Home Articole Basescu ar putea fi invinuit de AMENINTARE

Basescu ar putea fi invinuit de AMENINTARE

3400
18

Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz ce ancheteaza dosarul in care este invinuit Traian Basescu doreste sa-l incadreze pe fostul presedinte la infractiunea de AMENINTARE. Incalcarea legii s-a produs la adresa Gabriela Vranceanu Firea, senator PSD, cu presupusa infractiune de santaj. Pina in prezent.

Iata definitia din Codul Penal :

Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 206

Ameninţarea

(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-206

18 COMMENTS

 1. O vrajeala.
  Infractiunea cu comiterea careia (in sensul art. 206) ar putea fi acuzat Basescu ca a amenintat (“s-ar putea sa nu va mai gasiti sotul acasa”) – recte rapire, omor, orice – presupune un autor activ. Ori, Basescu n-a zis “s-ar putea sa vin sa il iau pe sotu’ dvs. cu duba” sau “s-ar putea sa-l impusc” sau “s-ar putea sa trimit pe cineva sa…”, ci “s-ar putea sa nu va mai gasiti sotul acasa” – care poate insemna orice, inclusiv ca Pandele sa-si ia lumea in cap si sa plece pe mare.
  Prin urmare – fâsssss.

 2. TUDORE,EXPLICAI LUI MIHAI CA FIDEL CASTRO AVEA 2 ROLEXURI UNUL PENTRU ORA CUBEI SI UNUL PENTRU ORA MOSCOVEI.PRIN ACEASTA ARATA CAT DE FIDEL ESTE UNIUNI SOVIETICE,CU TOATA DRAGOSTEA TEPES

 3. Basescu isi va cere scuze. Atat . O mare lichea, cea mai mare, sustinut inca de …….cheile lui din justitie.

 4. Era de asteptat. Nu numai ca da posibilitatea sa-l scape pe golan cu o amenda dar se evita si legatura directa cu dosarul Nana, in care golanul boierit n-a aparut inca, dar care e cheia afacerii.
  Mai e si problema cu utilizarea fantezista a notiunii de santaj in cazul Rarinca-daca, Doamne ajuta, madam’ Stanciu, justitiara, e iarasi dovedita c-a varat-o la puscarie pe secretara lui barbatu-su pe seama unui santaj inexistent, nici un procuror nu se mai atinge de dosare de tipul asta cat e haul si bargaul. Poate Kovesi sa mai ajunga sa predea pe tema respectiva, la Harvard sau oriunde se parcheaza rebuturile invatamantului politic american.

 5. Mie nu mi s-a parut nici un fel de amenintare.Daca ar sta toti sa interpreteze vorbele celorlalti n-am face decat sa ne dam unii pe altii in judecata pana murim.De fapt sunt doua figuri sinistre din spatiul public….

 6. Asa e el un tip mai conflictual. Asta e un modus vivendi a basistilor.
  Voila de vezi pe acest blog.

 7. Nu ştiam că legile din Codul Penal sau Civil sînt valabile şi aplicabile lui!
  Poate mă înşel! Nu cred că mă păcălesc!

 8. La ce ai intrat în politică tu sindicalistule? Pentru asemenea aberaţii? ”Un ministru PSD se gândește la binele lui Carmen Iohannis, soția președintelui României. După ce Prima Doamnă a anunțat că va face naveta Sibiu – București pentru că a renunțat la jumătate de normă din catedra de limba engleză, Liviu Marian Pop, ministru pentru Dialog Social, vrea să schimbe Legea Învățământului special pentru Carmen Iohannis.”
  http://www.stiripesurse.ro/propunere-surpriza-din-psd-un-ministru-vrea-modificarea-legii-special-pentru-carmen-iohannis_965787.html
  eşti întreg cu căpuţu? în loc să depolitizaţi tot ce înseamnă învăţămînt-educaţie-cercetare punctezi pro-politic cu nesimţire! Ea nu a fost votată sau aleasă de popor! Să-şi asume tot ceea ce fac ca familie! Ce s-a întîmplat cu familiile plecate: au divorţat, s-au sinucis, analfabeţi en-gros, violenţă la cote alarmante, la fel şi violurile. Ea cu ce e mai presus de anihilaţi? E soţia omului plătit f. bine şi cu o funcţie cea mai înaltă în stat! Deci: să se descurce ca familie! Prima doamnă ca instituţie nu există şi te-ai găsit tu să o impui??? E prima doamnă a lui(sper să nu fi fost singura în activitate) ca individ-om, nu şi a noastră! În orice casă există o doamnă sau prima doamnă, dar nu e impusă nimănui! E respectată doar dacă merită!!!

 9. Ce atitudine urîtă a celor care reprezinţă moscheea!”Problema mega-moscheii care urmează a fi construită în București riscă să degenereze. După ce mai mulți cetățeni au aruncat porci morți și au adus și o cruce uriașă pe locul în care ar urma să fie ridicată moscheea, reprezentantul comunității musulmane din Capitală, imamul Aziz Beşir Osman, a avut o ieșire extrem de dură la adresa celor care fac astfel de acțiuni calificându-i ca fiind deranjați mintal și șovin
  La ce jicneşte poporul pe care nu vrea să-l accepte aşa cum este? Dacă ei nu ne acceptă aşa cum sîntem şi nu poate conveţui alături de acest popor român, pentru ce se agaţă de România??? Dacă românii sînt un popor ortodox: bun sau rău, prost sau nu, uşor de manipulat sau nu, minţit şi furat non-stop sau nu, la ce îşi impun cerinţele şi viitoarele drepturi care nu vor fi puţine_?_???
  Ştiu că religia lor-cartea sfîntă: CORANUL nu are asemenea scrieri de pus în prctică şi în plus” mama şi apa sînt credinţa reală! e un paragraf în care scrie clar! Nervi nervi dar nicăieri în Coran nu este stipulat că trebuie să reacţioneze la incitări!

 10. Nu stiu daca s-a sezizat ca in nebunia lui de cuvinte, dupa ce zice ca nu-si va mai gasi barbatul acasa, urmeaza …, face pauza si se autocorecteaza schimband sensul polologhiei. Analizand textul, se poate deduce ce a vrut sa zica poetul…Adica urma… sau …

 11. Ar putea sau n-ar putea ….. la ce procurori basisti sefi de institutii i-a oferit Ponta chiorului precum Kovesi si Bica asumati de premier in 2013 … mai degraba n-ar putea

Leave a Reply