Fostul vicepresedinte al PSD si ministru al sanatatii, deputatul Nicolae Banicioiu a postat un mesaj important pe Facebook dupa infrangerea sa la congresul PSD :

Dragi prieteni

Va scriu acest gând avind in minte multele întrebări pe care le am primit in decursul ultimelor zile

Eu unul , ramân același ! Îmi pare rau ca a trebuit sa asistați la acest episod din istoria recenta a psd- ului si va asigur ca am făcut tot ce a depins de mine ca lucrurile sa nu ajungă aici. N am vrut sa l pun in dificultate nici măcar pe L. Dragnea ori pe altcineva din conducerea psd dar din păcate ,aceștia au ales ei singuri calea de a ne face de ras !

In fata membrilor psd, a primarilor , activului psd dar si a simpatizanților si votanților noștri .

Frica de păreri contra ori întrebări incomode nu ne recomanda oamenilor de lingă noi care au înfruntat de multe ori atitudini neprietenoase sau chiar răutăcioase uneori ca sa rămână alături de psd !

Un psd modernizat nu înseamnă politica ghiocelului sau stirpirea oricarei forme de dezbatere.

Șefii noștri au dorit un congres fără competiție si fără surprize , fără încredere si colegialitate !

Cred ca nu era nevoie de a aduce 3.900 de martori la o astfel de sceneta !Oamenilor noștri din teritoriu le datoram altceva : respect !!!

La fel si celor care se uitau la televizor cu speranțe mari de la psd – nu sa le recapitulam programul de guvernare , de 2 ori chiar ! deja agreat si votat de membrii psd dar si de populatia României la alegerile din 2016! Toți vrem o România așa cum este USA sau Japonia sau alte tari europene dar in timpul vietii noastre ! Rezoluția pt 2040 cred ca mai putea aștepta … ma interesa foarte tare dacă totuși in 2020 finalizam ceva din cele multe proiecte promise in ultima campanie !

PSD nu poate fi partidul unui singur om iar ideile contrare generează întodeauna progres !
Cei care ne au votat in 2016 aveau încredere ca vom face ce promitem deoarece demonstrasem in guvernarea precedenta ca știm sa fim eficienti!Saptamina trecută oare le am transmis același sentiment de siguranța ? Cred ca nu !

Suntem la al treilea guvern in mai puțin de 15 luni de guvernare si încă nu avem termene clare pentru proiectele noastre de partid , guvern sau legislativ !

Despre congres , nu vreau sa vorbesc prea mult !

Cei care au decis o astfel pe punere in scena vor da curind explicații membrilor si simpatizanților noștri ! Oamenii nu sunt naivi ! Chiar si in alte vremuri mai radicale si triste opozanților măcar le înscenau un proces ! Acum , la ultimul congres conducerea a rămas surda la tot ce înseamnă reacție de normalitate !

Mărturisesc ca am fost surprins sa asist la un astfel de episod dar consider ca anticorpii pentru normalitate se găsesc totuși in psd si nu se vor face așteptați prea mult !

 

5 COMMENTS

  1. E corect acestfata mesaj. Vedem cu totii ca Dragnea racoleaza sau ii cheama de partea lui pe cei care au facut ceva vizibil in practica pentru cetateni! Nu va asociati cu psd actual,veti pierde pe banda rulanta,mai bnw asumati-va ca independent,luati exemplul dl.Mircea Diaconu. Vazut,sustinut in forta si castigat! De ce nu indrazniti asumarea,mai bine la ingramadeala sau pierzatori?! Sa vedeti ce schelalaiala va fi,mai ceva ca acum cu congresul!

  2. Un mesaj demn și trist care nu va face decât sa întărească imaginea unui Dragnea “bolșevic” și-a PSD ca partid de “stânga” lovit de neputința de se reforma cu mijloace proprii. Poate ca Banicioiu chiar crede in misiunea revoluționara a partidului sau—nu pun ghilimele tocmai pt a sublinia seriozitatea personajului—poate crede și in curentul de gândire stângist, la modul general, dar dacă e așa, ar fi, poate, nimerit sa se despartă de liderul actual al formațiunii ce reprezintă stânga românească. Dragnea nu reprezintă stânga, in nici un caz pe cea revoluționara/ care aduce schimbarea dorita de cei mulți, e chiar mai reactionar decât Johannis—care, slava Domnului, se opune la modul concret oricărei schimbări (vezi cazul revocării șefei DNA) arătându-și astfel tendințele conservatoare—și se descurca excelent in acțiunea de anihilare a spiritului critic, atât in partidul pe care-l conduce cât și in afara acestuia. De fapt, nu-l reprezintă pe el, Banicioiu, nici pe cei care, asemenea lui, cred ca stânga exista, încă, in peisajul national, sau european, for that matter; de ce-ar sta cineva la mâna unui lider care nu-l reprezintă și pe care, vădit, îl disprețuiește? Tariceanu a plecat tot din dispreț—pentru Johannis și gasca de profitori care au carat PNL, cu arme și bagaje, in familia “popularilor” europeni, notorie pentru lipsa oricărei doctrine și faimoasa pentru metodele dictatoriale prin care conduce UE—și e adevărat ca n-are prea mare putere in contextul actual dar, măcar, demnitatea personală i-a rămas intacta, și ce mai rămăsese din onoarea liberalismului clasic s-a salvat, cât de cât, odata cu plecarea din PNL. A crede ca se poate construi o zona de libertate in sânul unui partid, PSD, in cazul de fata, condus de un reactionar, e o dovada de naivitate. Firește , e dreptul lui Banicioiu sa meargă in direcția pe care o considera adecvată, dar mi-ar părea rău sa-l văd ca sfârșește pe banca “trădătorilor” cu care Dragnea, in “mărinimia” lui se împăca, eventual; fiindcă nu cred ca-l va da afara pe Banicioiu, nici pe Andronescu, de altfel, așa cum și-a permis sa procedeze cu Ponta și alți contestatari ai “politicilor” sale, nu e genul lui Dragnea sa se ia de oamenii care-i pot întoarce replica. Orbán, da, e suficient de prost ca sa-l mătrășească pe Zamfir—cazul asemanator cu cel al lui Banicioiu— la ordinele “generalului”, dar Dragnea nu-i seamănă nici lui Orbán, nici lui Johannis; nu c-ar fi vreo lumina, dar e siret și obișnuit cu umilințele. Oricum, la revedere, dle Banicioiu! Nu vom mai auzi de Dvs o vreme!

  3. Dle Banicioiu, cu toata stima, unde ati fost pana acum dom’le? Simpatizantii nu v-au mai vazut de prin mezozoic. Ce parere aveti despre cazul Cosma-Portocala? Dar despre legile justitiei? Dar despre raspunderea magistratilor?
    Dl. Stefanescu, dna. Andronescu erau in fiecare seara pe sticla, deseori in ipostaza de a sustine/scuza aberatiile pe care le faceau cei din Executiv sau de la partid.

  4. Un om extraordinar, un om ponderat in comentariu si purtare, astia si-au batut joc de acesta. In accesi situatie este d-na Andronescu, probabil si altii. Uite asa incet, incet, ALDE se va intari sau va aparea un alt partid de centru-stanga.

Leave a Reply