183296-traian-basescu-cn-pdl

Camera Deputatilor a votat in 18 februarie 2014 abrogarea articolului 276 din Codul Penal, articol intitulat “Presiuni asupra Justitiei”, care atenteaza la libertatea de opinie si cea a presei, instituind sanctiuni chiar si cu inchisoarea pentru cei care au curajul sa semnaleze abuzuri comise de procurori sau judecatori. Cu doua saptamani inainte, articolul care prevede ca “Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda” fusese abrogat si de Senat.

Decizia privind eliminarea articolului 276 din Codul penal a fost luata cu 285 de voturi la Camera Deputatilor si 107 la Senat. Au existat insa 14 deputati si senatori care s-au opus abrogarii articolului “Presiuni asupra Justitiei”.

La Camera Deputatilor, pentru mentinerea articolului 276 in Noul Cod Penal au votat deputatii care de curand s-au inscris in noua formatiune prezidentiala “Miscarea Populara”. Chiar presedintele acesteia, deputatul Eugen Tomac (foto stanga), a votat impotriva abrogarii art. 276. In schimb, cei de la PDL, in frunte cu liderii partidului precum Cezar Preda, Mircea Toader, Roberta Anastase sau Ioan Oltean, au preferat sa se abtina.

Proiectul de lege initiat de PNL a trecut in cele din urma fara probleme. Ramane de vazut acum daca presedintele Traian Basescu va promulga sau nu legea pentru abrogarea articolului 276. Avand insa in vedere cum au votat noii sai preferati din Parlament, exista sanse mari ca presedintele sa refuze insa sa abroge articolul “Presiuni asupra Justitiei”.

Altfel, interesant este ca la Camera Deputatilor, daca nu tinem cont de abtineri, din numarul celor care au votat pentru abrogarea articolului scadem numarul celor care s-au pronuntat impotriva, rezultatul este chiar 276.

Prezentam lista deputatilor care au votat impotriva abrogarii articolului 276 din Codul penal:

Margareta Camelia Bogdanici (PDL pana in februarie 2014, inscrisa in Miscarea Populara)

Gheorghe Florin (PDL pana in februarie 2014, in prezent independent)

Dragos Ionel Gunia (PDL pana in februarie 2014, inscris in Miscarea Populara)

Petru Movila (PDL pana in februarie 2014, inscris in Miscarea Populara)

Clement Negrut (independent din septembrie 2013, anterior PDL)

Theodor Paleologu (independent din februarie 2014, inscris in Miscarea Populara)

Mihail Florin Secara (independent din februarie 2014, inscris in Miscarea Populara)

Mihaela Stoica (independent din aprilie 2013, anterior PDL)

Eugen Tomac (independent din septembrie 2013, presedintele Miscarii Populare)

Prezentam lista senatorilor care au votat impotriva abrogarii articolului 276 din Codul penal:

-Corneliu Popescu (PPDD)

Marinica Dinca (PDL)

Gavirla Ghilea (PDL)

Nicolae Vlad Popa (PDL)

Marius Balu (PDL)

Iata lista deputatilor care s-au abtinut de la votul privind abrogarea art.276 din noul Cod penal:

-Roberta Anastase (PDL)

-Maria Sanda Ardeleanu (PDL)

-Nicolae Lucian Bode (PDL)

-Claudia Boghicevici (PDL)

-Dan Bordeianu (PNL)

-Tudor Ciuhodaru (PPDD)

-Danut Culetu (PDL)

-Constantin Dascalu (PDL)

-Catalin Vasile Dragusanu (PC)

-Gheorghe Tinel (PDL)

-Vasile Gudu (PDL)

-Gheorghe Ialomitianu (PDL)

-George Ionescu (PDL)

-Gabor Kereskenyi (UDMR)

-Attila Korodi (UDMR)

-Liviu Laza-Matiuta (PDL)

-Mircea Lubanovici (PDL)

-Mircea Man (PDL)

-Ioan Mihaila (PDL)

-Mircia Muntean (PDL)

-Ioan Oltean (PDL)

-Eusebiu-Manea Pistru-Popa (PDL)

-Cristian Dan Popescu (PDL)

-Cezar Preda (PDL)

-Romeo Radulescu (PDL)

-Constantin Cristian Roman (PDL)

-Mircea Cornel Samartinean (PDL)

-Stefan Bucur Stoica (PDL)

-Mihai Tararache (independent, fost PPDD)

-Florin Catalin Teodorescu (PDL)

-Mircea Toader (PDL)

-Diana Tusa (PNTCD)

-Gheorghe Udriste (PDL)

-Florin Ionas Urcan (PDL)

-Iulian Vladu (PDL)

Iata lista senatorilor care s-au abtinut la votul privind abrogarea articolului 276 din Codul penal:

-Ioan Iovescu (PPDD)

-Dan Mihai Marian (PDL)

-Traian Igas (PDL)

-Dumitru Oprea (PDL)

-Gheorghe Flutur (PDL)

-Valeriu Todirascu (PDL)

-Ion Ariton (PDL)

-Alin Tise (PDL)

-Daniel Cristian Florian (PDL)

-Alexandru Peres (PDL)

(preluare www.luju.ro)

http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/14-negri-mititei-cititi-cine-sunt-parlamentarii-care-s-au-opus-abrogarii-art-276-din-codul-penal-care-atenteaza-la-libertatea-de-opinie-si-sanctioneaza-cu-inchisoarea-pe-cei-ce-indraznesc-sa-semnaleze-abuzurile-magistratilor-deputatii-din-noua-formatiune-

46 COMMENTS

 1. De ce modificarea asta nu o da exemplu tov. Crin unde ppsd a sustinut din prima clipa initiativa ci defileaza ticalos cu amnistia pe care inca nici nu e sigur ca psd. o va pune pe ordinea de zi .
  Nu-ni inchipuiam ca d-l Ciorbea sa coboare atit de jos si sa sustina ticalos ca e vorba de alegere intre Iohanis si Oprea -manipulare ordinara pe care am vazut ca o sustin toti liberalii prin madam Pocora -nimeni in drum.

  • si daca este vorba de alegere intre iohannis si oprea ce este cu asta? ce a facut iohannis pentru usl? mai tineti minte cand spunea ca el nu vrea sa fie prim ministru atata vreme cat este basescu presedinte si de usl nici nu a vrut sa auda?.acum s-a reevaluat cu basescu,sug la aceeasi mama?

 2. O mare deosebire intre psd si PNL e ca ultimii isi mai dau totusi demisia. La PSD nu-si da nimeni demisia, se apara intre ei se fac scut.
  PNLul are totusi aceasta minima decenta, un respect al democratiei ca atunci cand sunt prinsi cu o magarie si-au dat demisia. Problema dnei Campeanu nu e sotul, ci baiatul pe care si l-a pus la ASF pe salariu exorbitant pentru nivelul de trai al acestei tari.
  Barbu si-a dat demisia cand a dat-o-n bara, cu greutate ca si Stroe dar si-a dat-o.
  Ati vazut vreun psd ist dandu-si demisia? NU. Ei stau ca o gasca si se apara unii pe altii.
  O sa spuneti ca sunt atacuri basiste si de-aia nu pleaca. Da? pai cine a luat ministerul justitiei de la pnl si a pus procurorii lui Basescu? Dnul ponta. De ce? pentru ca a fost mai usor pentru el sa cedeze decat sa lupte. E, asta e problema. Daca nu ai fost capabil sa dai o batalie cand a fost nevoie acum tragi consecintele. Nu poti sa tii niste indivizi acuzati de coruptie in brate pentru ca tu nu ai fost in stare sa te lupti. Ai cedat atunci, cedezi si acum, adica cine e prins sa isi dea demisia! Nu poti sa tii ministrii acuzati de coruptie in brate pentru ca nu nu ai fost in stare sa te lupti cu basescu cand a trebuit.

  • Dacă am fost atentă, și cred că da, fiul doamnei Câmpeanu era pe listă cu 2400 euro pe lună. Nu comparați zeci de mii cu 2400. Și îmi place că nu renunțați în demersul dumneavoastră de a slăvi partidul, acum e cazul să-i căutați scuze, mai mult. V-a făcut de rușine, mai vedeți ceva onorabil în tot ceea ce a făcut PNL în ultimele zile?

   A, și Stroie nu chiar și-a dat demisia din onoare, îmi amintesc flegmele de dinainte. A făcut-o mai mult de nevoie.

  • mai agerimea buimacelii,care ministrii acuzati de coruptie tine ponta in brate?si cu numirea procurorilor ia spune tu mai geniule cum trebuia sa se lupte cu basescu,sa se plesneasca cu sosetele sau sa faca skanderbeg.

 3. Multe persoane se intreaba care este “misiunea”lui Iohannis de se incearca orice ca el sa fie numit vicepremier cu forta

 4. D-le Tudor , acum cateva minute , la RTV , d-nul Voicu-PNL , a declarat ca are mandat de la Crin sa-i spuna d-lui Ivan -PSD , ca renunta la pretentia de a se desfiinta USD si nu mai au nicio alta pretentie daca Iohanis va fi numit vice-premier si ministru la interne . D-nul Ivan s-a bucurat de aceasta veste . Sunati-l pe d-nul Voicu -PNL .

 5. Pentru ca informatia aceasta sa fie completa trebuia sa le puneti si pozele , ca sa stie alegatorii de cine sa se fereasca .

  • Este esential de subliniat ca articolul face referiri la declaratii NEREALE (domnul Radu Tudor omite voit acest aspect):
   Articolul 276 din Codul Penal, avand titlul “Presiuni asupra justitiei”, incrimineaza fapta unei persoane care pe durata unei proceduri judiciare in curs face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea de catre judecator sau de organele de urmarire penala a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida. Sanctiunea ce se poate aplica este inchisoarea de la 3 luni la un an sau amenda.

 6. A3 face propaganda pnl prin invitatii la emisiuni

  Dana Grecu

  un membru psd
  un membru pnl
  si inca 2 invitati pro pnl

  Razvan Dumitrescu

  Bolcas- psd
  M Diaconu- pnl
  Oana stanciulescu si dl Pieleanu – pro pnl

  la fel se intampla si la Esential

 7. Producatorii de medicamente se plang ca Ministerul Sanatatii vor sa-i scaota de pe piata pentru a importa medicamente

  Sa vedem ce face presa …..

 8. Lobbysti PSD pentru Chevron si RMGC aliati cu hortysti UDMR vor scoate legea minelor cu dedicatie daca vor castiga alegerile .

  Acum este momentul ca PSD sa simta ce inseamna sa iubesti mai mult Ambasada SUA sau Bruxellul decat votul celor care au votat : Jos Basescu Nu coabitare si Kovesi

  Romanii din Pungesti si Oradea la europarlamentare si prezidentiale ne cer sa pedepsim PSD

  • bine si cine ne scapa de chevron si rmgc? sau conteaza doar sa dam in psd ca facem si noi politica,ce sa mai…

   • bazele afacerii cu RMGC -s-au pus in 2007 cand la guvernare era aliant DA si Crin Antonescu era min istru in acel guvern.

 9. Coabitare ? la bine şi la rău, să nu-i aud pe USLsau USD niciun moment, şi-au bătut joc de popor prin adoptarea Codului Civil şi Penal, în favoarea infractorilor şi restul care nu au nicio pată, sunt complici automat prin legislaţia adoptată de guvern. Şi… la cîte măgării au făcut PSD-iştii pe plan local, la periferie, inclusiv: botniţa, interzicerea unor drepturi, RMG şi GAZE DE ŞIST fără acordul populaţiei din zona respectivă, culmea, prioritatea este impunerea cu forţa a tot ce se presupune un viitor sumbru pentru localnicii din zonele respective, dar, o mare favoare, afacere, pentru politicienii care se perindă la guvernare: http://www.antena3.ro/romania/la-ordinea-zilei-razvan-savaliuc-despre-harta-arestabililor-si-interesul-lui-basescu-in-dezbinarea-usl-244581.html
  Nici nu ar trebui să vă faceţi griji, sponsori sunt destui, Codul Civil sau Penal este consecinţa coabitării, numai aşa pot scăpa de penitenţă politicianul sau cel care îl perie pe listarul milog la alegeri: http://www.antena3.ro/politica/cum-il-ajuta-noul-cod-penal-pe-videanu-acuzatia-de-subminare-a-economiei-nationale-a-devenit-abuz-in-serviciu-244536.html
  Nu m-ar mira ca populaţia să voteze PDL şi PNL, numai din cauza dezamăgirii şi impunerilor USL-USD, nu au nimic în comun sau pentru viitorul poporului, nu au un plan clar, corect pentru viitorul ţării, pentru partea externă,unde sunt enorm de multe probleme, unde au fugărit cetăţenii pentru a le menţine veniturile şi afacerile lor ca politicieni. Politica în ţară este o politică de mahala, de hăituire a poporului, de alungare a cetăţenilor din ţară.
  Papa Francisc, citez:,,Papa Francisc: Familia reprezintă în lume imaginea lui Dumnezeu” , pentru guvernanţii noştrii, ce mai reprezintă familia ??? ce reprezintă imaginea lui Dumnezeu ???
  Să fiţi sănătoşi (aţi uitat ce păţişi cu PSD-ul?) noi încă nu am uitat…nici cu Petre Roman,Isărescu, acel prim ministru plecat de la sindicate,Văcăroiu, Tăriceanu,Boc 1-2-3…acum cu Ponta…

   • @paris ,,ce are codul cu coabitarea? le faci pe toate varza. dar faci si tu politica ce sa mai…”, presupun că, după părerea dvs. absolut toţi care comentează aici fac politică, cu regret…te înşeli amarnic. Ce are codul cu coabitarea: totul este în interesul politicianului, oricare ar fi. Populaţia este..(citeşte exact ce am scris şi gîndeşte puţin, presupun că nu vă lipseşte creierul pentru a analiza, că tot sunteţi interesat de comentariile celorlalţi).Varză este ţara în care trăim, ţara în care fiecare a făcut ce a vrut !!!
    Daca nu îţi convin comentariile, nu le citi, societatea s.i.c.t.i.r s.r.l.

 10. Preambul la o dezvaluire zguduitoare despre “Iohannis – sase case”. Azi: “Primarul-minune”, traficant de carne vie. VIDEO / DOCUMENTE
  – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/17/preambul-la-o-dezvaluire-zguduitoare-despre-iohannis-sase-case-azi-primarul-minune-traficant-de-carne-vie-video-documente/#sthash.8L08wapB.dpuf

  Klaus Iohannis, pionul Germaniei pe tabla de sah intinsa de Rusia la Bucuresti – See more at: http://www.ziaristionline.ro/2014/02/20/klaus-iohannis-pionul-germaniei-pe-tabla-de-sah-intinsa-de-rusia-la-bucuresti/#sthash.xOUqMPt6.dpuf

 11. cand pupincuristii din mas media basista incep sa aiba probleme e si normal ca sa nu aiba de luptat si cu antena 3 si ce o mai fi ramas prin mass media contra lui basescu. ce s-a intamplat la evz, problemele de la protv, aflarea sustinerii financiare primite de romania libera si ce repercursiuni ar putea urma, slba finantare de la b1 posibila taiere a fondurilor de la dilema basista ( acolo sponsorizeaza liberalii de la cultura) etc ii pune pe ganduri. ce am vazut in seara la 100 de minute si emisiunea danei grecu imi ridica serioase motive asupra doleantelor liberale. de la tatismele practicate de madam pocora( un purtator de cuvant ce se comporta ca o mahalagioaica in fiecare emisiune plus faptul ca e prost pregatita dar isi doreste enorm un post de ministru) la izbugnirea lui ciorbea, totul ne arata ca liberalii nu dau 2 bani pe pc sau unpr, nu raspund la o intrebare fundamentala referitoare la respectarea protocolului pe care il tot invoca dar in acelasi timp vor ca tot ce hotarasc ei prin tot felul de intruniri de partid sa fie litera de lege pentru restul usl-ului. vorba lui ciorbea ce daca prin semnatura si aprobarea din parlament e o anumita structura a guvernului in care oprea – unpr e vicepremier pe siguranta? e mai presus de johannis asta laudat mai rau ca nu stiu ce sfant? nici nu se pune problema daca vor ceilalti sa refaca guvernul, e dorinta muschilor liberali iar restul trebuie sa faca sluj ca asa vor ei! mai trebuia sa vada cineva modul in care se comporta liberalii fata de aliatii lor? l-au vazut aseara in direct. iar declaratiile lui antonescu, pocora si campeanu arata presiunea pe care o face antonescu la indemnul lui basescu. oare de ce nu-si apara un ministru liberal? care e deosebirea intre fenechiu si campeanu? cam multe lucruri ciudate de cateva luni in pnl. de ce a fost sacrificat ministrul de finante ? pentru ca e apropiat de premier ( doar un cretin nu intelege ca e obligat sa fie apropiat de premier orice ministru) sau ca avea ordinul de demitere a lui ghetea la semnat? ciudat modul de comportare a lui antonescu. vad ca s-a inconjurat de yesmani, vad ca a introdus frica in conducerea liberala prin eliminarea tuturor celor care sunt nemultumiti de modul in care evolueaza pnl-ul si vad o purtare si un limbaj basist la acest candidat la prezidentiale. un lucru e cert, oamenii au inceput sa-l vada la adevarata lui dimensiune poltica dar si umana si din ce in ce mai multi din cei care au votat usl-ul pe diferite forumuri nu-i vor mai acorda votul la alegeri. si o merita din plin.

 12. Acu, fara suparare si cu tot respectul, dar abrogarea asta nu mi se pare tocmai corecta: as vrea ca cei care ma informeaza sa se simta responsabili sa ma informeze corect. Indiferent ca vorbim de Antena 3 sau B1 Tv. Ca de mult-hulita manipulare din media se tot vorbeste, dar tot CEILALTI sunt cei care o fac. Ori eu, cunoscandu-ma onest si care nu dau informatii “declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida”, nu am de ce sa ma tem de legea asta.

  • problema este ca pe aici pe la noi,cand vrea organu’,tot ce este real devine nereal si viceversa depinde pe cine superi.ca sa nu se faca abuzuri mai bine sa nu mai fie articolul cu pricina.presa care este ea asa de suparatoare cateodata este cea mai vulnerabila,deci surpriza,mai sunt si unii care dau declaratii si arata abuzurile din justitia “independenta”.

   • paris: in principiu sunt de acord cu tine. Totusi, noi avem insa in Romania entitati media care stiu sa duca niste campanii de denigrare incredibile, care prind foarte bine la public, cu argumente documentate sau nu, reale sau nu. Si nu cred ca e nevoie sa dau exemple. Ori, daca tot e sa se faca lucrurile astea, si sunt convins ca se vor face indiferent ca legea ramane sau nu, sa fie documentate si reale. Ok, cei de la Antena au venit de obicei cu niste hartii care sustineau ce spuneau, apoi discutau in studio pe marginea lor. Nu vad cum i-ar fi afectat legea respectiva.
    Nu demult, acu un an, Realitatea TV o anunta pe Mariana Campeanu ca ar fi cercetata penal pentru luare de mita, bazandu-se pe… nimic. Chiar DNA-ul a dat ulterior un comunicat care contrazicea stirea.
    Mi se pare mai usor sa aprinzi “fitile” si sa vezi cat si unde arde decat sa faci o stire adevarata. Ori legea asta i-ar cam opri pe “fitilisti”. Parerea mea

    • Mai e si vorba “un prost arunca o piatra in apa si zece intelepti se chinuie sa o scoata”. Pana sa se ajunga la demascarea falsului va exista tot timpul o suspiciune. De multe ori suspiciunea ramane si dupa. Ori sa spunem ca nu ne intereseaza ce cred naivii… e gresit. Ar trebui sa ne intereseze: si ei au drept de vot. Fiecare naiv va reusi sa neutralizeze cate un vot al unuia care gandeste

  • Ori sunteți total pe dinafară, nu vă obosiți deloc să înțelegeți, ori sunteți răuvoitor. Altfel nu-mi explic. Să răspundă cineva care are răbdare. Sunt chestii care mie îmi întunecă mințile.

 13. Domnule Radu Tudor,

  Da, PNL a propus eliminarea acestui proiect de lege odios.
  PNL singurii care mai misca ceva im mod concret nu declarativ impotriva unor abuzuri.
  Si jegosii aia din PDL si MP au votat impotriva precum ne astepatam.
  Dar de ce nu a propus PSD acest proiect? Macar in tandem cu PNL?
  Si de ce asa de tarziu?

 14. U.E. lupta impotriva Romaniei: ” Comisia pentru Siguranța Alimentară a Uniunii Europene a dat aviz negativ, joi, pentru lista cu aditivi alimentari permiși pentru consum, pe care se regăsește și bicarbonatul folosit în prepararea mititeilor, scrie adevarul.ro.
  Adica impotriva nenorocitelor de glutamat, de carmin, de poliglicerol, de poliricinoleat de poligilcerol, de dioxid de titan, de caragenan si alte astfel de otravuri, U.E. nu sare de c*r in sus. Sare de r4h4tul de bicarbonat de sodiu din micii romanesti. Este cat se poate de evident ca nu ne suporta acesti neonazisti care conduc U.E.

 15. Cu alte cuvinte “liber la improscat cu noroi fara acoperire”. Parca totusi as dori ca persoanele politice sa aduca si ceva dovezi cand fac acuzatii ca altfel o sa avem parte numai de Vadimi pe la tv.

 16. Domnule Tudor,este o rusine ca acesti oameni au votat in acest fel,sau s-au abtinut…in acest fel.De ce?Libertatea presei este o valoare cucerita cu greu in tara asta si indiferent daca ne plac sau nu unii sau altii,toti trebuie sa fie liberi sa se exprime.Indiferent cine si din ce partid sustine contrariul,traieste intr-o lume pe care noi nu ne-o dorim.Presa trebuie sa fie libera.Eu ca cetatean am dreptul sa-mi aleg pe cine imi place,nu sa-mi cenzureze mie cineva dreptul de consumator pe piata media.Cine ingradeste libertatea de orice fel,sau cine intentioneza asta,nu trebuie sa stea in parlament.

Leave a Reply