Poliția din Berlin a anunțat marți că urmează pista unui “probabil atentat terorist” în dosarul camionului care a intrat într-un târg de Crăciun din capitala germană, potrivit France Presse și Reuters.

Camionul a intrat “intenționat” în mulțimea de la târgul de Crăciun, făcând cel puțin 12 morți și zeci de răniți, anunțase anterior poliția berlineză.

Potrivit unor surse din serviciile de securitate citate de DPA, bărbatul arestat ca suspect că ar fi fost la volanul camionului greu, înmatriculat în Polonia, ar putea fi pakistanez sau afgan. El solicitase azil în Germania în februarie 2016. Poliția a refuzat să comenteze aceste informații.

Persoana decedată găsită în camionul care a devastat târgul de Crăciun avea cetățenie poloneză, a indicat poliția.

Modul de operare al teroristului, identic cu cel din atentatul de la Nisa de Ziua Nationala a Frantei, arata o puternica amprenta a organizatiei Daesh (stat islamic).

 

6 COMMENTS

 1. Deci aia au declarat oficial ca s-a intrat INTENTIONAT in multime cu camionuk si autoritatile (aceleasi care au declarat cele de mai sus) declara ca este un PRESUPUS act terorist?! Wtf?!?!
  Pai cand o intrare intentionata cu camionul in multime devine si act terorist? Numai cand sunt inplicati arabi?
  Sau nu e o conditie necesara si suficienta pt a fi considerat act terorist faptul ca intri intentionat cu canionul in multime?!
  Bine insa ca toate mediile din tarile “civilizate” dau ASASINATUL din Ankara din prima ca act terorist. La ala din Germania inca se codesc…
  Long live stim noi cine!!

 2. cica “Modul de operare al teroristului, identic cu cel din atentatul de la Nisa de Ziua Nationala a Frantei, arata o puternica amprenta a organizatiei Daesh (stat islamic)”
  pai pe langa faptul ca modul de operare NU este la fel (ala din Franta era nativ, cel din Germania e refugiat, ala avea camionul lui, asta a sechestrat un sofer si deturnat un camion etc)
  CE MI SE PARE IDENTIC CA SI MOD DE OPERARE este neputinta statelor occidentale de a preveni asa ceva. Frate parca nu am invatat nimic de la Nisa incoace!!!
  teroristii pot avea ce mod de operare vor, dar TU, CA STAT sa ai aceiasi “far’ niente” asta da mod de operare terorist!!!!

 3. din pacate postarea de azi noapte nu a putut fi preluata asa ca repet ce am scris atunci. nu e o coincidenta ca ieri au fost 3( trei) acte teroriste la ankara, zurich si berlin. nu e o coincidenta ca toate sunt legate de musulmani. era evident inca de la invazia de anul trecut a asa zisilor refigiati ca mai devreme sau mai tarziu vor incepe tot felul de nenorociri pentru lumea cevilizata. hoardele astea de musulmani au fost sprijinite de la cel mai inalt nivel politic dar si de o parte a mass mediei rupta de realitate, chiar daca unii se autointituleaza comentatori, analisti sau alte titluri pompoase. in fata numeroaselor acte de violenta, a tot felul de acte cu tenta terorista acesti jurnalisti rupti de realitate tot ne susurau in urechi textele cu “bietii” refugiati, drepturile omului etc etc. pai bine bai jurnalistii lui peste prajit drepturile noastre ale astora care traim aii in europa asta nu exista? trebuie sa induram toate nemerniciile( in mare parte ascunse de autoritati) facute de acesti asa zisi refugiati? crime, violuri, talharii etc etc cam cate mai trebuie sa induram pana se trezesc “jurnalistii” astia de 2 bani si autoritatile neputincioase? oare nu se intelege ca europa e cotropita efectiv de musulmani? miliaone si milioane de musulmani au invadat vechiul continent, din paris la berlin se aud numai rugaciuni la alah, strazile sunt invadate de musulmani imbracti in vesmintele lor anoste si care au nesimtirea sa ceara ca “bastinasii” sa le respecte religia sa renunte la obiceiurile si traditiile crestine etc etc. nesimtirea si terorismul au sigur un nume si asta e islamismul. si apropo de berlin stirea completa e ca in cabina s-a gasit cadavrul soferului polonez omorat de “blandul” musulman refugiat si primit cu bratele deschise si pachete de nemtii astia prosti de bubuie sub comanda herr fuhrerului markel.

  • Eu pot chiar sa fac pariu ca “islamistul terorist” face parte din aceiasi grupare a unor servicii secrete care au jucat live si asasinarea ambasadorului rus la ankara
   Si apropos de media: imediat dupa ce un om a asasinat pe ambasador (deci nu a mai tras in multime, a fost punct ochit-punct lovit, deci asasinat clar dupa toate canosnele), toata mainstream media urla deja ca e un act terorist!
   Acum insa, la Berlin, dupa ce se gaseste soferul mort in masina si nu la volan, dupa ce nu reusesc sa prinda soferul sau aresteaza un nevinovat ca bezmeticii, inca de ieri noapte au zis doar ca e un PRESUPUS act de terorism. Deci mai evedent terorist era asasinatul:)))’tecsi apuca rasul de cat de idiotibam devenit daca nici minciinile lor nu mai renteaza sa fie mai elaborate…

 4. “probabil atentat terorist” … nu au suficiente dovezi, desigur, poate ca a fost vorba doar de o defectiune la sistemul de frinare…

Leave a Reply