Moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate teme importante, a afirmat, într-un interviu acordat AGERPRES, prim-ministrul Victor Ponta, subliniind însă că, dacă acest demers va fi doar un șir de insulte și de acuzații, nu va răspunde la ele.

În opinia sa, în acest moment nu există o Opoziție în România, adică o alternativă la Guvernul actual.

”O moțiune de cenzură este întotdeauna un lucru serios sau ar trebui să fie, este instrumentul principal al Opoziției, se depune o dată într-o sesiune parlamentară și cu siguranță că și în această sesiune, chiar dacă s-a anunțat în februarie, după aceea în martie, în aprilie, în mai, până la sfârșitul lui iunie o vor depune. Bazându-mă pe ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă practic în fiecare săptămână și la voturile și din Camera Deputaților și din Senat, majoritatea care susține actualul Guvern este o majoritate stabilă, așa încât cred că moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate niște teme importante”, a precizat premierul.

El a afirmat că, în cazul în care Opoziția va apela doar la insulte și acuzații, în locul unei dezbateri pe lucruri concrete — Cod fiscal, legea achizițiilor—, va refuza să răspundă la acestea.

”Dacă va fi doar un șir așa de insulte și de acuzații, eu unul n-o să răspund la ele, pentru că am trăit zece ani, toți, nu doar eu, am trăit cei zece ani, 2004 — 2014, într-un scandal și o ceartă nesfârșită. După noiembrie, după decembrie, după instalarea la Cotroceni a președintelui Iohannis, din punctul meu de vedere am intrat într-o normalitate, în sensul în care nu suntem întotdeauna de acord cu tot, dar putem să discutăm, să găsim lucruri comune, putem să nu ne dăm în cap sau să ne criticăm doar pentru că suntem din alt partid. Nu știu cum se va desfășura. Eu vă spun cum înțeleg eu: vor fi lucruri concrete, Opoziția va spune ‘uite, noi facem altfel decât face Guvernul Ponta’, sigur că o să răspund. La ceartă și scandal nu o să răspund”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit premierului, în prezent, nu există Opoziție în sensul de alternativă la actualul Executiv.

”Realitatea este următoarea: în acest moment, și o spun cu toată răspunderea și nu știu dacă se supără sau nu colegii mei, nu există Opoziție. Prin Opoziție eu înțeleg o alternativă. Există Opoziție în sensul că cineva ne ceartă tot timpul, dar nu există o alternativă. Există, e bun sau e rău, Guvernul Ponta, în partea cealaltă nu există nimic. Deci, care sunt lucrurile pentru care alternativa militează? Ce vreți voi să faceți cu Constituția? Nu mai vreți să o modificăm! Ce vreți să faceți cu TVA-ul? Nu mai vrem să-l reducem dacă l-ați redus voi, dacă nu-l reduceați voiam noi! Adică, asta e, de fapt, situația politică actuală și de asta la moțiune îmi e teamă că n-o să vorbim, pentru că nu există o alternativă la Guvernul actual, mi-e teamă că o să fie așa, un șir lung de scandaluri tipice anilor trecuți, la care eu nu o să răspund”, a mai spus Victor Ponta.

7 COMMENTS

 1. Ca nu exista o Opozitie credibila si constructiva o stim, ea nu exista de vreo 25 de ani.
  Exista doar o lupta pentru Os si pentru “bucatele” Romaniei care nu stiu care ar mai fi ele, la cat s-a “supt” din osanza ei.
  Ma tot intreb daca s-a fructificat ceva din “operatiunea China”.
  S-a trecut la o alta operatiune, cea a Orientului Mijlociu. Nu stiu daca se va materializa ceva si din asta. Nimeni nu-i prost sa-ti dea bani pe mana ca tu sa-i praduiesti pe te miri ce, ori sloganul “nimic fara marele licurici”.

 2. Primul ministru al Romaniei, UN OM cu capul pe umeri !!!! …
  Doar injurii, scandaluri, NU DUC la nimic BUN. Trebuie sa-l uitam pe basaul care a fost foarte nociv pentru ROMANIA, si modul lui de a face politica …
  In absolut toate postarile, pe toate site-urile, Ponta nu e bun ca:
  -controale anaf
  -accize carburanti
  -TVA prea mic
  -TVA prea mare
  -revizuirea constitutiei NU E BUNA
  -malpraxis in spitale
  -salarii profesori prea mici
  – …
  – …
  – …
  – …
  – …
  si pot continua o luna de scris încontínuu …
  Dar NIMENI, absolut NIMENI nu vine cu idei, sau macar sa spuna DE CE nu e buna respectiva afirmatie sau ordonanta de urgenta.
  De exemplu: il aud pe unul ca spune, unu + unu = 3.
  Eu ii pot spune ca e gresit, = 2, DEOARECE:
  si acum tacere din partea pnl-ului.
  La ei, in dex-ul vorbirii de liberali, NU AM AUZIT NICIODATA acest cuvant “deoarece”.
  Sa-mi zica un liberal, NU E BINE micsorarea TVA “deoarece”: …
  Sa-mi zica un liberal, NU E BINE revizuirea CONSTITUTIEI “deoarece”: …
  SI ASA MAI DEPARTE ….

  • Comentatori ai blogului, uitati-va si dvs. cum poate scrie asta! Uitati-va cum poate scrie acest analfabet! Sa nu faceti ca el, pentru ca va faceti de ras! In mod normal, ar trebui luat la alergat pe strada! (n-am zis luat la picioare in cap, direct, desi poate asa ar trebui!).

   “Vio May 3, 2015 at 17:13

   In legatura cu acele chemari pe internet a basistilor de al da jos pe Ponta:
   Basisti nemaiavand bani de carne, la gratarele de 1 MAI, si-au prajit singurul neuron care-l aveau, si ala cu imprumut de la unul la altul ..”

   • Ăsta e un alt băsist, cu acelaşi neuron deja folosit de ceilalţi 3.
    Cum am mai spus, ca să te înţeleagă un băsist, trebuie să vorbeşti cu KURU ❗
    Aşa făcea şi băsescu, cu băţul prin gard, să separe uleiul de apă !
    Arunci o bombă, şi CINE SAR? băsiţii. NU, NU, NU, scuze, băsiştii!
    Asta ca să-mi dau seama cu cine am de-a face, pe acest blog.
    O chestie e clară, trebuie un manual de instrucţiuni pentru băsişti la acest BLOG!
    Un link, să înţelegă toată lumea, chiar NU ESTE GREU !!!!.
    De exemplu: http://radu-tudor.ro/gentile-pline-de-cash-10-ani-le-a-vazut-cineva/#li-comment-266113
    Explicaţiile le-am dat deja …

    • @Vio: Pai bai vakkare, citez din tine, ca sa nu fie confuzii! “Deobicei” se scrie corect in limba romana din doua cuvinte, bai analfabetule! Esti de la tara?! Papagale…

     P.S.: Decat sa scrii cu propriu-ti c.r pe aici, mai bine foloseste-ti creierul pentru asemenea activitate! Iti garantez ca s-ar putea sa iti iasa mai bine, data viitoare! Analfabetule ce esti! Mai faci si urat la bautura, retardatule!

     “Vio May 4, 2015 at 16:45

     Pentru băsişti, “ei nu ştiu citeşte” fără diacritice:
     “În legatură cu acele chemări pe internet, a basiştilor, de a-l da jos pe Ponta:
     Basiştii nemaiavand bani de carne, la gratarele de 1 MAI, şi-au prajit singurul neuron care-l aveau, şi ăla cu împrumut de la unu la altu ….”
     Deobicei cu-n băsist trebuie să vorbeşti cu CURU’, CA SĂ TE-NŢELEAGĂ !”

 3. Se vede clar cîtă decenţă şi seriozitate este în politică. Pe timpul lui nea’ Nicu, dacă striga cineva: arde Brăila! veneau doar pompierii, acum dacă se strigă hoţii, toţi fug ca potîrnichile(ca să nu cadă victime hoţilor). Ce înseamnă aia opoziţie pentru politicienii şi numiţii României? strict pro buzunarul şi bunăstarea lor personală şi familială. Toţi urlă din toate puterile şi funcţiile şi nu fac nimic concret pentru ţară şi popor. **şi cică mai avem încredere în instituţiile sttului!** VARZĂĂĂ!

 4. Cum să nu existe opoziţie? Eu stau permanent cu geamul deschis să aud când cade puterea şi să aud cum îl întreabă dna Gorghiu pe dl Predoiu unde este guvernul din umbră!

Leave a Reply