Criza financiară din 2008 a dus la Marea Recesiune şi la  milioane de concedieri. Au durat mulţi pentru America şi pentru restul lumii să îşi revină, iar unele efecte încă se mai fac resimţite chiar şi în economiile emergente.

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume, susţine că ar trebui să ne pregătim pentru o nouă criză.

În timpul unei sesiuni de întrebări în cadrul platformei Reddit de săptămâna trecută, când Gates a fost întrebat dacă, în viitorul apropiat, SUA se va mai confrunta cu o criză similară celei din 2008, acesta a oferit un răspuns scurt: „Da. Este greu de spus când, dar este o certitudine”.

„Din fericire, am trecut prin ultima rezonabil de bine. Warren (n.red: Buffett) a discutat despre asta şi el înţelege acest segment mult mai bine decât mine”, adaugă Gates.

În ciuda acestui avertisment, atât Gates cât şi prietenul său, Warren Buffett, se declară optimişti cu privire la economia americană.

În cadrul unui eseu publicat în revista Time, Buffett a semnalat că în anii de creştere „abia acum urmează” şi că „cei mai mulţi copii americani vor trăi mult mai bine decât au făcut-o părinţii lor”.

Gates a încheiat răspunsul susţinând că „în ciuda aceste predicţii, sunt destul de optimist cu privire la modul în care inovaţia şi capitalismul vor îmbunătăţi situaţia pentru oamenii de pretutindeni”, scrie businessmagazin.ro

2 COMMENTS

  1. Ha,ha,ha! Iar mâine taieri din salarii si posibil pensii la cei multi!
    Banuiesc altceva, daca nu le cresc afacerile milionarilor si nu au de unde trage fonduri, deandata invoca criza financiara in forta! La fel si amarlicanii, daca nu isi pot aduce valuta din china, recurg la represalii de orice fel(de rasunet a fost afacerea cu telefoane Huawei)! Sunt cateva manevre internationale ale afaceristilor care se pun in practica odata la cativa ani!

  2. si Hincu, cel cu cutremurele, era un greu: sigur vine cutremurul dar nu se stie cind.
    Gates asta e si mai greu: vine criza dar nu stie cind.

    Ce baieti priceputi, cite lucruri deosebite ne spun ei (desteptii) noua (prostilor)

Leave a Reply