Agenţi ai FBI care anchetează presupusa ingerinţă a Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 au interogat un oligarh rus în legătură cu o plată de câteva sute de mii de dolari către avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, relatează media americane, citate de AFP şi Reuters.

Este vorba de omul de afaceri Viktor Vekselberg, care conduce compania rusă Renova, a transmis CNN marţi. Acesta figurează pe o listă de şapte oligarhi ruşi apropiaţi ai Kremlinului sancţionaţi la începutul lunii aprilie de Washington, care îi acuză în special că au participat la “atacuri” ale Moscovei asupra “democraţiilor occidentale”.

Vărul său, Andrew Intrater, aflat la conducerea filialei americane a Renova (Columbus Nova), a fost de asemenea interogat de poliţia federală americană, a mai relatat CNN.

Plăţile au fost făcute după alegerile din noiembrie 2016 câştigate de Donald Trump. Michael Cohen face obiectul unei anchete federale.

Tot marţi, avocatul actriţei de filme pentru adulţi Stormy Daniels, Michael Avenatti, a publicat un raport al cabinetului său în care se afirmă că Vekselberg şi vărul său au transferat “circa 500.000 de dolari” către Michael Cohen în opt tranşe.

“În mod inexplicabil, Cohen a acceptat aceste plăţi, în contextul în care era avocatul personal al preşedintelui”, mai este scris în raport.

New York Times şi NBC News au relatat la rândul lor că au consultat documente financiare care confirmă afirmaţiile lui Avenatti.

Stormy Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford, susţine că a primit 130.000 de dolari de la Michael Cohen pentru a păstra tăcerea asupra unei presupuse relaţii sexuale cu Donald Trump din 2006-2007. Această plată a fost făcută printr-un cabinet de consultanţă, Essential Consultants, creat de Michael Cohen.

Mai multe companii au apelat de asemenea la serviciile aceluiaşi cabinet, scrie Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Gastile se expun prin scandaluri in scris si live dar se inteleg de minune pe ascuns. Totusi,orice informatie sau stire,trebuie citita si analizata obiectiv pentru a nu cadea in capcana minciunilor si a nu fi decat de partea adevarului! Noi trebuie sa fim cu noi si nu de partea unora sau altora! Cetateni romani traitori in romanica,fiti cu romanica,aici traiti,aici va mananca sufletul politicienii si numitii politic plus scaunarii trecuti prin cea mai inalta functie,nu cadeti in capcana: cu ei sau cu ceilalti,fiti obiectivi si nu va lasatimintiti sau manipulati de posibile stiri dubioase din orice tara!

 2. Well, ideea e sa se și probeze legătura directa dintre plățile avocatului Cohen către firma ruseasca și Trump sau echipa lui de campanie, căci, oricâte păcate ar avea, sistemul de justiție american nu face procese de intenție. Adică nici un jude nu va admite dosarul pe motiv ca las’ca știe toată lumea ca Trump a dat ordin avocatului sa plătească—nu suntem la Udrea, Gala Bute și genți cu milioane lăsate la sppistii de la usa “departamentului”, așa ca procurorul va trebui sa mai sape ca sa obțină măcar o chitanța olografa, un colț de șervețel pe care s-a scris suma ca sa nu se audă pe “tehnica”, dacă nu tot extrasul de cont in care se poate vedea tranzacția. Însă, e tot așa de posibil ca ziaristii de investigație sa sape mai bine decât herr Mueller (plin de nemți și in SUA, se vede, in posturi cheie) și sa dea ei cu probele in “justiție”-asta da, justifica nervozitatea Casei Albe, ca exista precedente și, iarăși, nu merge cu asasinatele ca sa închizi gura presei—nu crez ca rușii s-ar baga in așa ceva pe teritoriul american, risca sa-și dărâme lucrăturile fine clădite in ani de infiltrare tăcută. No way, nu-s tampiti și nici Trump nu s-ar hazarda sa autorizeze asemenea mijloace, oricat de enervat ar fi de “clănțăii” din presa. Deci, un cântec vesel sa cântam.

 3. In timpul campaniei electorale (2016) medicul personal al lui D.Trump ar fi scris in cartela clinica a acestuia: “Starea de sanatate a lui D. Trump este excelenta, in cazul unei victori va fi persoana cea mai indicata si sanatoasa potrivita pentru Casa Alba”.
  Ciudat, avind in vedere virsta lui Trump, stilul sau de viata si caracterul personajului.
  Azi , e din 3 maj stirea, acelasi Dr. Harold Borntein de 36 ani medicul personal al lui D.T. dezvaluie ca nu a fost vorba de o evaluare corecta, un atestat de sanatate excelenta ci de un gest propagandistic dorit si impus de actualul Presedinte.
  Intreaga parabola de businessman si politician a lui Trump, a fost marcata de decizii luate de capul lui, din istinct, fara nicio consideratie sau respect fata de consilieri si colaboratori fie si apropiati sau intimi.
  S-a debarasat cu aceasi lipsa de consideratie si gratitudine de toti cei de care s-a folosit, James Comey e un exemplu.
  Acum avocatul M. Cohen. Anul trecut 2 emisari ai lui D.T., un avocat si un bodyguard s-au prezentat fara preaviz la cabinetul Dr. Bronstein si au ridicat intreaga cartela clinica a Presedintelui. E declaratia facuta la NBC de acelasi medic perplex, agitat si suficient de speriat.

Leave a Reply