Senatorul liberal Viorel Badea a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, foştii democrat-liberali vor avea o şedinţă de consultări cu Vasile Blaga pentru a transmite un mesaj de unitate a partidului.

“Este o şedinţă de consultări. Dl Vasile Blaga este unul din foştii lideri ai partidului, a fost şi copreşedinte al PNL. Vrem să dăm un semnal de unitate. Să nu uităm că mare parte dintre actualii primari ai PNL, de exemplu, sunt foşti primari ai PDL şi o asemenea consultare este necesară în condiţiile în care au apărut tot felul de ştiri care, din punctul meu de vedere, au încercat să dezbine Partidul Naţional Liberal. Această consultare este binevenită, ţinând de necesitatea unităţii în PNL. (…) Vom discuta cu colegii noştri care sunt problemele din organizaţiile lor şi cum ne organizăm mai bine pentru viitoarele alegeri europarlamentare”, a declarat Badea, luni, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a susţinut că partea interesantă este că sunt liberali care spun pe surse şi nu oficial că Ludovic Orban ar trebui schimbat.

“Poziţia noastră va fi una de unitate. Noi am ales un preşedinte al PNL acum un an, care din punctul nostru de vedere performează, este prezent, are mesaj, iar în acest moment eu consider că adevăratul nostru adversar este PSD, nicidecum colegii din PNL sau partidele din Opoziţie”, a punctat senatorul liberal.

Viorel Badea a arătat că şedinţa a fost convocată de Vasile Blaga “în calitate de prieten, dar şi de fost preşedinte al PNL”.

“În PNL foştii preşedinţi se bucură în continuare de un respect excepţional şi noi ţinem cont de discuţiile, consultările şi sfaturile pe care ni le dau”, a afirmat el.

Senatorul liberal consideră că orice fost preşedinte al PNL ar putea să se afle pe o listă la europarlamentare. Viorel Badea a precizat că, în ceea ce îl priveşte, nu îşi doreşte să fie pe această listă, scrie Agerpres.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că şi-a dat acordul pentru întâlnirea fostului copreşedinte al partidului Vasile Blaga cu foştii democrat-liberali, arătând că acesta este un lider implicat în viaţa formaţiunii politice.

“Sediul PNL este deschis pentru întrunirea membrilor PNL, indiferent cine sunt membrii partidului”, a spus Orban, precizând că Vasile Blaga este un lider implicat în viaţa partidului şi are relaţii foarte bune şi cu acesta şi cu ceilalţi colegi.

Întrebat dacă există o problemă în interiorul PNL privind susţinerea sa ca preşedinte al partidului, el a negat.

“Sunt convins că sunt simple speculaţii de presă. La ora actuală PNL este coerent, extrem de ferm în acţiunea de opoziţie faţă de majoritatea guvernamentală şi extrem de bine ancorat astăzi în procesul de construcţie a unei alternative credibile la modul în care este guvernată România astăzi. (…) Să lăsăm timpul să arate că toate speculaţiile care au apărut de o lună jumătate privitoare la eventuale frământări şi dispute care există în partid sunt invenţii, care nu au niciun fel de legătură cu realitatea”, a afirmat Orban.

El a mai spus că un Congres al partidului se organizează atunci când este necesar.

“Un Congres se organizează când este necesar. PNL a avut un Congres în urmă cu un an. La acest Congres s-au adoptat o moţiune care reprezintă programul politic, obiectivele PNL (…), s-a ales o conducere fără drept de apel, iar de la Congres până astăzi PNL este partidul care a crescut cel mai mult, care şi-a construit o identitate din ce în ce mai evidentă, şi-a îndeplinit misiunea de principal partid de opoziţie, ca atare nu văd absolut niciun motiv serios pentru a pune la îndoială eficacitatea şi mai ales angajamentul actualei conduceri în îndeplinirea mandatului care i-a fost acordat la Congres”, a explicat liderul PNL, întrebat dacă este deschis organizării unui Congres al PNL.

7 COMMENTS

 1. problema unor jurnalisti in ultimul timp e pnl. dincolo la psd si alde nu sunt deranjati ca e liniste si toti vor sa fure.
  orban e o problema ca e anti psd , oricine care e anti psd e atacat de media supusa PSD ului.
  Teleormanul e cel mai sarac judet din tara si probabil cea mai saraca regiune din UE.
  Totul din cauza lui Dragnea si mafiotii lui.
  Care e problema ta cu PNL Radu Tudor ?

  • Iohanis a intrat in panica ca nu mai are sustinerea securistilor, care il mitraliaza cu Ciolos, si l-a activat pe Blaga sa ii asigure voturi la anu’.
   Pe scurt daca nu mai are sprijinul securistilor sa castige alegerile ii trebuie un partid sa ii stranga voturi. Cine sa ii stranga voturi, Orban????

  • Asta e reset-ul clasei politice promis de Iohannis !!!

   Blaga la PNL dupa Gprghiu, Turcan, Orban. Super.

   Ce-si dorea domnul Victor Rebegiuc, Liiceanu, Cartarescu, Boia si alti minunati intelectuali ai natiei basiste care l-au votat incantati pe Iohannis.

 2. De cevace timp,de fapt mai lung, USR-istii strang semnaturi din oras in oras pentru “fara penali la guvernare”,asa zic ei. Pe mine ma duce gandul la alte urilizari ale semnaturilor:
  1.si-au asigurat cele 200 mii de semnaturi pentru candidat si viitoarele alegeri,
  2.pot folosi semnaturile in scop personal si de grup pentru ca tabelele nu aveau inscriptionat capul motivarii citet pentru a citi orice semnatar,
  Dupa ce finalizeaza actiunea de semnaturi,sa vedem ce circ va fi!

 3. Asa cum ati spus, l-au reactivat pt campania 2019, europarlamentare si mai ales, prezidentiale. Si-au dat seama ca Orban este un lider prea comod ca sa puna osul la bataie la asa un obstacol de mare de trecut. Nu l-am avut la suflet dar dupoa ce am vazut ca se intampla acum incep sa cred ca l-am nedreptatit.

 4. Aceeasi marie cu alta palarie,se spune din batrani! Iar la sacul cu merinde se vor fostii pdl-isti dupa ce si-au batut joc de cetatenii traitori in tara taindu-le din drepturi si niciunii nu au returnat furaciunile din propriul buzunar!?!

Leave a Reply