Home Articole Basistilor din Telepatia : confiscarea cladirilor Intact, neconstitutionala

Basistilor din Telepatia : confiscarea cladirilor Intact, neconstitutionala

4431
38

Prin decizia CCR de joi 15 ianuarie 2015, confiscarea sediilor Intact Media Group, Antena 1 si Antena 3 dispusa de completul Bogdan-Mihalcea al Curtii de Apel este neconstitutionala. Aceste sedii existau cu mult inaintea anului 2012 si nu au nici o legatura cu acuzatiile din dosarul Telepatia, aduse de un procuror sanctionat de CSM.

Abia astept sa vad cine incalca legea fundamentala a tarii si nu restituie cladirile confiscate ilegal. Basistilor, voi respectati Constitutia?

Curtea Constituţională (CC) a decis joi, în urma unei sesizări de neconstituţionalitate, că măsura confiscării extinse prevăzută în Codul penal este posibilă doar pentru bunurile dobândite după anul 2012, respectiv de la momentul intrării în vigoare a legii care prevede această măsură.

CC a fost sesizată cu privire la neconstituţionalitatea dispoziţiilor articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde se menţionează că în cazul “infracţiunilor privind traficul de droguri şi de precursori” este posibilă confiscare extinsă.

Curtea Constituţională, “cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.112 indice 1 alin.(2) lit.a) din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică asupra bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal”, se arată în comunicatul CC.

Legea 63/2012 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 19 aprilie 2012, însă intrarea în vigoare articolului asupra căruia s-a pronunţat Curtea Constituţională s-a produs abia în 2014, la momentul intrării în vigoare a Codului penal şi a celui de procedură penală.

Pe de altă parte, Legea 63/2012 cuprinde modificări aduse vechiului Cod penal, din 1968, fiind introdusă posibilitatea “confiscării extinse” pentru infracţiuni similare cu cele pe care le-a analizat Curtea Constituţională.

Aceste modificări aduse vechiului Cod penal au intrat în vigoare în aprilie 2012, astfel încât măsura a putut fi aplicată începând din acel moment.

CC s-a pronunţat şi în iunie 2014 în cazul confiscării extinse, stabilind că măsura nu se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii 63/2012. Atunci a fost luată în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului 118² din Codul penal din 1969.

“În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia şi a constatat că dispoziţiile art.118² alin.(2) lit.a) din Codul penal din 1969 sunt constituţionale în măsura în care confiscarea extinsă nu se aplică bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 63 din 17 aprilie 2012 pentru modificarea şi completarea Codului penal al României şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal”, potrivit deciziei din iunie 2014.

 

38 COMMENTS

 1. continuati sa demascati hotiile si nelegiuirile sistemului basisto-portocaliot-fanariot, doar asa o sa aveti pavaza in jurul vostru publicul care sa va fie alaturi in incercarea ticalosilor de a va inchide; excelente emisiunile de la Sinteza cu privire la demascarea basanilor si a clanurilor arondate, nu trebuie sa fie uitate si lasate nepedepsite jafurile acestor spoliatori; chiar daca pe hartie basan a plecat, in realitate hidra portocaliota basificata e la butoane in locuri cheie din aceasta tara.

 2. Am o problemă de simţire cu aceşti bancheri din străinătate, cu ceva timp în urmă am pus linkul aici pe blog şi am explicat ceea ce va urma. Repet: francul va rămîne cea mai puternică monedă, nu va reveni la valoarea sub 3,5-3,7 lei aşa repede(aşa cred că e planul tacit), cei din Elveţia au cumpărat enorm de mult aur , deşi băncile americane s-au împotrivit(au încercat să-şi bage coada în cele elveţiene şi nu le-a ţinut), rezistă acolo în ţară cine poate, dacă şi cum poate, în plus,,se pare” că băncile elveţiene vor reveni cît de repede posibil la secretizarea conturilor, din cauză că: este un fel de care pe care, arabii vor să distrugă dolarul-moneda de calcul a americanilor şi americanii vor să distrugă moneda rusiei, cînd 2 se ceartă, al 3-lea cîştigă en-gros. Dar, din cîte se observă, acum au cu ce,,,,susţine atacurile oriunde marile puteri””. …vedeţi că la conferinţa de presă, nici nu s-a pomenit de ukraina, indirect cu dispoziţii programate altora, a fost spre Moldova, şi, punct. Îmi dă mai multe şanse să cred ceea ce am gîndit şi scris în comentariile puse pe aici, vor fi reale(planurile marilor puteri întrun timp scurt şi tacit=nu ştim unii de alţii, scoatem castanele din foc cu,,proşti, naivii”, destui). Am pus ghilimele intenţionat unde, personal, cred că e certitudine şi hotărîre. Vă mai amintiţi de anii 1291-1296-1298-1932-anii în care elveţia era ful şi aproape coordona totul din umbră, chiar dacă era în război??? Avea totul en-gros încît toţi apelau la ei, mai toţi,,marile puteri” acceptau cam tot ce voia elveţia, pe atunci abia se puneau bazele stabilirii cantoanelor…

 3. Si uslamistii ce spuneau ?

  Si eu cred ca e neconstitutional. Foarte bine ca institutiile lucreaza si functioneaza iar daca una greseste cealalta repara asa cum e si normal.

 4. Domnule Radu Tudor,

  Deci A3 a scapat?
  Pica automat decizia de confiscare sau se deschide un dosar care dureaza 10 ani ca sa anuleze aceasta decizie si intre timp va astia iau sediul il vand, il taie in bucati, ara cu tractorul pun panselute si pe urma zic: “Dom’ne era o hotarare judecatoreasc in vigoare noi am urmat hotararea pana cand s-a dat alta.”
  Ca astia sunt in stare de orice…

 5. Off Topic – Legea Big Brother

  Super tare Adina Anghelescu in emisiune la Ordinea zilei. Desigur o greaseala de misspelling 🙂 in loc de “Legea Big Brother” a zis “Legea Big Fuc…r”.
  Daca ar fi putut astia monitoriza si stoca subconstientul doamnei Adina…se putea preintampina asta in direct. Sau poate ca deja s-a exprimat asa pe emailuri, sms-uri. Vedeti , legea e absolut necesara.

 6. Nimeni nu o sa reuseasca sa inchida a3.
  ar fi totusi bine ca prietenul a3 domnul ponta si ministrul sau de justitie sa dea drumul o data la dosarele care-l privesc pe baselu si udrea.

  • Nu se poate. Ardealul a decis ca Basescu sa fie liber si sa ii dea pensie de zeci de milioane.

 7. Cele mai iminente pericole pentru România în momentul de față:
  1.Acum că Băsescu nu mai e președinte să intimideze sau să amenințe procurori,judecători și chestori,membrii justiției din România,procurori,judecători,etc au dreptul să facă ce vor.Ce vor ei?Răzbunare!Răzbunare că un tiran i-a amenințat,au făcut fărădelegi iar acum încearcă să-și acopere urmele.În timpul acestui proces de schimbare-independență,cetățeanul e prins la mijloc în furia membrilor din justiție care nu au putut să urle 10 ani de zile,cel puțin.
  O justiție Tiranică sau…Exemplară,exemplară prin aplicație brută,care comite abuzuri împotriva cetățeanului nu va putea fi niciodată liberă ci doar ticăloasă și nejustă
  2.Comportamentele politicienilor care e desfășoară deodată!Klaus Iohannis vrea pace între el și premier,liderii PNL vor război și vor să dărâme guvernul Ponta.Guvernul Ponta coabitează cu orișicare și arată slăbiciune în fața partidului dar și electoratului.Pe deoparte a renunțat la doctorat,folosindu-se chiar puterea pe care încă o are.
  Europenii spun că nu intrăm în spațiul Schengen dar ne impun adoptarea legii Big Brother.Klaus Iohannis pare de acord prin promisiunea că intrăm în Schengen dacă facem și asta.
  Spațiul Schengen e nenegociabil!E o înțelegere scrisă,e un scop comun pentru care românii s-au străduit și au sacrificat chiar mai mult decât aveau pentru această înțelegere.
  Hai să nu mai negociăm!Dacă nu intrăm în Schengen atunci nu suntem recunoscuți ca membrii și parteneri U.E!

 8. În România,s-a ivit o criză neprevăzută financiară,creșterea Francului Elvețian,iar de la premier și parlamentari se așteaptă o soluție de urgență!Ponta spune că e vacanță parlamentară dar domnule Radu Tudor,ei mai tot timpul sunt în vacanță parlamentară.Pentru dânsul bine că a existat o majoritate ca să se scape de plagiat prin ordonanță de urgență dar cei cu datorii,buni platnici care au nevoie urgentă de scaunul pe care Ponta pretinde că vrea să-l păstreze până în 2016.
  A mai existat o vacanță parlamentară și totuși s-a făcut o majoritate de urgență pentru învestirea guvernului Ungureanu
  Refuzând să ofere soluții,guvernul României condus de Victor Ponta cu bună-ștință e complice la Subminarea Economiei Naționale!
  E vinovat!Trebuie DEMIS și dat pe mâna justiției dar mai important DEMIS!
  Să fie Blaga președinte,căci de el ne putem ocupa după ce stă pe scaun și pot garanta că oricine iese premier va sta pe un scaun de cuie

  • E vinovat Ponta, imbecilule? Acum, subit, e bună “electorata”? Nu au spus, în noiembrie, 6 milioane de români adevărați “jos comuniștii”, “jos bolșevicii” și “gata cu pomenile electorale”?

   Sunteți de dreapta toți, dar acum vreți să fiți asistați de guvernul “comuniștilor” care dau “pomeni”?

   Sictir!

  • nu e suficient ca esti prost dar o si afirmi cu atata emfaza..! ce are sula cu prefectura? ce legatura are guvernul cu imprumuturile – pe persoana fizica, vorba aia – facute in franci elvetieni? stabileste cumva guvernul cursul valutar? cati romani au aceste credite? dar cand s-a scumpit euro trebuia sa actioneze guvernul? face guvernul politica bnr? mai terminati cu tampeniile! cu tot regretul pentru acesti romani dar foarte multi au credite in valuta si au suferit la randul lor!

 9. Deci laura codruta kovesi tic-tac, atunci cand a calculat asa-zisul prejudiciu de 60 milioane euro, s-a bazat pe faptul ca va confisca aceste cladiri. Ca doar nu degeaba i-a amenintat cu dosare penale pe cei de la anaf, sa duca la indeplinire deciziile sale.
  Inca o dovada ca procurorii basisti au dat-o in bara, iar kovesi tic-tac a comis o fapta penala.
  Anul trecut ne spunea ca basaul va fi anchetat dupa terminarea mandatului, acum ne spune intr-un comunicat oficial ca nu exista dosare penale pe numele acestuia.
  Chiar nimeni nu se poate atinge de baschetbalista ?

 10. Radule am si eu o nedumerire .Confiscarea celor 2 sedi si a sumei de 5.8 mil lei s-a facut in baza recuperari prejudiciului de 60 mil de euro sau in baza confiscari extinse?Ca sant niste situati complect diferite si sant sanse foarte mari ca, decizia CCR de care vorbesti sa nu se aplice dosarului telepatia.Confiscarea celor 2 sedi e posibil sa fie in baza unui sechestru asigurator pentru a recupera cele 60 mil de euro .Confiscarea extinsa este mai mult pentru bunuri pe care nu le pot justifica prin plata taxelor traficanti de droguri,evazionisti fiscali,unde nu se poate calcula un prejudiciu direct dar indirect prin nedovedirea unor surse legale de venit se prezuma ca bunurile pe care le au sant fructul infractiunilor si sant cumparate din bani negri ,ceea ce nu e cazul lui dan voiculescu.

 11. Un punct castigat. Ce bine stiu legile Mihalcea si Bogdan!!!Probabil, va castiga si la CEDO. Trebuie urgentata legea raspunderii materiale si disciplinare a magistratilor din cauza carora Romania(!) este condamnata la CEDO. Este aiurea sa condamni tara; trebuie condamnati cei ce gresesc cu intentie, din rea vointa, din nestiinta sau pentru ca sunt slugi.

  • Am gasit :
   Ioana S., Bucuresti on September 24, 2014 at 15:05 said:
   Felicitari pentru emisiunea de aseara !
   D-nul Gadea face emisiuni deosebite dar in ulitmul timp, invitatii vorbesc din ce in ce mai putin sau deloc.Dvs. ati avut o alta atitudine.
   P.S. : Lovitura fatala data de CCR ,confiscarii extinse : decizia nr.356/25.06.2014.

 12. Ceva se petrece la trustul Intact și Antena 3,dar nu de azi-de mâine.
  A fost ușor suspicios că a dispărut emisiunea Conexiuni dar în general emisiunea nu era bună.Apoi Oreste a părăsit tabăra.
  Apoi Niels Schnecker a părăsit și nu s-a mai întos.Apoi ultimul cui a fost Victor Ciutacu.
  Reformele domnului Gâdea au distrus în mare parte fundația Antenei 3
  Să-i fie rușine că a lăsat-o pe Oana Stănciulescu să-i scape prin degete!

  • cum ti-am spus si la cealalta postare ai probleme la mansarda!daca nu stii motivele plecarilor mai bine taci. oana stanciulescu “vewdeta antena 3″( oare ziaristii postuluyi nu se simt prost cand aud titulatura asta de tot rahatul care-i aseaza in randul celebrelor asistente tv ?) cred ca era cea mai proasta realizatoare de acolo, alaturi de cristina topescu. ce sa mai zic de dana grecu? aceasta poate fi asimilitata limbajului vulgar, isteriei, persoanelor care jignesc invitatii sau vorba multora de pe net : cea care ne aduce lumina de la pitesti via autostrada a1. pentru a fi un post intradevar respectabil si de tinuta, asa cum este cnn, dana grecu poate ii urma cu brio oanei stanciulescu.

 13. bravo!daca scapa sediul a3 asta e!
  ,un pret mic pt un scop maret ,
  dealtfel scopul principal
  -Dan Voiculescu sa sufere ca a indraznit sa-l infrunte pe marele basau si clanul sau de lepre- a fost indeplinit.

  trebuia luata aceasta
  hotarare hotaritoare pt prosperitatea gusatilior scaunarilor baronilor bashitilor samd toata fauna si flora politic si a urmasilor urmasilor lor.Ca au averi astia neneee ca le ajunge 10 vieti in Lux!

  f bune pt Ei.ce au furat pina 2012 , anul in care “guvernarea” besescu a facut pasul inapoi la offside,ramane bun furat.

  daca-i intrebi de unde au atata avere pe bas ponta sirbu dragnea etc etc
  si chiar vuuuuuulturul legii zergrean a carui avere a explodat in perioada de baseala infloritoare,
  o dau cotita.

  daca se intampla ceva domne fereste ca tara asta sa-si revina din k.o.-ul bashit si sa ajunga Ei
  la bulau,
  s-au asigurat de puii lor care omoara oameni intr-o veselie
  cu “bolidu’ de lux”
  ca or s-o duca bine
  si ca nu a fost in zadar
  munca titanica de parazitare a poporului de mamaligi
  timp de 25 ani mai ales perioada prospera, de virf, a baselii 2009-2012
  in care a fost frenezie ,au rupt lantu’,au spart norma

 14. …nu ştiu, dar, mă gîndesc, că aceşti,,infractori” lăsaţi în libertate, cu suspendare sau spălaţi de,,infracţiuni”, în viitor, cred, că vor fi folosiţi ca,,intimidatori” pentru anumite scopuri, am convingerea că aşa se va întîmpla, sunt destule cazuri de asemenea exemplare în ţară, vezi strîngerea de fonduri prin telefon în anumite conturi direct din ,,magazii”, vezi telefoanele de intimidare, de ameninţare fără număr(cu număr ascuns), poliţia se acoperă cu,,îl aveam în baza de date” şi atît!!! vezi incidentele live cînd e vorba de campanii electorale şi nu numai!!! …că sunt puşcăriile pline???…aiurea, dacă s-ar vrea să fie linişte şi dreptate, s-ar construi tot ce trebuie, dar…nu se vrea!!!

 15. …şi totuşi, amintiţi-vă cît de exuberant şi plin de voinţă era obama, care, în maxim un an de zile a încărunţit destul de tare, puţin blocat era iohanis la cîştigarea alegerilor, dar optimist, vedem pe zi ce trece, că-i dispare puterea, voinţa şi bucuria de pe faţă!!! ,,aşa se întîmplă cînd eşti cobaiul celor care semnează, dictează şi îţi impune ceea ce trebuie să facă obligatoriu(cine acceptat şi a semnat imediat după *89 trebuie să fie chinuit exact cum ne chinuie pe noi poporul), aşa se întîmplă şi cu oricare ar fi în conducerea ţării în cele 2 funcţii principale, dar şi ceilalţi scăunari care fac cărţile pe ascuns împotriiva poporului şi a ţării!!!” …trebuie să fim radicali cu aleşii plătiţi en-gros, trebuie să trăim zilele, să ne bucurăm de zile,,ca şi cum ar fi ultimile”, nu vreau să între nimeni în panică, nu săriţi cu comentarii contra, aveţi răbdare şi o să simţiţi totul!!!

 16. Draga Radu,
  dar A3 nu facea judecatorii de la CCR in toatele felurile? Nu se zicea pe A3 ca-s oamenii lui basescu in mare parte, si ca aceasta ar fi explicatia deciziilor lor?
  Oare cititorii vostri nu va privesc cu dispret cand vad cum va tot suciti?

Leave a Reply