Vicepresedintele Parlamentului European, social-democratul Ioan Mircea Pascu a postat un mesaj ferm in legatura cu valurile de migranti care s-au inmultit spre Romania :

România trebuie sa reacționeze cu toată vigoarea acum, in fata valului crescând de imigranți care ajung pe coastele noastre din Turcia.

Mai târziu va fi si mai complicat.

Ideea este de stabilit dacă acordul UE-Turcia acoperă sau nu si coasta de nord a Turciei.

Dacă nu, trebuie inclusă, dacă da, Turcia ar trebui sa acționeze similar acțiunii sale privind coasta dinspre insulele grecești.

Al doilea, Agenția Europeană pentru controlul granițelor si paza de coasta, cu sediul la Varșovia, ar trebui sesizată, chiar dacă România nu este in Schengen!

Pana la urma, imigranții nu vor sa se stabilească in România, ei vor sa ajungă tot in țările occidentale utilizând România ca ruta de tranzit, pentru ca rutele tradiționale s-au închis.

Așa ca o atitudine a UE ca noul val este doar problema României, este mioapa si greșita!

România ar trebui sa ia inițiativa deschiderii unei discuții serioase cu UE pe aceste teme (Turcia, Frontex, cote, Schengen s.a), in paralel cu eforturile individuale – întărirea pazei de coasta, pregătirea locurilor de primire pentru refugiați (in Dobrogea) si dialogul diplomatic cu “prietenul” nostru tradițional, Turcia.

Noi, europarlamentarii, putem oferi orice sprijin ne este solicitat (nu putem iniția noi oficial o asemenea discuție, căci nu avem abilitarea necesară), dar se poate conta pe noi!

1 COMMENT

  1. “Sikkktir” cu manipularea ta de doi bani. Bagati poporul in pa.ica si-l infricosati cu manevrele voastre politice ascunse. Mi-e greara de atata manipulare prin mincina. Ia amintiti-va statistica privind casele proprietate ocupate,facuta cu ceva timp in urma pe motiv ca vor ue sa stie! De ce si pentru ce sa stie!? Chiar ne cred naivi si prosti sau limitati in gandirea de perspectiva?!

Leave a Reply