Dupa cum va anuntam inca de aseara in exclusivitate…

Fostul preşedinte Traian Băsescu a fost chemat miercuri la Parchetul instanţei supreme pentru a i se aduce la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice. Traian Băsescu a anunţat că i-a fost schimbată încadrarea juridică din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau închisoare până la un an.

Traian Băsescu a ieşit de la Parchetul instanţei supreme după aproximativ 35 de minute.

El a anunţat că procurorii i-au adus la cunoştinţă faprul că a fost schimbată încadrarea juridică în dosarul său, din şantaj în ameninţare, faptă care se pedepseşte cu amendă sau cu închisoare de până la un an.

”Nu mai e şantaj, e ameninţare. Se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la trei luni la un an, vedem. Înseamnă că, uşor, uşor justiţia se apropie de adevăr”, a afirmat Băsescu.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că, date fiind probele de la dosar în acest moment, procurorii au decis schimbarea încadrării.

Pedeapsa pentru şantaj este de la un an la cinci ani de închisoare, conform noului Cod penal.

Atât la intrarea fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi la ieşirea din sediul Parchetului, s-a creat o busculadă. De asemenea, în faţa Parchetului ICCJ s-au aflat câţteva zeci de persoane, care au strigat şi huiduit, având pancarte cu mesajele: “Băsescu la puşcărie!”, “Băsescu, respect! Noi suntem copiii statului de drept” şi “Băsescu la Rahova pentru ce a furat!”, dar şi câţiva susţinători ai fostului preşedinte.

7 COMMENTS

 1. Gunoaiele băsiste din justiția românească. Acești oameni fac ce vor, chiar în mod ostentativ. Chiar vor să ne demonstreze că ei fac orice și nu li se poate întâmpla absolut nimic. Până nu va apărea o lege a răspunderii magistraților să nu ne așteptăm la altceva. Iar PSD-ul doarme…

 2. Asta-i situatia daca ai fost 10 ani in varful piramidei romanesti trebuie sa-ti asumi toate cele, si bune si mai ales cele rele.

 3. pai normal ca nu avea cum sa santajeze, nu exista dovada santajului nici macar cea a amenintarii. pentru ofuscarea doamnei firea nu poate face oricine puscarie!

 4. ”T.B.a anunţat că procurorii i-au adus la cunoştinţă faprul că a fost schimbată încadrarea juridică în dosarul său.”OKEEE!!!
  ÎN CE?
  – ÎN ÎNCREDEREA ŞI SUSŢINEREA TOTALĂ A JUSTIŢIEI PRIVIND PROGRESUL INFRACTORILOR DOVEDIŢI SAU NU!!!
  – ÎN NEÎNCREDERE TOTALĂ ÎN JUSTIŢIE ŞI TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ LEGE ŞI DREPTATE???
  – ÎN DISTRUGERE TOTALĂ ŞI A ORICE CU AJUTORUL JUSTIŢIEI???
  SE URLA ÎN GURA MARE CĂ JUSTIŢIA E LIBERĂ DREAPTĂ ŞI NIMENI NU ARE VOIE SĂ COMENTEZE ACTIVITATEA JUSTIŢIEI ŞI JUSTIŢIARILOR!!! CĂ ADUCE ATINGERE SAU INFLUIENŢEAZĂ JUSTIŢIA! CARE JUSTIŢIE??? CEA POLITICĂ DICTATĂ DE POLITICIENI CU IMUNITATE PE VIAŢĂ CHIAR DACĂ SUNT INFRACTORI DOVEDIŢI SAU NU???
  :))) SĂ VEDEM CUM VOR REACŢIONA CÎND VOR FI VENIŢI REFUGIAŢII DE CARE NU O SĂ AIBĂ DREPTUL SĂ SE ATINGĂ DE EI INDIFERENT DE SITUAŢIE! HELLOO! GUANTANAMO E LA EA ACASĂ???

 5. BRAVO PARCHETUL GENERAL??? PROCURORII ANCHETATORI SUNTETI DEZGUSTATORI SLUGARNICI LIPSITI DE PROFESIONALISM SI CU KG. DE SCHELETE IN DULAP ACESTEA SUNT CRITERIILE PRIN CARE AJUNG PROCURORI ANCHETATORI ?????????????
  OARE CE FACULTATE DE DREPT ATI FACUT DOMNILOR SI DOAMNELOR PROCURORI ???LA DISTANTA SAU LA FARA FRECVENTA
  UNDE ESTE JURAMANTUL DE LA ABSOLVIREA FACULTATII DE DREPT”NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE”’ A DISPARUT CUMVA ? POATE AM IMBATRANIT EU???
  NU AM CUVINTE SUNT STUPEFIATA DE CUM A IESIT ACEASTA FORMA DE VIATA DE LA PARCHETUL GENERAL RANJINDU-NE IN FATA HAHAIND DEZGUSTATOR CA A FOST SCHIMBATA INCATRADAREA DIN ”ART. 207 NOUL COD PENAL” INFRACTIUNEA DE SANTAJ ” IN ART.206 ”INFRACTIUNE DE AMENINTARE ”CE GASELNITA DEZGUSTATOARE CATA OBEDIENTA CATA UMILINTA IMPOTRIVA ROMANILOR
  DOMNUL MINISTRU AL JUSTITIEI CAZANCIUC ATI VENIT DIN VESNICUL CONCEDIU ? DESTITUITI PROCURORI ANCHETATORI CARE PRIMESC DISPOZITII AM IMPRESIA PESTE CAPUL DVS. ESTE GRAV CA ACEST INFRACTOR BASESCU ARE INCA PROTECTIE INCETATI SA VA MAI BATETI JOC DE ROMANIA DEVASTATA DE UN GRUP INFRACIONAL CONDUS DE NUMITUL INFRACTORUL BASESCU TRAIAN

 6. AJUTOR ! Poate incepem cu abuzurile procurorilor constanteni din dosarul 2044/P/2009 cu dioa NUP anulate de Instanta si acum au dat al treilea NUP chiar daca Instanta a dispus inceperea urmaririi penale impotriva directoare Casei Judetene de Pensii Constanta. Goschin Gabriela . CINCI procurori au refuzat sa ia in considerare ca proba in dosar S.C. 449/2009 a Judecatoriei Constanta ramasa definitiva pentru a o favoriza pe Goschin Gabriela. Am facut plangeri la Ministru Justitiei si CSM – NU SE IA NICIO MASURA !!!! Va pot pune la dispozitie toata documentatia.

Leave a Reply