Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu a dezminţit, vineri, informaţiile potrivit cărora ar fi avut o întrevedere cu adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, în cadrul căreia ar fi discutat pe tema unirii dintre Republica Moldova şi România.

Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că informaţiile apărute în presa din România şi Republica Moldova au fost generate de o greşeală făcută de fostul preşedinte al României, Traian Basescu, care, ulterior, a revenit asupra lor.

 

“Un fals se referă la o presupusă întâlnire între mine şi Victoria Nuland despre unirea cu România. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu m-am întâlnit niciodată cu Victoria Nuland şi, cu o oră înainte de conferinţa de presă a domnului Dodon, preşedintele Băsescu a lansat în spaţiul public un film în care dezminte această informaţie, corectează această informaţie”, a afirmat Maia Sandu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Maia Sandu a avut discuţii despre unire la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Vineri, acesta a revenit şi a subliniat că la mijloc a fost vorba de “o confuzie” şi că aceste discuţii au fost purtate de Ana Guţu.

„Am făcut o eroare afirmând că doamna Maia Sandu a avut discuții despre unire la Departamentul de Stat al SUA. Nu este corect. Este o confuzie. Aceste discuții le-a avut doamna Guțu”, a declarat Băsescu.

Maia Sandu a refuzat să comenteze intenţia fostului preşedinte al României de a se implica în viaţa politică din Moldova.

 

Sandu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Băsescu a avut “un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova” şi va fi apreciat dacă va continua “să fie un avocat al Republicii Moldova”.

“Nu pot să comentez despre planurile domnului Băsescu în viaţa politică din Republica Moldova. Este cetăţean şi îl felicităm pentru acest lucru. Cred că a meritat (…) Domnul Băsescu a avut un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi o să ne bucure, o să apreciem dacă va continua să fie un avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”.

Întrebată dacă i-ar plăcea să facă parte dintr-o echipă politică din care face parte şi Traian Băsescu, candidata PAS a spus: “Nu m-am gândit la acest lucru. Noi avem echipă aici. Toţi cei care vor să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei în Republica Moldova sunt bineveniţi”.

7 COMMENTS

 1. E echivalentul multor porcării ieşite pe gurile celor care au funcţii înalte dar nu vor să conştientizeze viaţa şi viitorul omului!
  Cu sinceritate şi obiectivitate le enumăr şi le traduc:
  – Băsescu ”să trăiţi bine”…a trăit doar cloaca lor PDL-istă destul de bine şi poporul a fost sărăcit neconstituţional/ CCR , dar niciunii inclusiv avocatul poporului nu s-a sinchisit să ia măsuri!
  – Sloganul PNL ”România înainte”… am trăit din plin acest slogan ”România înainte ” pe timpul lui băsescu şi PDL !
  – Isărescu: ”creşte inflaţia dacă se măresc salariile majorităţii”acum…se preconizează tăieri masive din drepturi să poată compensa cheltuielile campaniei electorale? Dar poporul sărăcit a fost întrebat dacă vrea să contribuie la campania electorală pentru alţii care se înscriu pe liste la vot, şi a dorit să trăiască în mizerie şi boli? Cine candidează să scoată bani din buzunar şi nu să sărăcească poporul prin contribuţie obligatoriu!
  – Cioloş spunea că nu intră în politică! De fapt şi ăsta mite ca restul de îngheaţă apele!
  – acum băsescu se trezeşte din somnul alcoolului şi aruncă cu rahat întrun om pe care nici nu-l cunoaşte!
  În ce hal au adus patria asta românească şi acest popor nevinovat de porcăriile făcute de scăunari!

 2. Cu alte cuvinte i-a cam dat cu flit betivanului !!! Precis a avut misiune de la KGB sa o puna intr-o situatie delicata iar ea sau colaboratorii ei au inteles perfect acest joc dublu…

 3. de ponta si psd care nu mai doresc buget pentru nato si s-au predat rusiei nu ziceti nimic domnu tudor ?

 4. Basescu spune ca-i pute rau PSD-ul dar la CGMB o sustine pe Firea cu toate puterile probabil ca acolo-si baga vata in nas.

Leave a Reply