In sfarsit, o veste foarte buna de la Transporturi. TAROM se ridica incet dar sigur din catastrofa financiara in care a fost adus intre 2008 si 2012. 

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a participat, luni 16 iulie a.c., la Londra la ceremonia de semnare a contractului prin care TAROM achiziționează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru național. Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm și Boeing, prin Kevin G. McAllister – președinte și director executiv al Boeing Commercial și Ihssane Mounir – vice-președinte de marketing și vânzari, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospațial al anului din Europa. Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM.

Related image

Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede și începerea procedurilor pentru ca Direcția Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum și achiziția în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM.

 “Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanți de pe piața transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcția corectă”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Participarea delegației Ministerului Transporturilor, alături de Directorul General TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naționale pentru transporturi aeriene.

Majoritatea guvernelor din Europa și de peste ocean se află la acest eveniment. Prezența reprezentanților Guvernului României la Farnborough oferă oportunități reale de colaborare și dezvoltare a relațiilor punctuale cu partenerii noștri, inclusiv pe componenta de transporturi aeriene.

Extinderea flotei TAROM cu alte cinci aeronave reprezintă încă un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în Programul de Guvernare și pentru consolidarea Companiei Naționale TAROM pe piața de profil.

Modelul Boeing 737 MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată și este îmbunătățit pentru a oferi mai mare eficiență și fiabilitate.

Târgul aviatic de la Farnborough reunește, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanți ai industriei aerospațiale care își prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu. 

10 COMMENTS

 1. deocamdata e o cheltuiala. inca nu vad o strategie pe termen lung. deocamdata doar varianta low cost aduce profit in romania.

  • Slava Domnului! In sfarsit un lucru pozitiv, am vazut ieri la a3 echipa de transplant de la Sf Maria medici profesionisti si curajosi, bravo lor!

   • Evenimente si lucruri pozitive se intampla mai tot timpul in Romania. Propaganda face ca tot ce se intampla bun si frumos in Romania sa fie minimalizat. Bineinteles mai sunt si cozile de topor tehnocrate de teapa lui V. Voiculescu & Co care fac un mare deserviciu societatii romanesti.

 2. Domnule Radu Tudor urmaresc domeniul transporturi si sa stiti ca in ultimele luni de cand cu noul director la Tarom se intampla multe lucruri bune si multe vesti bune vin dinspre aceasta companie.

  Sunt tare curios cat o sa fie lasat sa isi faca treaba pentru ca prea merg lucrurile spre bine.

 3. si cu asta s-a dat o mare “puie” lu Airbus – un lucru bun, avind in vedere EADS, Schengen, MCV si altea ale, inclusiv sinistri gen Ciolos si Iohannis.
  nu stiu care ar fi (fost) decizia cea mai buna, tehnic vorbind, da cert mi se pare ca trebuie sa sa hotarasca cu cine merg a la long; nu poti avea instruire, piese, mentenanta (si sa mai fi si rentabil) avind in flota 3-4-5 marci de avioane si sapte mii de generatii.
  Low cost sau high cost, who cares, da Tarom trebuie sa existe, sa se re-dezvolte si sa mearga pe profit.

 4. Ne spune o doamna care a plecat in concediu ca sârbii au mai făcut câteva zeci bune de km de autostradă, mai au porțiunea care traversează munții și gata, de la Moravița până la bulgari, numai autostradă. Dar, la ora 21, lucrau de zor în munți, la lumina reflectoarelor. Intre timp guvernantii lui Dragnea si Tariceanu rup televiziunile in prime time.

 5. E super bine ca TAROM achizitioneaza (cinci) aeronave Boeing 737-MAX 8 insa-mi, pun intrebarea cum vine “construite special pentru operatorul nostru national” ? In continuare, TAROM este extrem de scump pentru cursele interne. Ar fi o miscare inteligenta daca operatotul national ar atrage calatori de la calea ferata, mai ales acum vara cand este perioada de concedii.
  Mama, mama ce mari specialisti avem in intocmirea caietelor de sarcini. Mai dati din ei si la autostrazi.

Leave a Reply