Incendiul de pădure care afectează nordul Californiei a provocat moartea a 42 de persoane, devenind astfel cel mai ucigător din istoria acestui stat, a declarat luni şeriful comitatului Butte, Kory Honea, transmite AFP.

“Până în prezent, rămăşiţele altor 13 persoane au fost descoperite, ceea ce duce numărul total al morţilor la 42. Dacă înţeleg bine, este vorba de incendiul de pădure cel mai ucigător din istoria Californiei”, a afirmat Honea într-o conferinţă de presă.

Bilanţul precedent al acestui incendiu, numit “Camp Fire”, era de 29 de morţi, adică tot atâtea victime câte s-au înregistrat în cel mai grav incendiu de pădure cunoscut de acest stat american în anul 1933.

Mii de pompieri continuau să lupte luni cu flăcările. Incendiul era încă departe de a fi stins, dar suprafaţa sa a fost redusă, pompierii încercând în special să protejeze clădirile ameninţate de flăcări. Autorităţile nu au informaţii în ce priveşte peste 200 de persoane, scrie Agerpres.

1 COMMENT

  1. Sa treci printr-o situatie ca asta e cumplit!Cred ca si ceilalti disparuti se vor alatura victimelor,altfel ar fi dat de stire cumva, ma rog sa nu fie asa,dar parjolul asta e intins peste tot plus vantul puternic,e cumplit!!Ma gandesc la ei si sper sa se termine sinistrul!Dumnezeu sa ii ajute!

Leave a Reply