Zilele trecute, am adresat cateva intrebari la DIICOT :

Cate cauze penale, ce infractiuni vizeaza si cand au fost deschise investigatii ale DIICOT privind urmatoarele persoane :
1. Basescu Traian, fost presedinte al Romaniei
2. Basescu Ioana, fiica fostului presedinte al Romaniei
3. Udrea Elena Gabriela, deputat, fost ministru
Multumesc
Radu Tudor
Realizator Antena 3

Iata raspunsul :
În referire la solicitarea dvs. vă aducem la cunostinta următoarele:

Cu privire la punctul 1, conform art. 25 alin 3 din Ghidul privind relatia  dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media, aprobat prin Hotararea  Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 482 din 1 iunie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare din 6 mai 2014, informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunţ pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice.

Referitor la punctul 2, la DIICOT  – Structura Centrala nu sunt înregistrate cauze privind-o pe numita Ioana Băsescu.

Cu privire la punctul 3 din solicitare va facem cunoscut ca la nivelul DIICOT –  Structura Centrala,   In perioada 2007-2009, au fost inregistrate trei cauze în care au fost dispuse  soluţii de neîncepere a urmăririi penale pentru savarsirea infr. prev. de art. 168 indice 1 Cp; art. 7 alin.1 din Legea 39/2003 si  art.20 Cp raportat la art. 173 alin.2 si art. 165 CP, respectiv art. 48 din legea 161/2003.

Cu deosebita consideratie,
Sonia Botezatu
Biroul de informare si Relaţii Publice

 

14 COMMENTS

 1. Sper cu sufletul la gura ca data viitoare cand Ponta va mai fi invitat la A3 sa fie intrebat ce cauta penibilul de Nitu ca sef al procurorilor, fost adjunct al lui Kovesi. Inteleg ca trebuie sa vorbeasca si despre realizarile Guvernului care in unele domenii sunt de necontestat dar totusi…..ce cauta penibilul de TIBERIU NITU acolo unde este. Daca ma duc si dezgrop un mort acum si il pun in locul lui cred ca ar aparea rezultate mai bune.

 2. Basescu (Chelu’ – Sefu’ Statului), nu se poate ancheta decat el insusi, atata timp cat vom beneficia in urmatorii ani tot de “justitia independent” numita de acest mega-idiot in cei 10 ani de bataie de joc pe care i-am suportat. Tara se numeste Romania si aici la noi, democratia e “originala”.

 3. O sa plateasca asa cum au platit si cei de la revolutie, mineriada si devalizarea tarii timp de 25 de ani.
  Pana nu apare un Vlad Tepes care sa dea cu ei de pamant, nu iesim din aceast rahat.
  Ma si bufneste rasul cand imi dau seama ca il avem presedinte pe johan. Inca 5 ani de basism, asta daca nu o sa dispara incet, incet tot ce a mai ramas romanesc pe aceste meleaguri.

 4. nu`l ancheteaza nimeni pe-asta … ai zice ca nu a facut nimic. niste rame ordinare toate structurile astea … dna, pna diicot piticot sau cum se mai numesc ele.
  se vor zbate nitel cu celebru dosar Flota – unde intr-un final o sa primeasca achitare si in cazul lu` firea … tot pe-acolo si cam atat. jegosul (cu privire la fostul presedinte al Romaniei) o s`o duca la fel de bine ca pana acum.

  p.s. inclin sa cred ca in politica totusi e PA

 5. Ludovic Orban DIN NOU în emisiunea lui Gâdea… M-am săturat să-i zic “domn”.

  Ori lui Gâdea nu îi mai pasă de telespectatorii propriei televiziuni, ori întregii Antena 3 nu îi mai pasă, ori domnul Radu Tudor nu i-a transmis asta: http://radu-tudor.ro/profilul-unui-presedinte-bolnav-de-ura/#comment-233879.

  Din trei presupuneri, una tot este adevărată.

  Să dau cu banul, iar dacă pică pe muchie să fie adevărată, desigur, a treia?

  P.S: Primiți-l și pe ăsta în studio: http://www.dcnews.ro/europarlamentar-de-ai-lui-basescu-a-inchide-antena-3-tefanescu-o-prostie_440113.html. Ce, Orban e mai cu moț?

  Să înceapă re-evaluările…

 6. ☀ ☀ ☀
  Mandatul mongolului Băsescu , duşmanul românilor şi în acelaşi timp valiul străinilor şi îmbuibătorul lor s-a încheiat .
  Dacă va fi lăsat să bințuie în libertate şi să-şi roază liniştit miliardele de euro pe care le-a furat (dosindu-le-n străinătățuri) , atunci România se va acoperi de ocară veşnică . De umilire mare , profundă , de neşterş .
  Dacă lui Băsescu nu i se vor plăti toate crimele , toate trădările şi toată batjocura pe care a scuipat-o din el în ultimii 35 de ani , atunci Românii vor dispărea ca națiune . Şi din istorie şi după harta lumii . Un popor care suportă placid aşa ceva fără să facă nimic nu merită decât disprețul , distrucția , neantul şi blestemul veşnic .
  Un popor care înghite ce-a înghițit de la acest criminal de stat ŞI NU CRÂCNEŞTE de frica americii şi-a ghiutănştainilor aciuați acolo , ei bine … acel popor e gloată laşă şi turmă de iobagi fricoşi , bicisnici , fătălăi , kastrați . Care sărută biciul pe spinări în loc să se răscoale !!!

  Fricoşii , împăciuitorii , contemplativii , caiafele şi alte arătări asemenea nu sunt nici cetățeni , nici oameni !!! Sunt lepre de popor şi sunt rebuturi . Şi merită “răsplăți” corecte , pe măsura laşității .
  Merită să fie înhămați şi puşi la jug , să tragă pluguri de străini .
  Şi merită scuipați pe fețe şi în ochi . Şi asta o eternitate şi până la ziua sfântă a judecății de apoi .
  Zi când îşi vor încasa arginții , recompensa şi folosul . Ca plată blestemată a nevolniciei lor .

  Adică până se vor prăvăli în iad şi-n gropi de morți .

 7. Pe parcursul primei părți a punctul de întâlnire s-a întâmplat ceva foarte ciudat și nu știu dacă o să mă crezi.
  Norica Nicolai a fost invitata ta la Punctul de Întâlnire.A fost pauză și am dat pe România tv,Victor Ciutacu,Dan Constamtin alt invitat și Norica Nicolai.

 8. Cred că românilor li s-a dat voie să voteze . De către stăpânii cei buni , de prin străinătățuri .
  Dar de câştigat câştigă întotdeauna cine vor ei . Ei , valii , arnăuții şi toți ghiutănştainii lumii . Cei care au înhățat România şi o storc ca pe-o gubernie . Pentru a se îmbuiba pe ei şi a ne sărăci pe noi . Restul sunt poveşti prosteşti , vorbe fără noimă . Pentru naivii care cred în “egalitatea popoarelor” şi în bunii , amabilii şi foarte-binevoitorii noştri “aliați strategici” de peste mări şi țări . Cei care ne-au adus în halul ăsta . Şi ne pregătesc desigur un viitor mai bun , mai luminos , mai îmbelşugat . Mai plin de “bucurii” . De bucurii “frumoase” , negre .

 9. La punctul 1, raspunsul e o abureala in stil administrativ, nu e cal nu e magar, adica e catar. Nu rezulta nimic si sa nu se uite ca Basescu a girat-o pe Bica. Marinarul nu va pati nimic, va iesi curat din toate dosarele, singurul hop de care se poate poticni putin ar fi dosarul Firea, daca respectiva se tine serios de capul lui. In rest, va pierdeti timpul cautandu-i vinovatie pt ca vinovatii principali ce il puteau stopa, cu sprijinul covarsitor al populatiei, sunt Ponta si Antonescu. Ba, mai mult, Ponta l-a sprijinit si dupa. Asa ca A3, succesuri intr-o cauza moarta din fasa.

 10. Să fie clar, nu am nimic cu niciun politician, nu-i urăsc, dar, mă deranjează enorm de tare că, imediat ce şi-au preluat funcţiile/scaunele, prima hotărîre a lor a fost,,distrugerea imaginii instituţiilor” în care poporul avea încredere, ei au abuzat de funcţii arogîndu-şi toate drepturile!
  -Cum să mai ai încredere în justiäie dacă legislaţia e prost făcută şi interpretabilă în favoarea ,infractorilor”, şi se continuă cu modificări!!!
  -Cum să mai ai încredere în poliţie dacă finalizarea aproape a oricărei plîngeri este anchetată aşa cum se vede peste tot în ţară???
  -Cum să mai ai încredere în procuratură, dacă finalul majorităţii plîngerilor sunt încheiate cu NUP, deşi faptele sunt clare!!!
  -Cum să mai ai încredere în tot ce este angajat, dacă mai mult de 55% merg la lucru doar ca să aibă un loc de muncă şi pensie asigurată, sau, oricine ocheşte un loc cald printrun atestat(fabrica de diplome), apoi, la momentul potrivit, hop şi ei !!! şi nu numai… Exact cum au distrus imaginea instituţiilor, aşa să facă tot posibilul să o repună în imaginea reală a tuturor instituţiilor care încă mai funcţionează în ţara asta!!!

 11. Pe astia de la DIICOT nu-I dau logica si coerenta afara din casa ! Dar nici comentariile de aici nu arata ca lumea s-ar fi prins de poanta din comunicat.

Leave a Reply