Traian Basescu incepe sa fie din ce in ce mai nesigur pe el, cu protejata blonda arestata si acuzata de spalare de bani. Iar el beneficiar al unor plati din partea ei. Mai nou, da semnale catre procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi.

Nu pot să cred că instituţiile statului îşi pot face ţintă din mine. Sigur că orice om e obligat să dea explicaţii“, a declarat Băsescu, joi, la ieşirea din sediul PMP.

Fostul preşedinte mai susţine că nu poate fi acuzat de nimic de DNA, pentru că nu poate nimeni să afirme cu probe că i-ar fi dat. “Oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo pentru simplul fapt că nu există un om în România care să poată spune că mi-a dat un leu. Pot să spună mulţi, dar trebuie să şi probeze. Nu am emoţii“, a mai afirmat Băsescu.

Individul se declara dezamagit de Kovesi si in privinta dosarului evenimentelor din Decembrie 1989 :

“A spus ca va actiona cu celeritate, a fost lucrul care m-a determinat sa o propun apoi pentru un nou mandat (de procuror general, n.r.). Dar Kovesi nu e o exceptie, nici Botos nu a facut lumina, nici Nitu. Nitu mi-a promis inainte sa-i semnez decretul de numire. A avut la dispozitie un an, ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a spus ca termenul de un an e rezonabil. In vara anului trecut l-am sunat pe dl Nitu, mi-a spus ca se lucreaza, l-am mai sunat si inainte sa-mi termin mandatul”, a declarat el.

Dupa cum bine stiti, Traian Basescu minte de ingheata apele. Pina azi au avut loc trei procese distincte cu 3 mari loturi de condamnari, degradari si zeci de ani de inchisoare in privinta evenimentelor din Decembrie 1989.

 

12 COMMENTS

 1. De ce insistati sa faceti referire la culoarea parului ba in cazul protejatei lui Base, ba in cazul Constantin? Eu inteleg ca Udrea a furat si a mintit dar ce treaba are faptul ca e blonda? Aveti blonde si la Antena3 si sigur se gasesc mii de blonde si in randul telespectatoarelor. Nu incerc sa fac observatie, nu critic atitudinea, doar ca nu o inteleg… chiar deloc. Mi se pare o alegere ciudata sa tot insisti cu expresiile de genul “blonda lui Constantin”, “blonda lui Basescu”. Oricum prima a fost adusa in PC de Voiculescu.

 2. Acelasi tupeu si limbaj ca al pupilei sale Elena Udrea. Cum bine remarca un cunoscut analist, parca Bogdan Chireac, Basescu va fi pentru DNA testul suprem.

  • De ce ar avea emotii?Pana si arestarea lui Udrea este praf in ochii lumii, ca sa aiba DNA credibilitate,caci, ca si pana acum, se “lucreaza” la compromiterea cumva a lui Ponta si intoarcerea basistilor la guvernare, cu un guvern “confortabil” pentru basistul Iohhanis si pentru stapanii lui.

  • Practic Basescu spune ca a fost infractor inteligent si ca nu o sa il prinda cu nimic. Daca apar inregistrari o sa invoce argumentul “pixelul albastru”. Mircea B. ce cauta afara? Sper sa fie doar o strategie elaborata a procurorilor de a aduna mai multe dovezi, dar sunt sceptic… Erau dovezi clare ale infractiunii, locul lui era dupa gratii.

 3. Bă, cred că nimeni nu te trimite întro funcţie demnă, că nu aparţii speciei care încă mai are demnitate şi onoare!
  – “Nu pot să cred că instituţiile statului îşi pot face ţintă din mine. Sigur că orice om e obligat să dea explicaţii“,
  la cîte măgării ai făcut cu partidul şi apropiaţii tăi,obligatoriu trebuie să dai cu subsemnatul!
  – “Oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo pentru simplul fapt că nu există un om în România care să poată spune că mi-a dat un leu. Pot să spună mulţi, dar trebuie să şi probeze. Nu am emoţii“, a mai afirmat Băsescu.
  La naiba, spre ghinionul tău, poate va fi cineva, ca de obicei, să aibă şi dovezi, exact cum a fost cu frate-tu care a scăpat ca prin minune , spre nemulţumirea oricărui om din ţara asta!

 4. “Oricât şi-ar dori unii, nu am perspectiva să ajung acolo….”
  Parerea mea este ca Bashescu se bazeaza pe CEVA, pe ceea ce noi nu stim. Dar se poate banui pe baza trimisului Gordon in anul 2012. Ambasada SUA a dat ordin DNA, justitiei din Romania : nu va atingeti de fostul presedinte al Romaniei !
  Si vedem ca orice acuzatii care ar ajunge la Bashescu sunt trecute cu vederea si ramase in tacere de catre organele de cercetare…..

 5. Sper sã ajungi la maxima siguranță , fără sã trebuiască sã treci pe la DNA ,subminarea economiei , Umilința poporului sânt de ajuns să mergeți unde vă este locul din respect pentru Români care au suferit .

 6. Ceva dreptate are si betivanul in prima parte a declaratiei. Chiar nu are perspectiva de a ajunge la DNA ca nu are pregatirea necesara sa ajunga seful DNA sau membru. Dar are absolut toate perspectivele sa ajunga client la DNA.

Leave a Reply