Preşedintele SUA, Barack Obama a declarat că cea mai mare greşeală a sa, în calitate de şef de stat, a fost lipsa unui plan după intervenţiile militare din Libia, ce au rezultat cu uciderea lui Gadhafi, informează CNN.

http://edition.cnn.com/2016/04/10/politics/obama-libya-biggest-mistake/index.html

“Probabil cea mai mare greşeală a mea a fost să nu concep un plan după ce am luat decizia de a interveni cu forţe militare în Libia”, a declarat Barack Obama în cadrul unui interviu pentru Fox News.

Aceasta nu este prima dată când preşedintele SUA a vorbit despre Libia şi intervenţia NATO în statul nord-african, acţiune ce a rezultat cu uciderea lui Muammar Gadhafi în octombrie anul trecut.

În cadrul unui alt interviu, publicat luna trecută în The Atlantic, Obama i-a spus jurnalistului Jeffrey Goldberg că primul ministru al Marii Britanii a devenit “distras de o serie de alte lucruri” după operaţiunea militară din Libia. Cu toate că Obama este de părere că intervenţia NATO a decurs cât de bine s-a putut, acesta susţine că Libia a ajuns “un dezastru”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate din SUA a declarat pentru CNN că Obama este de părere că “toţi, inclusiv Statele Unite, ar fi putut face mai multe pentru Libia, după intervenţiile militare ce au dus la uciderea şefului statului de acolo”, scrie Mediafax.

 

11 COMMENTS

 1. “Aceasta nu este prima dată când preşedintele SUA a vorbit despre Libia şi intervenţia NATO în statul nord-african, acţiune ce a rezultat cu uciderea lui Muammar Gadhafi în octombrie anul trecut.”

  Muammar Gadhafi, a dat ortul popii in 2011….

 2. un cretin!actionezi fara sa iti pese de soarta catorva milioane de oameni.de dragul “democratiei” distrugi vieti si destine si apoi recunosti ca ai facut o tampenie cat tine de mare.mentalitate tipic americana:important este sa ne fie noua bine, restul sunt victime colaterale.ultima ” greseala”-ukraina.au manipulat oamenii sa lupte ptr. valorile “democratice” iar cand ursul rus si-a aratat coltii si ghearele au luat-o la fuga si au dat-o la intors:o sa va primim in ue si nato peste 20 de ani.

  • In toate actiunile politice exista si o latura economica ce este chiar baza actiunilor precum dragostea care trece,vrem nu vrem,prin stomac.Toti ar dori victorii politice si militare cu costuri cat mai mici si castiguri cat mai mari.Pe fondul ieftinirii petrolului nu prea mai era interes pentru Libia dar in haosul creat acolo s-a produs efectul necontrolat al libertatii de inflorire a jihadismului ce ameninta in primul rand Europa.La fel si in Egipt si Siria.Punand la socoteala si Irakul,aceste tari au avut influente sovietice si nu intamplator datorita acestor influente,bune sau rele,poate numai cu exceptia Libiei,ajunsesera sa aibe o dezvoltare sociala spre europenizare si o rupere de mentalitatile fanatismului religios musulman.Ori americanii, cu scopul lor general de ai scoate pe rusi “din schema” si de prin aceste tari,au realizat de fapt doar “reversul medaliei”,adica,razboi,distrugere de vieti si de locuinte, anarhie,distrugere economica si foame,iar pe acest fond, libertatea si inflorirea cu usurinta a fanatismului musulman,astfel aparand alte probleme mari si pentru europeni.Asa ca CEA MAI MARE GRESALA A LUI OBAMA “E MAI MULTE”.Problema reala cu Ukraina este ca sunt prea saraci ca sa-i vrea cineva,pentru ca trebuie sa-i subventioneze.La fel se pare ca si cu Moldova.Pana si pe rusi anexarea Crimeei ii costa destul de mult,pentru ca a trebuit sa ridice prin subventionare toate pensiile si salariile populatiei de acolo,unde acestea erau ca in toata Ukraina,adica cu mult mai mici.Iar subventionarea o vor plati pentru multa vreme. Asa ca nu se inghesuie nimeni sa fericeasca pe altii fara sa rezulte interese concrete.

 3. Se vorbeste doar de Libia. Este bine si acum, ca-n ceasul al 12-lea Administratia americana recunoaste ca operatinea “primavara araba” a fost un fiaco, “un dezastru”, a inceput bine, numai ca din lipsa unei strategii aprofundate si atent analizate a sfarsit prost cu consecinte incalculabile inca la aceasta ora. Singura care sufera este Europa, America este un pod indepartat iar, “batrinul continent” s-a lasat prada unor promisiuni si angajamente de moment.

 4. M-am uitat la poză, am citit articolul….(!?). Măi, să fie!
  După cum se vede, cu ochiul liber, omu’ n-are nicio gară. El râde. Și el ca și la noi răspunde, binențeles, tot în fața electoratului. Ahaaaa..am înțeles eu bine, până acum, că ceva nu este în regulă cu lumea asta…!
  Nu știu cum dar mi-am adus aminte, brusc, de arsenalul ”doldora” de arme chimice și bacteriologice al lui Saadam Hussein, ca și de alte ”greșeli” făcute pe acest pământ de s-a ajuns acolo că securitatea lumii s-a ameliorat din ce, în ce, mai …rău, pe la noi , de data asta însă lăsându-se cu ani grei de pușcărie, cum ar fi cazul acelei suspecte de 72 de ani Mariei Cociorvan (dumnezeu s-o ierte!) care dacă nu făcea , cum fac mulți bătrâni târâți prin justiție, pasul la offside, adică să le ”închidă” ea dosarul și o dată cu asta și ”dosarul” vieții ei, asta o aștepta.

 5. tipul o scoate la vopsea pe Hillary…. ca pentru el oricum nu mai conteaza si putina cenusa in cap nu se vede

 6. Restul acţiunilor cînd le va recunoaşte? Deja se văd destul de multe cu urmări devastatoare pentru ţări şi popoare !

 7. in afara greselii din articol referitoare la mdata mortii lui gadhafi constat ca din ce in ce mai multi “postaci” constata si ei “binefacerile” politicii externe promovate de americani si ce pagube c
  “colaterale” au produs asupra multor state inclusiv cele din ue. sa fie oare toti prorusi sau oameni care poarta ochelari de cal si se dau analisti prin mass media? rusii isi vad de interesele lor, nu au treaba cu democratia, dar sa provoci haos si nenorociri peste tot in lume sub faldurile “democratiei” inseamna ca este de “bine”? fiecare isi vede de propriile interese, fie americani fie rusi, singurii care pierd( si asta din prostia oberfurerului merkel) sunt cei din ue. si prostia liderilor europeni poate avea consecinte grave daca ne gandim ca exista un curent anti ue din ce in ce mai puternic. ce ar insemna ca la referendumul din vara din anglia majoritatea sa decida separarea de ue? urmeaza cumva tavalugul si din ce in ce mai multe state vor iesi din ue? si atunci se vede cum tampenia facuta de merkel cu refugiatii poate duce la distrugerea ue! si sa nu ii uitam si pe aia din mass media care incercau sa ne bage pe gat hoardele de refugiati!

  • Germania nu a mai vrut ca UE sa ramana ceea ce a fost,adica o uniune de state suverane cu scopuri politice si economice comune,ci vrea ca UE sa fie un fel de imperiu “ORIGINAL”,adica cu ordine date de la Centru si impuse la fel pentru toti, dar in rest fiecare cu “branza”si junghiurile lui unde este perfect liber si suveran.Ori asta nu se inghite de multe tari nemultumite de impunerile de la Centru care le afecteaza si le accentueaza problemele interne dar raspunderea este locala, a propriei guvernari. O sa ramana totusi Germania si satelitii ei plus imperiul ei est-european,Reich-ul numarul 4,ca doar nu degeaba si-a plasat niste oameni la conducere prin diferite locuri.Eventualitatea ruperii UE este deja calculata de ei astfel incat sa nu ramana smecherii fara cireada.

 8. Cum sa le spunem acestor potentati, cu gulere albe si telefoane rosii, fie ei din Vest sau Est care finanteaza genocide, lasa in urma lor sute de mii de morti si schiloditi, depopuleaza tari si determina exoduri de populatii, in timp ce familiile lor se plimba in limuzine de lux si protectie asigurata, chiar si sub identitati false? Sa stai cracit cu picioarele pe birou, este si acesta un mod de a fi si de a intelege viata!

Leave a Reply