Commerzbank a acceptat joi plata a 1,7 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii ale autorităţilor federale şi statale americane în care banca germană este acuzată că a încălcat legislaţia referitoare la activităţile de spălare de bani, relatează MarketWatch.

Departamentul pentru Servicii Financiare din New York a anunţat că banca germană Commerzbank a permis transferuri de bani ale unor ţări sancţionate precum Iran şi Sudan, ascunzând informaţii care ar fi alertat autorităţile de reglementare.

Commerzbank a contribuit şi la frauda în contabilitate făcută de compania japoneză de dispozitive optice Olympus.

Într-un comunicat separat, Rezerva Federală a anunţat că investighează dacă trebuie aduse acuzaţii unor angajaţi ai băncii, implicaţi în activităţi ilegale.

Banca germană a dezvăluit în luna februarie că negociază un acord cu procuratura camericană şi a majorat provizioanele pentru litigii.

4 COMMENTS

 1. Doar la americani se poate întîmpla aşa ceva! Ai noştrii nu sunt interesaţi de recuperarea datoriilor, sau poate au intrat în conturi măltrăşite de politicienii noştrii nesătui, era un material cu banii din egipt sau irak, sumele se transformaseră în importuri nejustificate prin lege, nu erau necesare ţării noastre!

  • Eeeee ajutarea in spalarea de bani in “Tara lucrului bine fakut” e nimic. Important este ca Commerzbank nu a tranzactionat capre si a incalcat embargoul rusesc. Asta era intr-adevar nenorocire. Asa cateva miliarde dosite e nimic la ei. Doar la noi e cu punct si de la capat unde posesorul de caprele nucleare evroia sa stopeze sistemul big brother.
   ————-
   Apropos de capre…
   PS Va dati seama ca Toni Grebla nu era nebun sa vanda niste capre puse sub sechestru. Cuuuum nu erau sub sechestru? Ah erau probe dar nimeni nu stia! Probabil a fost o discutie personala intre procuror si capre. Ba daca va vrea cineva sa va vanda behati de trei ori si noi sarim cu flangrantul…si arestul evident.

 2. Comunicatul intreg e aici:
  http://www.justice.gov/opa/pr/commerzbank-ag-admits-sanctions-and-bank-secrecy-violations-agrees-forfeit-563-million-and

  Commerzbank AG Admits to Sanctions and Bank Secrecy Violations, Agrees to Forfeit $563 Million and Pay $79 Million Fine
  …Commerzbank knowingly and willfully moved $263 million through the U.S. financial system on behalf of Iranian and Sudanese entities subject to U.S. economic sanctions…

  … a multibillion-dollar securities fraud was operated through Commerzbank and Commerz New York. Olympus was a Japanese-based manufacturer of medical devices and cameras. In September 2012, Olympus and three of its senior executives pleaded guilty in Japan to inflating the company’s net worth by approximately $1.7 billion. Olympus used Commerzbank and Commerz New York to perpetrate its fraud. …

  Problema cu sistemul american este ca amendeaza bancile straine (non-usa), iar cu cele bastinase fac “settlement” (intelegere, pe bani, in afara salii de judecata, iar aceste banci nu admit in actele oficiale ca sunt vinovate).

  • Noooo, eu cred ca o sa-i plimbe cu catuse pe CEO-ul si CFO-ul bancii.
   Sau e pe principiul ca daca ai facut ceva pe strada mea fara ca eu si baietii sa stie sa stie dai parnos greu si nu-ti rup picioarele cu bata?

Leave a Reply