Bianca Andreescu, 18 ani, jucătoarea canadiană cu origini românești, a făcut un meci senzațional în sferturile turneului de la Auckland și a învins-o după un meci de două ore pe fostul lider mondial Venus Williams.

După ce a învins-o joi pe Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, Bianca Andreescu, locul 152, a trecut azi de Venus Williams, locul 39 WTA, scor 6-7 (1), 6-1, 6-3.

Primul set a fost unul extrem de echilibrat, ambele jucătoare mergând cap la cap până în tie-break, acolo unde Venus a profitat de plusul de experiență și s-a impus categoric.

În seturile doi și trei, Bianca Andreescu a avut un joc spectaculos și a cedat doar patru game-uri. În setul decisiv, canadianca a condus cu 5-0, dar Venus a forțat și a recuperat trei game-uri, Andreescu impunându-se cu 6-3.

În ultimele două seturi, Venus nu a găsit soluții la loviturile extrem de precise și de puternice ale adversarei, în timp ce Andreescu a servit aproape perfect și a lovit excelent cu forehand-ul.

Bianca Andreescu e considerată una dintre cele mai promiţătoare tinere jucătoare ale lumii. De altfel, la vârsta de 15 ani a ocupat primul loc în clasamentul junioarelor de vârsta sa. Născută în Canada, din părinţi români, Bianca a început tenisul în România. Alături de familia sa, a părăsit ţara la vârsta de zece ani, stabilindu-se definitiv în Ontario, scrie gsp.ro

2 COMMENTS

  1. Bravo, Bianca!Sper ca terenul deschis de tine sa-i fie de folos lui Simona!Drumul e deschis,am vazut jocul,ambitie mare si nimeni nu s-a nascut invincibil!Adversarul nu conteaza, doar victoria!La anii tai ai demonstrat!Succes pe mai departe!

Leave a Reply