Ma uit cu atentie la situatia din Turcia. Situatia este in mod evident profund deteriorata. Erdogan promoveaza o razbunare generalizata, o vinatoare de adversari ce nu mai are nici o legatura cu necesarele masuri post-puci. In ce masura presedintele Turciei poate fi oprit din elanul sau islamisto-autoritarist, ramane de vazut. Toata lumea civilizata e ingrozita de faptul ca ceea ce se intampla acum e la fel de rau ca o lovitura de stat. Cum ar spune un proverb romanesc, Turcia a scapat de dracu si a dat de ta’su. Imaginile de ieri din Istanbul cu Erdogan incojurat de imami cerand pedeapsa cu moartea pentru adversarii lui imi aduce aminte de Ayatollahul Khomeini, parintele fundamentalizarii demente a Iranului. 

erdogan aya

ayatolah

———————————————————————

Autoritățile turce au reinstituit starea de urgență în metropola Istanbul și președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat ca avioane de luptă să patruleze permanent deasupra țării, în contextul în care tensiunile se mențin după tentativa de lovitură de stat eșuată de vineri seara, relatează luni agenția MIA preluata de Agerpres.

Peste 1.800 de ofițeri de poliție suplimentari au fost desfășurați la Istanbul. Potrivit media turce, poliția a primit de asemenea ordin să tragă asupra oricăror elicoptere neautorizate care zboară deasupra orașului.

Forța aeriană turcă a fost principala bază a tentativei de lovitură de stat și ofițeri rebeli au folosit avioane de luptă pentru a ataca parlamentul și palatul prezidențial de la Ankara.

Potrivit CNN Turk, 42 de elicoptere ale armatei lipsesc de la baza aeriană de la Incirlik, în estul țării, care s-a aflat sub un scurt asediu după tentativa de lovitură de stat și al cărei ofițer de comandă se află printre miile de ofițeri, judecători și alți oficiali care au fost arestați de autoritățile turce.

Între timp, susținători ai președintelui Erdogan și ai partidului său Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) mărșăluiesc și patrulează noaptea pe străzile marilor orașe pentru a preveni o altă posibilă tentativă de lovitură de stat, scrie MIA.

În unele orașe, AKP ține reuniuni pentru a sărbători eșecul tentativei de lovitură de stat în care au fost ucise 290 de persoane, din ambele tabere.

Cnei658WIAAV6rA.jpg large

 

 

9 COMMENTS

 1. Toţi trebuie să înţelegem că individul nu se opreşte aici! Nu se mulţumeşte doar cu asta, va duce planul deja învechit până la final.
  Când a început primăvara arabă, am văzut live totul zilnic şi i-am asigurat pe toţi din jur:*în cel mult 3 ani de zile acest Al Sisi va finaliza totul în bine şi se vor linişti apele din toate punctele de vedre*. Nu a durat 3 ani întregi şi s-au liniştit apele, uimirea cunoştinţelor care erau când am afirmat a fost uriaşă, mă întrebau de unde ştiu şi cum de am previzionat dacă nu ştiu limba arabă şi nu cunosc omul Al Sisi! În cazul lui Erdogan nu va fi linişte nici după 3 ani după gândirea lui! Există posibilitatea ca Germania, Franţa sau America să-i acorde ceva avantaje pentru a termina cu luptele din turcia, dar, individul va merge pe şantaj cum este obişnuit şi liniştea va fi scurtă doar de ochii lumii, până la altă serie de şantaj.
  Amintiţi-vă episodul *2-3 miliarde sau biliarde de dolari pentru a ţine refugiaţii în Turcia!*
  – Ce a făcut baştanul după?
  Le-a făcut acte şi le-a dat drumul tot în baza şantajului, urlă în continuare şi cerşeşte finanţare! Acum sunt împrăştiaţi toţi ISIS-ALQAEDA-SI în Europa!
  – A cui e vina?
  – Nu cumva a celor care au acceptat şantajul prin sponsorizarea refugiaţilor?
  Posibil: DA!

 2. Bine spus Ayatollah ! Daca acesta e modelul politic al lui Ponta si cei care-au iesit in strada sa decapiteze militari sunt cetateni adevarati atunci mai bine ca n-a castigat in 2014 cine stie ce mai facea dupa aia cu opozantii sai de orice fel.Sa se duca la Erdogan poate-l face guvernator intr-o provincie a Turciei ca tot e avid de putere vad ca nu se simte deloc bine in afara ei.

  • Da, mai, asa e avid de putere ca si-a dat demisia. Il stiu pe unul care a primit in bot 7,4 milioane voturi si nu si-a dat demisia. Iar acum se agata cu disperare de o functie, ceva. Iar confunzi personajele.

  • Pana in 2014 Ponta ti-a taiat capul ? Nu-l compara cu otomanul, ca-i prieten cu otomanul asta-i alta problema.
   Lasa ca-ti taie altul capul in liniste, pas cu pas, nici n-o sa stii cand.

 3. Omul a premeditat totul! Cei 60 % care il sustin sunt cei fara cultura si educatie din zonele neindustrializate care prefera Islamul ! cu ocazia asta va fi un santaj total fata de UE ,SUA si o sa profite de multi bani ca sa ” opreasca” exodul ciorarimilor si luptatorilor ISIS
  Asa ca ,cinste lor celor de l-au sustinut ,Obama HUSEIN BaraK, Anghela Hitler Merkel si Vladimir Ilici PUTIN!

 4. Primitivismul medieval otoman, acum si sub stindard “democratic” si “de drept”, bate la portile Europei, si mai ales a Balcanilor, unde tot felul de flacai cu fumuri in cap de fosti imperiali precum turcaletii,rusnacii,nemtoteii ,dar si austro-ungurimea,isi viseaza fostele imperii.Vesticii se jughinesc intre ei cu viziunile lor despre cum ar vrea,mai ales nemtzoteii,sa faca ei din aceasta schiopatanda “UNIUNE” Europeana,un si mai schilodit imperiu in care totul sa fie supercentralizat,de fatada, in mainile unei birocratii bruseleze greoaie si din ce in ce mai abuziva si totalitara, a caror chei,in realitate, sa fie la Berlin si la PPE-ul lui Merkel si colaboratorii sai. De aceea s-au saturat si englezii sa mai mearga pe calea pe care este impinsa uniunea.chiar daca stiu ca vor avea probleme de tras pana ce se stabilizeaza economic.Dar cum Elvetia poate fara UE,pentru englezi si economia lor,care are o orientare europeana redusa,nu va fi prea complicat sa-si vada separat de drumul lor.Insa pentru noi romanii a contat mereu interesul pe care l-au avut in zona noastra, a tarilor balcanice, presiunile contra vecinilor nostri dornici de expansiune,presiuni exercitate de Anglia si Franta, care acum sunt si vor fi de domeniul amintirilor,iar americanii se arata a fi interesati numai de interesul lor dintotdeauna,interesul de a-i lovi pe rusi, iar pentru asta nu se omoara prea mult nici cu lupta contra terorismul si nici cu lupta contra expansionismului totalitarismului religios musulman, cu toate ca SUA se vrea a fi “campioana democratiei” si isi trimite papagalii sa dea lectii peste tot. In realitate nu le pasa decat de ceea ce ii loveste pe ei direct si mai ales la ei acasa,iar acesta este mesajul pe care il transmit ei de fapt.In rest…”treaba voastra”.Chiar si lupta aia cu coruptia, pe care o tot falfaie pe la noi si prin zona est europeana, nu-i intereseaza decat impotriva cui “trebuie” si in masura in care le satisface lor interesele,dar si multor colaboratori vest-europeni “de treaba” , de a controla si de a manevra ceata de politicieni locali in directia pe care o traseaza ei,totul intru interesul lor “geostrategic” pe pielea “aliatilor”. Ce nu am inteles eu din toata paruiala asta din Turcia este care cu cine trage pe plan extern,pentru ca nu cred sa fie numai o “afacere” interna. Nu cred ca se va afla vreodata tot adevarul,asa cum nu s-a aflat in multe alte evenimente.

 5. Evenimentele sint, pe cit de fluide, pe atit de ingrijoratoare.
  1. Erdogan, prin cererea sa rastita catre Obama ( “da-mi-l pe Gulen!”) lanseaza o acuzatie subinteleasa: Da-mi-l pe Gulen ca sa te cred ca nu esti amestecat in lovitura de stat!
  Si cum americanii n-au niciun gind sa-l livreze pe Gulen, e limpede ca relatiile se vor tensiona si mai mult
  2. Pare din ce in ce mai probabil ca lovitura de stat a fost dejucata cu ajutorul serviciilor rusesti, dupa cum se stie, printre cele mai tari din lume. Intimplator sau nu, in curind va avea loc o intrevedere Putin – Erdogan. ????????????
  3. Nu stiu daca se indoieste cineva ca generalul Bekir Ercan Van, comandantul – de fapt, fostul – bazei aeriene Incirlik, acum arestat, este omul americanilor. Arestarea acestuia constituie inca un gest ostil la adresa SUA.
  Concluzia mi se pare una singura: lovitura de stat INCA NU S-A TERMINAT!
  Continuari posibile?
  a) Turcia iese din NATO si se aliaza cu rusii
  b) Erdogan aluneca pe o coaja de banana si se loveste puternic in partile moi. Masurile de prim-ajutor se vor dovedi salutare! Cum pentru cine?

 6. Comentariu poate la cald dupa interviul Sultanului la CNN.Cu siguranta o inteligenta medie sau un pic sub.Obsesie maladiva pentru vinovatul de serviciu Gulem .Revine atat de des in interviu la oponentul sau incit m-a facut sa il vad pe Basescu repetând numele profesorului Voiculescu. O persoana foarte autoritara sau mai bine zis un dictator in blana de democrat.Pacat ca ne-am mai pricopsit in aceasta parte a lumii cu un asemenea personaj. Parca un Putin nu era de ajuns.Si ce e mai rau e ca poate la un moment dat controla a treia armata a lumii.Pronostic? Probabil nu unul favorabil domniei Sultanului.Reglarea o sa vina tot de la armata turca.

Leave a Reply