traficul de voce mediu realizat de către un utilizator activ a fost de 4 ore și 13 minute pe lună, cu 7 minute mai mult decât media înregistrată în anul 2014. Totodată, un utilizator a transmis, în medie, 74 de mesaje SMS pe lună.

Impactul telefoanelor inteligente și a aplicațiilor pe piața financiară sau cum au schimbat piața din România aplicații precum WhatsApp și Facebook sunt doar două dintre temele ce vor fi dezbătute în cadrul unei conferințe de specialitate organizată, luni, la București.

 

12 COMMENTS

   • @Vladimir Fuior,
    .
    La tine nu există greșeli de punctuație și de ortografie ? Și că, din grabă, nu este de înțeles că mai poți și greși? Nu cumva ești prea exigent cu unii și cu tine deloc? Eu, la paritate, dacă-ți zic : lua-tear naiba de băsist, înpuțit!…să știi că nu-i din greșeală. Scârțâie puțin forma dar atâta vreme cât fondul este corect și de înțeles pentru tot ”monde-ul”, no problem. Mi-ai făcut un ”compliment” , ai primit, înapoi, un altul pe măsură.
    Cât despre cât de aiuritor scrii tu, analfabetule, nu mai da lecții și ia de-aici ce scrii tu înainte de a da cu piatra, bolovanule!(??!!)
    ”ca situatia pe Bucuresti nu poate fi extreapolata” așa spuneai tu Vladimir Fuior Apr 11, 2016 at 13:33 ….analfabetule
    ” el e DEFAPT(nu există așa ceva analfabetule! n.s) trimis in cursa pentru a destabiliza” așa spuneai tot tu Vladimir Fuior Apr 11, 2016 at 13:33 ….analfabetule
    ” unul a fost liderul STUDNEȚILOR din piata universitatii, care a demisionat misterios cand au iesit cativa descreierati TRAPANAȚI in strada” așa spunea un trapanat numit Vladimir Fuior Apr 13, 2016 at 00:13 …băi.analfabetule!
    ”daca Firea(spune-i ”doamna”, incoerentule, dacă în continuare ești politicos cu… soțul domniei sale n.s) sau domnul Pandele vor avea probleme asa cum ati vehiculat dvs pe surse… ne trezim iarasi ca PNL ne-o trage pe ultima suta de metrii !!!” (dacă sunt mulți metri, după tine, analfabetule, se mai pune un ”i”, așa-i ?) așa spuneai tu Vladimir Fuior Apr 11, 2016 at 13:33 ….băi,analfabetule!
    ”Apropos,(ce-i asta , analfabetule, de unde l-ai scos! n.s) dece doamna Firea nu isi foloseste pe scena politica numele din buletin, de Pandele??? Așa spuneai tu, Vladimir Fuior Apr 13, 2016 at 00:13 ….analfabetule!
    Apoi…
    ”Cred ca intrarea lui Tariceanu in locul ei(a doamnei Firea, fuioare! n.s) ar fi un lucru bun, ar creste sansele, pentru ca Tariceanu chiar este cunoscut si iubit in Bucuresti!!
    Vladimir Fuior Apr 13, 2016 at 00:13
    Același ”the natic” ce spune mai incolo de dl.Tăriceanu…
    Vladimir Fuior Apr 18, 2016 at 16:24
    Offff, saracutul, si-o fi luat scutire medicala? “Pe fondul unor activităţi politice intense”?? Care activitati??!? In calitate de presedinte al Senatului Romaniei, el a atacat constant alte institutii ale statului pe care trebuia sa il reprezinte (să ”le” reprezinte, analfabetule!! Un tradator de neam si tara!!(vadime, vadime…n-ai loc de alții, n-ai loc de mine! n.s)
    “Coroborate cu o dietă alimentară hipocalorică”??? Probabil de la tot rahatul pe care l-a mancat de cand nu a devenit premierul presedintelui Ponta.
    Haideti sa ii uram cu totii bolnaviorului Razgandeanu un calduros “Sanatate si la multi ani, cu executare!!!”
    .
    Realizezi labilitatea ta psihică, că_tu la 5 zile distanță nu mai ești….tu? Cum dracu, ca unul ca mine, să pună bază pe unul ca tine care acum zice că-mi este prieten(că-mi place de Tăriceanu) și după cinci zile îmi înfige cuțitul (pe la) în spate și-mi urează “Sanatate si la multi ani, cu executare!!!” Așa că decât să pun bază mai bine pun acid, acid concentrat, chiar 😀
    Tu, măi fuioare, ai toate țiglele pe casă și boii la bicicletă? Sau, oi fi având așteptări de la ”fuiori uscați” cum îți spunea d. Radu Tudor, și-atunci e explicabil ?

 1. Romania e tara contrastelor. Toti stau cu ochii in telefon, in metrou, mijloacele de transport de suprafata, in automobile si chiar in studiourile televiziunilor.

 2. Cum Doamne iartă-mă, restul site-urilor de ştiri live online funcţionează fără nicio problemă şi al vostru astăzi: IOC , nici gînd ?

 3. De fapt, proporția e cu atat mai elocventa cu cat se referă la populația activa a orașelor si la un anume grup de vârsta (tinerii si tinerii-adulti) dar așa e si in occident: orice familie cu venituri cat de cat decente folosește cel puțin 2 telefoane de persoana, copiii primesc cadou celularul de pe la vârsta de 10 ani (părinții spera sa-i controleze astfel), publicitatea face sa se cumpere imediat modelele cele mai noi in materie fara ca cele vechi sa fie abandonate, doar pentru a fi in pas cu moda/ultimele tehnologii de vârf si-uite-așa. Toata lumea are “mobil”, chiar si cei săraci (comparativ) dovada ca in Nord-America, de exemplu, nu ți se mai da la cap pentru a te deposeda de telefon iar prin locurile publice, cafenele, biblioteci, Sali de clasa, nu mai dispar decât tabletele uitate de zăpăciți prin peisaj, si-acelea doar daca sunt de ultimisimă generație (thank God pentru grăbiții de vârsta medie si seniorii trecuți de 60 de ani care încă mai cred ca daca aparatul merge bine nu trebuie aruncat!) Au apărut, evident, si “snobii”(intre ghilimele deoarece categoria nu e uniformă) care-si fac un punct de onoare din a nu poseda mobile de nici un fel, o adevarata belea in materie de comunicații rapide dar necesară pentru a întregi tabloul “furiei” conectării permanente, precum si categoria autiștilor construiț cuprinzând pe cei care-si tin permanent urechile înfundate cu casti si nu mai aud nimic din ce se aude prin jur. Am trăit eu însămi un moment foarte neplăcut mai deunăzi încercând sa-mi avertizez un student de-al meu angajat in traversarea Intersecției dintre bd de Maisonneuve si strada Guy (din dreptul facultății )pe “roșu”, de pericolul iminent de a intra sub autobuzul 121 (aflat in dreptul lui); ei bine, nici vocea mea, nici claxonul mașinii n-au avut efect si nici înjurăturile șoferului care a frânat ca-n filme aproape pe călcâiele cu talpă fosforescenta ale tinerelului- pe urma am aflat ca asculta muzica si gata, ce atâta isterie? Așa ca, iată, Mulțimea mobilelor e încă o dovada ca americanii au venit si la noi!

 4. Nu cu multi ani in urma, cativa cetateni mai cunoscuti si apoi dupa dansii, un numar relativ marisor de alti oameni, se dadeau de ceasul mortii asimiland orice numar de identificare, oricare, cu insemnul satanei. Personal, am asistat amuzat la retorica bogata a unui prelat in chestiunea numerelor dracesti. Tin minte ca cetatenul spiritual rotea continuu, ca un tic nervos, mobilul in palma sa mare. Numai la numarul de telefon nu s-a referit domnia sa. Acesta este unic, nu exista doua numere la fel, completate cu toate prefixele de zona, tara, companie. Atasat acestui numar, smartphone-ul adauga o identitate relevanta, plecand de la nume/prenume , trecand prin adresa de email, conturi social media si ajungand la identificatorii bancari. In calitate de programator aveam sa ma amuz (incepand cu 2011 si pana in prezent) de tulburator de multele “api”-uri din sistemele de operare mobile, care iti pot conecta intreaga existenta la tembelismul, dementa hada si periculoasa a marketer-ilor, a criminalilor legali (serviciile noastre iubite), a bancherilor, a oricui care are vointa de a te urmari pe bune. Ca deobicei, cu inteligenta sa perversa si zglobie, aghiuta si ciracii sai se prapdesc de ras cand vad aplombul cu care omenii produc, inghit, asimileaza, alinta de-a dreptul patimas, erotic ID-urile lor unice, proptite la discretie in panopliile bashtanilor. Aferim, bre!

 5. O idioțenie statistică!
  E vorba de numărul de abonamente/cartele și NU de numărul de „utilizatori”…
  Știți, un român poate avea mai multe abonamente și/sau cartele. Maneliștii și corporațiile excelează.

 6. … pai daca orice baba, nana, etc. are un celular in buzunaru’ de la poale, ce sa vorbim de foarte multe persoane fizice care au 2-3 celulare.

 7. E ceva , mai ales ca am vazut o mamaie in piata vorbind la mobil in timp ce vindea verdeata pe marginea drumului. Daca si bunica utilizeaza fara probleme telefonul mobil…inseamna inteligenta nativa …inalta…

 8. stirea asta dateaza de cel putin zece ani.
  Explicatia e simpla: telecoamele numara SIMurile, nu abonatii, nu abonamentele; ori, firmele au mai multe SIMuri, unii au cite 2-3 telefoane sau un telefon dual
  ce ti-e si cu revelatiile….

Leave a Reply