Stirea de pe www.antena3.ro despre cifrele prezentate exclusiv aseara la Punctul de intalnire, cifre ce stau la baza conflictului Iohannis-Guvern.

În contexul războiului dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Guvernului, Radu Tudor a prezentat, marți, în exclusivitate la “Punctul de întâlnire”, trei documente furnizate de Ministerul de Finanțe.

“Sunt două realități: au încasat mai mult decât în 2017, dar au încasat mai puțin decât și-au propus în programul de guvernare”, a explicat Radu Tudor.

Din documentul de la Finanțe, care prezintă situația colectărilor veniturilor bugetare de către ANAF în primele luni din 2018 și evoluția față de 2017, se observă creșteri și depășiri față de anul precedent, cu excepția lunii martie 2018.

În a treia lună a acestui an s-au încasat mai puțini bani față de ce și-a propus PSD în programul de guvernare, nu față de anul 2017.

https://www.antena3.ro/economic/radu-tudor-a-prezentat-la-antena-3-cifrele-adevarului-cati-bani-a-colectat-de-fapt-anaf-in-2018-468170.html

11 COMMENTS

 1. Vintilă pomeneste despre legea bugetului, ca s a incasat mai putin decat este preconizat in lege!
  Si ar trebui sa puneti si cheltuielile aferente
  acestor luni, in cifre!

 2. Cresterea accizei, a energiei, a preturilor, a inflatiei…bani putin mai multi dar fara valoare! Sa adaugati la articol va rog! Fara proiecte, fara nici un km de autostrada, fara nici un spital regional sau comunal, fara nici o scoala noua…NIMIC …MAI AVETI ATATEA DE COMPLETAT

  • Fără nicio școală nouă! Unde trăiești? Trebuie închise multe școli pentru că nu mai au materie primă, nu mai sunt copii! Multe sunt ținute artificial în viață precum țineau medicii spitalele pe vremuri, cu internări fictive, mai ales în zonele populate de țigani unde puradelul este înscris la școală doar pentru alocație!
   Există clădiri de spitale orășenești și comunale care stau în paragină. Nu din lipsa banilor ci din lipsă de medici și asistente plecați aiurea din cauza salarizării mizere propovăduită de menestrelul Isărescu ca fiind motorul investițiilor străine.
   La autostrăzi ai dreptate. Singurul care visează autostrăzi făcute de străini, pe banii lor, adică în parteneriat public privat este doar Radu Tudor. De ce și-ar îngropa cineva bani în construcția de autostrăzi în România și să aștepte amortizarea investiției zeci de ani când poate opține același profit, tot în România, în doar câțiva ani din alte tipuri de investiții?
   Singura variantă viabilă pare a fi construcția de autostrăzi din fondurile de coeziune cu excluderea constructorilor români (câți mai sunt) de la licitații, dar să nu ne așteptăm la cine știe ce calitate în execuție! Se va găsi un român care să afirme precum Ștefan Ioniță, șef la CNAIR: “Am observat că firmele străine care construiesc în România, deşi au experienţă în achiziţii publice, au probleme când trebuie să lucreze efectiv pe specificul solului din România”. De parcă vapoarele construite în străinătate ar avea probleme în apele teritoriale românești! Ironie sau nu, asta este realitatea!

   • tu vorbesti serios? Deci il apreciezi pe basescu, el a inchis spitale si scoli pe aceleasi considerente! esti basist imputit! Pe de alta parte sunt localitati care necesita construirea de scoli dar si spitale deoarece s-au dezvoltat foarte mult: Floresti din Cluj, de la 8000 locuitori a ajuns la 40000 locuitori , In jurul Timisorii, a Iasului , a Bucurestiului la fel, fondurile au fost alocate pentru Spitalele Regionale inca de pe vremea lui Ciolos , de atunci nimic sa nu miste penalii astia

 3. Cele doua parti nu au nicio legatura cu realitatea! Se cearta intre ei prin minciuni pentru a acapara voturi la viitoarele alegeri! In teren viata e alta si nu cum arata cifrele!

  • Cifrele sunt singurele lucruri de care se poate agăța un politician. Nu poți să mergi în teren și să-i spui omului că trăiește bine când de fapt el simte altceva! În schimb, poți să afirmi că per ansamblu, țara o duce mai bine/rău (în funcție de interese), cetățeanul nemaifăcând comparație cu propria persoană.

 4. Radu Tudor nu se mai aude nimic de comisia aia de evaluare a guvernului pe ministere…. ,ai care i-a dat jos pe Grindeanu si Tudose ,deci sa inteleg ca planul de guvernare merge “blana ” sau o lasa” asa ” ?

 5. BTW …de ce m-ai blocat pe pagina ta de Facebook? Esti dator cu un raspuns ! Recunosc sunt anti PSD dar comment-urile mele sunt de bun simt !

Leave a Reply