Incep sa apara primele consecinte politice si de securitate ale atentatelor de la Paris. Pentru Romania, dezbaterea va fi cu atat mai dificila cu cat suntem in afara spatiului Schengen. Sper sa nu fie limitari ale libertatii de circulatie in spatiul Schengen.

Ministrul spaniol de Interne, Jorge Fernandez Diaz, a anunţat că va apăra duminică la Paris o modificare a tratatului Schengen pentru a permite controale la frontierele acestui spaţiu european, cu scopul de a limita mobilitatea combatanţilor islamişti care se întorc în Europa.

“Vom apăra instaurarea controalelor la frontiere şi este posibil, prin urmare, să fie necesară modificarea tratatului Schengen”, care prevede libertatea de circulaţie în spaţiul Schengen, din care fac parte 26 de state din Europa, inclusiv 22 de membre ale Uniunii Europene, a declarat ministrul pentru cotidianul El Pais, înaintea unei reuniuni ministeriale pe această temă la Paris.

“Mobilitatea din Uniunea Europeană facilitează deplasările (jihadiştilor) spre orice ţară şi de asemenea spre ţara noastră”, a adăugat el, subliniind că aproape 3.000 de combatanţi originari din Europa s-ar putea întoarce şi ar reprezenta o ameninţare.

Apreciind că aproape 20 la sută dintre ei sunt deja în Europa, ministrul de Interne subliniază că “sute de persoane de acest fel se pot deplasa liber prin Europa”.

 

30 COMMENTS

 1. Ar fi si mai sigur daca s-ar face controale la intrarea in fiecare localitate, nu doar la intrarea in tara.

  • Și, desigur, la intrarea în fiecare bloc! Iar celor găsiți fără viză de flotant, politia sa le poată introduce câte-un supozitor cu cip!

  • Pai daca politcienii cred cu adevarat in sloganul “Libertatea nu moare” atunci n-or sa fie ingradiri.
   Pentru ca ingradirea si monitorizarea a tot ce facem oricand si oriunde nu mai e libertate. E supraveghere la domiciliu.

   O sa creasca in curand o generatie care are toate datele despre ce au facut in viata stocate la noua securitate. Si ei au sa fie urmatoara clasa politica cu fisierele vietii private la servicii, alesi pe spranceana de EI si nu de NOI cetatenii.

 2. Acest mars din Paris poate fii si o metoda de a revitalita turismul in Paris, in momentul acesta cand a devenit periculos, cel putin pana uitam. Uitam repede.

 3. Exact cum ne așteptam. Vom fi privați de libertăți în numele libertății. Dar e plin de arici belicoși care-și doreau ei să se facă ordine. Vom fi înlănțuiți împreună, drăgălașilor. Abia aștepta unguent să clameze legea siguranței naționale. Care siguranță și, mai ales, care națională, dubiosule? Naționala renunțării la tezaur sau naționala renunțării la moștenirea Gojdu? Sau o fi altă națională?

  • Pai am pierdut Gojdu pentru ca nu au monitorzat emailurile tale si ale mele.
   Si daca nu ne monitorizeaza s-ar putea sa nu se prinda ca urla unii in gura mare:
   AUTONOMIA “Tinutului Secuiesc”.
   In rest e vorba de aparare nationala bla bla bla

   Sa traisca noul presedinte domnul Coldea ! Ca n-am apucat sa-l felicit pentru castigarea alegerilor.

 4. Ar fi bine daca s-ar face control si in calculatoarele din casa, pentru ca majoritatea romanilor sunt adeptii pirateriei informatice! Trebuie arestati si anchetati de DNA, pentru nerespectarea drepturilor de proprietate sau de autor!

  VOTATI ACTA, CARE NE COMBATE FAPTA!

  PA

  • ACTA sau BigBrother (Unchiul Sam vegheaza ) nu vor eradica nimic . Americanii nu trebuie sa mai intervina in spatiul arab pentru controlul resurselor . Fiul lui Joe Biden din Ucraina stie adevaratul motiv.

 5. La ce bun un control sporit la frontiere daca autoritatile in interior aduc aminte mai degraba de tandemul Cruchot(Louis de Funès) – Fougasse (Jean Lefebvre) !?! 🙂
  1.Vin doi baieti si-ti fac carnagiu intr-o redactie vizata de teroristi deci acolo nu era Urzica…Fac macel acolo,pleaca omoara si ceva politisti pe strada si dispar !!! Cum sa dispari dupa asa o actiune chipurile de Alerta maxima ? Ii identifica pt ca unul isi “uita buletinul” in masina abandonata !!! (Altfel nici azi nu stiau cine sint) ! Urmarindu-i pe cei doi politia are surpriza sa constate surprinse si de data asta de un alt val terorist pe strazile Parisului ! In fine.Iau cu asalt acea bijuterie cu ostatici si constata la final ca “terorista le-a scapat printre degete” !!! Cum asa ceva ? Toata Franta,toata planeta era focusata prin intermediul televiziunile pe acea bijuterie…Cum sa scapi printre degete pe cineva in aceste conditii si tocmai pe terorist ?! Incep sa ma intreb daca frati criminali din tipografie nu s-au impuscat cumva intre ei,nu vad elita serviciilor franceze capabila sa-i fi eliminat in asemenea conditii. Dupa care se mai sinucide si un politist (probabil stia prea multe)… Iar acum cu siguranta ca vor institui masuri draconice la frontiere,vor fi f.vigilenti si necrutatori cu mine,cu oricare dintre noi.Ocolim Franta ? Categoric,musteste de prostie !!!

 6. Si uite asa Spania vrea sa-si ia inapoi pertea de suveranitate pe care o cedase Uniunii.Consecinta :Schengen dispare si vor fi introduse din nou vize in toata Europa

  • Dupa ce s-au umplut de zeci de milioane de musulmani or sa puna vize ca sa nu vina …romanii.
   Eu cred ca francezii n-au vrut sa-si altereze populatia lor cu crestini ordotocsi care se duc de Paste si Craciun la biserica. Le-a fost teama ca noi romanii am fi in stare chiar sa le luam locurile in bisericele catolice daca nu le avem pe-ale noastre.
   In plus cum sa te amesteci cu romancele asta super-dragute si “idiotii” astia de softisti, doctori, ingineri din Romania. Si pe urma cum sa faci distinctia ca nenorocitii astia de romani dupa ce copiii lor invata limba nici nu-i mai distingi de francezi, zici ca sunt de-acolo !

 7. Asta ar insemna sa modifice Tratatul. Sa ne limiteze drepturile europene.
  Problema nu e la granita noastra cu ei , noi avem granite securizate, ci la granita lor cu statele terte.
  D-nule Tudor, puteti sa invitati ministrul de externe ? Pare sa fie un altfel de ministru fata de MRUnguent.

  • Ai granita “Tinutului Secuiesc” securizata? De cine ? De UDMR poate.
   Somn usor SRI. A mai luat bataie vre-un ofiter SRI in Harghita Covasna in ultima vreme? Sau i-ati retras pe toti de frica?

   • Sa-l intrebam pe presedintele Iohannis ( Base a tinut cu Tokes, nu cu Romania), mai ales ca e minoritar si…mai ales ca e sefu’CSAT.
    Deocamdata “tinutu secuiesc”” NU are granita cu Romania !

     • Am vazut la TV un interviu cu cetateni manipulati in Har-Cov care cereau autonomia. Spuneau ca nu mai vor ca veniturile din bugetele locale sa “”plece la Bucuresti””.
      M-am prapadit de ras juma’de ora. Pai, la ce bugete evazioniste de pe urma taierilor de padure si a culesului cartofului sunt in Sf. Gheorghe , astia or sa moara de foame dupa o luna si o sa ceara ajutor de la Bucuresti !

 8. Ca urmare a atentatelor de la New York 11 septembrie 2001.WTC:

  1. Restrângerea drepturilor cetățenești,
  2. Creșterea fondurilor FBI, CIA, DIA, NSA,
  3. Recucerirea poziției de jandarm mondial de către SUA cu scopul de a câștiga un cuvant foarte foarte important în politica NATO privind lupta împotriva terosrismului,
  4. Posibilitatea de declanșa război oricui după dorința și interes, lovitura preventivă acolo unde sunt suspicuni de terosrim este una perfect valabilă,
  5. Extinderea globalizării și a NATO cât mai aproape de Rusia.
  6. Obținerea dominației asupra prncipalelor conducte petoliere (Afganistan și Irak).

  Ca urmare a atentatelor de la Paris 7 ianuarie 2015 CH mizele ar fi urmatoarele?

  1. Impunerea Legii Big Brother peste tot, restrângerea drepturilor şi începutul unui drum lent, insesizabil prin obişnuirea cetăţenilor cu lipsirea de drepturi în primul rînd în Franţa. Verificări şi controale la sînge, în numele intereselor superioare ale luptei contra terorismului.
  2. Crearea unei stări de spirit popularein UE, de o amploare fără precedent, împotriva Islamului (totul a început cu mari demonstraţii în Germania) pentru a se oferi justificarea unor noi invazii în ţările arabe.
  3. Cresterea fondurilor prin suplimentarea cu inca x% din PIB pentru lupta impotriva terorismului.
  4. Instaurarea unui sever control al armelor pe care le deţine populaţia civilă – de pildă în Franţa, la o populaţie de 65.000.000 de cetăţeni sînt nu mai puţin de 100.000.000 de arme de foc.
  5. Pretextul pentru motivarea actelor normative urmatoare prin care se vor impune obligatoriu actele biometrice RFDI.
  6. Accelerarea procesului de globalizare.

  • Un poliţist francez care ancheta atacul de la Charlie Hebdo s-a sinucis, PARIS, (astăzi, 11:59) 11.01.2014 Mediafax.

   “Un poliţist francez care participa la ancheta în cazul atacului de la revista Charlie Hebdo s-a sinucis în sediul comisariatului din Limoges, împuşcându-se în cap cu arma de serviciu, relatează Le Parisien în ediţia electronică. Helric Fredou, în vârstă de 44 de ani, era adjunctul şefului serviciului regional al poliţiei judiciare din departamentul Haute-Vienne. În noaptea de miercuri spre joi, el a trimis un grup de anchetatori la Châteauroux pentru a efectua verificări în cadrul anchetei privind atentatul de la Charlie Hebdo. El a aşteptat revenirea echipei pentru a afla informaţiile obţinute, apoi, în jurul orei 1.00 (2.00, ora României) s-a împuşcat în cap cu arma de serviciu.Fredou şi-a început cariera la Versailles şi ulterior a preluat un post de conducerea la Limoges. În acea perioadă el a cunoscut un episod de depresie severă. De altfel, arma de serviciu i-a fost retrasă atunci pentru a evita o tragedie.În urmă cu aproximativ un an, în noiembrie 2013, un poliţist de la acelaşi comisariat, care avea tot 44 de ani, s-a sinucis la birou împuşcându-se în cap. El a lăsat o scrisoare în care preciza că nu simte că se ridică “la înălţimea funcţiei”. Cadavrul său a fost descoperit chiar de Helric Fredou, poliţistul care s-a sinucis în noaptea de miercuri spre joi fără a lăsa însă o scrisoare prin care să-şi explice gestul.”

  • “Libertatea serviciilor nu moare !”

   Lasa ca ne conduc mai bine serviciile ca parlamentele astea s-au cam demodat. In plus serviciile nu pot fi cumparate cu un kil de faina si ulei ! Asa ca salvam un drum la vot mai ales ca alegerile astea sunt iarna pe vreme proasta si oricum as vota tot teapa am luat.

 9. Dl. Radu Tudor,

  La mitingul care a avut loc la Cotroceni dupa arestarea d-lui profesor Dan Voiculescu, miting la care au participat Mihai Gadea, Adrian Ursu, Mircea Badea, dvs. nu ati participat. Sa nu credeti ca nu s-a retinut si nu am observat!

  De aceea, aveti un punct. N-am precizat in ce directie.

  • Domnul Radu Tudor a vrut sa fie un jurnalist independent. 🙂
   Sa nu ia partea A3 in mod subiectiv…
   Pai nu e vorba zilele astea chiar de independenta si libertatea presei? Super-exemplu !
   ———–
   (PS Aha , taci ca mi-am adus aminte…a fost foarte activ pe blog atunci si era impotriva inchiderii A3. Stiam eu ca ceva e putred…)

 10. Harta pe care o prezinţi, este prea subţire, ori nu au dorit să sperie lumea în totalitate. sunt enorm de mulţi Radu, nimeni nu ştie exact cîţi sunt, căţi vor mai apărea/înrola!!! că sunt destui care acceptă,,spălarea creierului” fie şi cu studii superioare…aşa se întîmplă cînd există energie şi nu ai pe ce să o consumi, în folosul tău şi a comunităţii unde trăieşti…

 11. Auzi,

  Nea Radule, poti sa abordezi si matale problema somajului din tara noastra, care e o problema care ne terorizeaza economia scumpei noastre patrii? Ca eu personal m-am saturat cu povestea asta cu teroristii care nu ne ataca.

  Putem sa mai discutam si despre altceva? Ca despre asta m-am saturat. Vad ca au renuntat si cei de la celelalte posture la harneala asta. Mai schimb-o. Sanatate.

 12. Citeam ieri un material în care Hollande era critica(nu vede din cauza ochelerilor îndreptaţi spre fetiţe) şi că va zbura, am rîs chiar tare, gîndindu-mă că băse a ratat funcţia cea mai atrăgătoare, şi să-l ia ca preşedinte în Franţa, bine-nţeles că a fost o glumă, nu ei(marile puteri) ni l-au impus? fără votul poporului???

 13. Marsul solidaritati din Paris organizat de presa un mare fssssssss.Controale la frontiere? Pai ar cam fii timpul,sa nu mai intre in tarile UE toti boschetari din Romanica care ne fac de cacao.Inpotriva terorizmului si al fanaticilor e greu de facut ceva,mai ales in Romanica care are 7 SERVICI SCRETE cu bugete enorme,dar care nu sint in stare sa localizeze un telefon mobil al unei persoane care se afla in pericol,sau sa gaseasca un infractor cautat pentru evaziune fiscala.Si toate astea din cauza coruptiei masive care exista in rindul acestor servicii si a incompetentilor care le conduc,si care obtin grade de generali pe sistem pupincurist.De exemplu d-nul general OPREA CARE ACUM CONDUCE M.I.Acesta a obtinut acest grad pentru ca stia sa numere corect chiloti militarilor din cazarma,si functia pe care o are acum pentru ca este finul lui VIOREL.

Leave a Reply